Doe de Second Home Check ! Veiligheid en besparen in kosten! 😁

Doe de Second Home Check ! Veiligheid en besparen in kosten! 😁

Is jouw vakantiewoning veilig om te verhuren?
Doe de Second Home Check! 

Second Home Check.nl is een bedrijf dat jouw vakantieverblijf inspecteert en keurt voor de veiligheid, waardebepaling voor het afsluiten van een verzekering of aan– en verkoopprijs van de recreatiewoning. 

Heb je hier weleens aan gedacht? Er zijn meer dan 300.000 recreatiewoningen in Nederland. 

Zijn die vakantiewoningen, die verhuurd worden, wel veilig?  Wie controleert dat? En mocht dit gebeuren? Hoe vaak gebeurt dat? De cijfers wijzen uit, dat er meer calamiteiten gebeuren in vakantiewoningen dan in huizen die permanent worden bewoond.
Allemaal vragen waar Second Home Check mee werd geconfronteerd en de basis vormden van het bedrijf zoals het nu staat. 

 Second Home Check keuring is om die reden ontwikkeld om onveilige situaties in recreatie- vakantiewoningen te voorkomen.

Of denk eens aan ervaringen zoals deze:
Met de Kerst had ik met mijn vriendin en kinderen een Chalet gehuurd op het Waddeneiland, Terschelling. Op de derde dag wilde we voor het echte kerstgevoel graag de houtkachel aansteken. Onmiddellijk stond het hele Chalet blauw en begon het te stinken. Wat we verkeerd deden, géén idee maar veilig vonden we het niet voor onze kinderen. Helaas wist de vakantieparkeigenaar ook niet wat er mis was waren we echt teleurgesteld en hebben we een slechte review voor de Chalet eigenaar achtergelaten.

Dit is dus één van de voorbeelden die voorkomen had kunnen worden met een Second Home Check keuring.

Keuring

Second Home Check keuring is ontstaan door overleg met vakantieparkondernemers, camping eigenaren, bezitters van stacaravans, chalets, vakantie-recreatiewoningen, verzekeraars en de installatie branche.
Al deze partijen hebben er belang bij de veiligheid van vakantiewoningen te vergroten om het aantal calamiteiten te doen afnemen.

Wie ?
De inspecteur van Second Home Check inspecteert jouw stacaravan of chalet. Hij is gecertificeerd volgens NEN 8025 en is 100% onafhankelijk.
Aan de hand 41 inspectiepunten controleert hij of je stacaravan of chalet daaraan voldoet. 

Wat betekent de NEN 8025 norm? 

Het bedrijf, Second Home Check confirmeert zich aan de NEN 8025 norm, wat geen plicht is die de overheid oplegt, maar waar Second Home Check vrijwillig voor heeft gekozen. De NEN 8025 is dé norm bij de inspectie van woningen. 

second home check recreatie verhuur

Zorg dat jouw recreatiewoning veilig is om te verhuren en om te verblijven

Wat is het doel van de Second Home Check keuring? 

Het doel van de keuring is om de volgende punten te voorkomen in de vakantiewoningen: 

Schade en letsel door onder meer brand, elektrische aanraking (schok), vonkvorming en vlambogen 

Het vrijkomen van explosieve gassen.
Het ontstaan van explosieve gassen.
Het ontstaan van verbrandingsgassen (CO2).
Het ontstaan van problemen met het leidingwater.
Het ontstaan van ongezonde lucht door een gebrek aan – of vervuiling van –   ventilatiesystemen. 

De inspecteur van Second Home Check, test en meet met geavanceerde apparatuur. Bovendien gaat het om een visuele inspectie van gasleidingen- en aansluitingen, de aangesloten verbrandingstoestellen, de status van de meterkast, de wandcontactdozen en schakelaars, de aardklemmen, de afvoer en riolering en de ventilatiesystemen. Zijn de ventilatiesystemen niet in orde, dan kan dat een gevaar voor de gezondheid opleveren. 

 

Welke type recreatiewoningen keurt en inspecteert Second Home Check? 

Met Second Home Check ligt de focus op het keuren en inspecteren van stacaravans en chalets.
Het is ook mogelijk om bijvoorbeeld safaritenten, tipitenten, blokhutten of andere recreatieve woonobjecten te laten keuren.  Deze objecten zijn immers ook allemaal voorzien van bijvoorbeeld een gas- en wateraansluiting. 

Voor het verhogen van de veiligheid is een keuring van zulk soort recreatieve woonobjecten net zo belangrijk als het keuren van een stacaravan of chalet. 

Waarom jouw vakantiewoning voor de verhuur laten keuren? 

Als je een recreatiewoning verhuurt, wil je er vast alles aan hebben gedaan om jouw gasten een veilig verblijf aan te kunnen bieden.
Brand, kortsluiting of lekkage. Je moet er toch niet aandenken!

