Verhuurmakelaar

Wat is een verhuurmakelaar?

Wat is een verhuurmakelaar ?

Verhuurmakelaar van vakantiewoningen 
 

Een verhuurmakelaar is een bemiddelaar tussen de verhuurders (zoals eigenaren vakantie woning) en huurders (gasten). 
 
Er zijn veel vakantie woning eigenaren die gebruik maken van een verhuurmakelaar. 
Meestal om de reden dat veel vakantie woning bemiddeling bureaus (verhuurmakelaars) veel verstand hebben van het verhuren van recreatie woningen, boekingen verwerken, platforms inrichten etc. En dus veel werk uit handen neemt van de vakantie woning eigenaar. 
 
De vakantie verhuurmakelaar heeft meestal zijn eigen website waarop hij of zij de vakantie woning kan aanbieden inclusief  foto’s en prijzen van de woning en of biedt de vakantie woningen aan op de verschillende boekingsplatforms zoals Airbnb en Booking.com. 
 

Wat doet de verhuurmakelaar dan precies?


Als gasten de recreatie woning via de verhuurmakelaar boeken, is het ook de verhuurmakelaar die de verdere afwikkeling van de boeking regelt. 
Denk aan, sleutel overdracht, schoonmaak van de woning. Maar ook bij kleine calamiteiten zoals Wifi valt uit, (bij Chalets) nieuwe gasfles aansluiten, Electra werkt niet naar behoren, noem maar op. 
Bij grotere reparaties zal de vakantie woning makelaar zijn installateur of klusjesman inschakelen. Wel met toestemming van de eigenaar van de vakantie woning om tot een bepaald bedrag dingen die stuk zijn gegaan te mogen repareren. Mocht dit boven het afgesproken bedrag komen, neemt de verhuurmakelaar in de meeste gevallen contact op met de vakantie woning eigenaar voor toestemming. 

Wat rekent de verhuurmakelaar hiervoor?

Voor al deze diensten, ontvangt de verhuurmakelaar een maandelijks afgesproken commissie of betaald in sommige gevallen een vast huurbedrag aan de recreatie woning eigenaren. Het vast afgesproken huurbedrag van de vakantie woning heeft als voordeel voor de vakantie woning eigenaar dat hij of zij precies weet waar ze aan toe zijn en wat het jaarlijks rendement is van het vastgoed. 


WIl je dit liever zelf doen? Volg dan een online training bij de www.bnbverhuurcursus.nl