Conformiteitsattest

Wat is een Conformiteitsattest?

Conformiteitsattest 
 
Ben jij op zoek naar een vakantiewoning in België? En je hebt besloten deze te verhuren om een mooi semi-passief inkomen te genereren?  Dan komt hier wat papierwerk bij kijken. 
Wie een vakantiewoning in België recreatief wil gaan verhuren, is verplicht ervoor te zorgen dat de vakantiewoning volledig in orde is en voldoet aan bepaalde Belgische normen. Dit is mogelijk door middel van het aanleveren van verschillende documenten en of attesten. Met dit artikel willen we jou alvast op weg helpen met termen die je bij aankoop van een vakantiewoning vast zult tegenkomen. 


Attest 
Allereerst wat betekent een attest? Een onbekend woord voor een aantal van ons als Nederlanders.  Andere woorden voor attest zijn ook wel bewijs, briefje, certificaat of verklaring. 
 
Conformiteitsattest 
Een van de attesten die je nodig hebt bij aankoop van een vakantiewoning België is een conformiteitsattest. Dit attest bepaalt of de vakantiewoning voldoet aan alle wettelijke eisen op gebied van veiligheid, gezondheid en woonkwaliteit. Dit attest is in de meeste gevallen niet verplicht bij het verhuren van een woning maar er zijn inmiddels meer en meer gemeentes die dit wel eisen en het heeft zeker een meerwaarde. Een meerwaarde wanneer niet alleen toeristen maar ook bijvoorbeeld expats gebruik maken van de vakantie huurwoning. Het verzekert de huurders dat de woning voldoet aan de wettelijke kwaliteitsnormen. Ook geeft het conformiteitsattest aan hoeveel gasten er maximaal in de woning mogen verblijven. 

Het conformiteitsattest is een officiële verklaring dat de gemeente aflevert en daarmee aantoont dat jouw vakantiewoning aan de woningkwaliteitsnormen voldoet. 
 
Wil je meer weten over documenten of de attesten die je nodig hebt bij de aankoop van een vakantiewoning in België, lees dan ook onze blog “Een vakantiewoning kopen en verhuren in België. Tips voor beginners! 
 

Reactie plaatsen