Expats verhuur

Expats verhuur

Huis tijdelijk verhuren aan Expats? Waar moet je opletten?

Tijdeiljke verhuur expatsMaak duidelijke afspraken en schrijf die op in een contract‚Äč

Jouw nieuwe vriend heeft jou gevraagd om te gaan samenwonen en bij hem in te trekken.. Hoe geweldig! Jullie zijn helemaal verliefd. Gefeliciteerd! 


Maar wat ga je doen met jouw eigen huis? 
Nu heb je een fantastische woning in Amsterdam. Je wilt deze toch graag nog aanhouden voor de zekerheid en nog zeker niet verkopen. 
De dubbele woonlasten zijn alleen iets te zwaar voor jullie beide en ook heb je zelf een drukke baan waardoor woning verhuur via bijvoorbeeld AIrbnb aan toeristen teveel werk met zich mee brengt. (dat is niet zo, vraag ons naar de mogelijkheden)
 

Heb je weleens gedacht om jouw woning aan expats te verhuren? 
Een expat is vaak een hoogopgeleide buitenlandse werknemer die meestal tijdelijk in Nederland verblijft of bijvoorbeeld een aantal jaar. 
De stad Amsterdam staat bekend om een groot deel van de wel 200.000 expats die Nederland telt. 
Meestal worden deze buitenlandse werknemers door hun werkgever ( Grote Internationale bedrijven) tijdelijk naar Nederland gestuurd om hun kennis te delen. 

Expats betalen in de regel een goed huurbedrag voor jouw woning en ook heel belangrijk! De betaling komt op tijd. Expats willen zeker het risico niet lopen hun woonruimte te verliezen want dan komt ook hun baan in gevaar. 
Er is een mogelijkheid om een expat verhuurmakelaar in te schakelen zodat je er helemaal weinig voor hoeft te regelen en er ook een goed contract wordt opgesteld om problemen te voorkomen. 
 
Vergeet niet jouw VVE of hypotheker te vragen of verhuur aan expats mogelijk is en op welke voorwaarden. 
 
Voor meer tips over Expats en woning of kamer verhuur, zie ook onze andere onderwerpen.