Wat ook een groot voordeel is, heb je de Second Home Check keuring laten uitvoeren en
aan de hand van de lijst verbeterpunten die je van hun ontvangt, jouw woning tip top in orde gebracht dan heeft dat weer als gevolg dat de gasten die jouw recreatieverblijf huren, jou niet lastig vallen met allemaal vragen.

Denk eens aan zaken als de elektra wat uit valt, afvoer is verstopt, lekkage .., noem maar op.
En zo voorkom je dat je een paar uur onderweg ben om diteventjes op te lossen in jouw verhuurde Chalet.
Echt.., dit soort calamiteiten komen nooit uit, kosten tijd, benzine en humeur. 

Met een Second Home Check keuring leer je waar en welke eventuele herstelreparaties nodig zijn om probleemloos en veilig  jouw recreatiewoning te verhuren.

second home check recreatie verhuur

Safety first, maar ook tips voor renovatie en nog veel meer

Met als gevolg, minder vragen van de gasten en betere reviews! wat willen we als verhuurder nog meer?

Tip
Er zijn steeds meer verzekeraars die een korting geven op de recreatiewoningverzekering als je kunt laten zien dat jouw recreatiewoning, Chalet of stacaravan is goedgekeurd door Second Home Check.
De veiligheidssticker van Second Home Check is een 100% onafhankelijk keurmerk.

Wat kan je allemaal laten keuren?

Omdat je voor verschillende redenen jouw vakantie woning kan laten inspecteren en niet alleen om de veiligheid heeft Second Home Check de volgende drie pakketten samengesteld:
 

StaVeilig pakket:
Door deze keuring weet je of je stacaravan veilig is.
Uitgebreide keuring op 41 inspectiepunten. 

Voor wie?
Iedereen die wilt weten of zijn recreatiewoning veilig is voor eigen gebruik en of verhuur aan toeristen.
Een aantal voorbeelden die de inspecteurs van Second Home Check nog te vaak tegenkomen:
 

  • Gaslekkages 
  • Niet werkende aardlekschakelaar 
  • Koolmonoxide 
  • Legionella 
  • Hoge vochtproblemen en lekkages 

 

Echt waar!, deze gevaarlijke situaties worden ontdekt bij de Second Home Check keuring in recreatiewoningen. De gebreken zijn uiteraard allereerst heel gevaarlijk maar kunnen bij niet tijdige aanpak ook hoge kosten meebrengen zoals bij vochtproblemen.
Om maar een voorbeeld te noemen, een kleine lekkage in stacaravans kan uitmonden in een grote beschadiging.  De lekkage zo snel mogelijk repareren is dan de beste oplossing. 

Wanneer is jouw vakantiewoning veilig?

Wanneer je er zonder meer van uit gaat dat jouw recreatiewoning veilig is om te verhuren kan je weleens bedrogen uitkomen. Bij het standaard onderhoud van jouw vakantiewoning worden meer dan eens gebreken over het hoofd gezien. Dit zorgt dan weer voor gevaarlijke situaties maar ook kunnen prijzige reparaties ontstaan door het niet op tijd aan te pakken.
 

Welke pakketten zijn er allemaal?

Sta Zeker pakket
Met deze keuring weet je of je stacaravan veilig is én in welke staat hij verkeert.
Uitgebreide keuring op 41 inspectiepunten + schouwen bouwkundige staat.

Voor wie?
Ideaal bij koop en verkoop van een vakantiewoningAankoopkeuring.
 

StaVerzekerdpakket
Door deze keuring weet je of je stacaravan veilig is, wat de bouwkundige staat is en wat de dagwaarde is. 

Uitgebreide keuring op 41 inspectiepunten + schouwen bouwkundige staat + bepalen dagwaarde.
Voor wie?
Ideaal bij het afsluiten van een verzekering en/of aan of verkoop van een recreatiewoning.

PLUSPAKKET
Kostenoverzicht herstel/reparatie 

Wil je weten tegen welke kosten je aanloopt om je vakantiehuisje zoals een stacaravan of chalet in goede staat te brengen? Kies dan voor het PLUSPAKKET Kostenoverzicht. In de kostenraming zie je per onderdeel de directe herstelkosten. 

Dit PLUSPAKKET is alleen mogelijk bij de pakketten StaZeker en StaVerzekerd.

Kom je er niet uit, welk pakket in jouw situatie het beste is, wil je de prijs weten van het pakket of heb je andere vragen, de medewerkers van Second Home Check willen je daar graag mee helpen.

Preventie 

Als laatste, voorkomen beter dan genezen! 

Zoals je thuis de boel veilig houdt, is het ook heel verstandig dit in je stacaravan of chalet te doen.
Wij adviseren daarom plaats een koolmonoxide- en rookmelder, brandblusser, zorg voor een blusdeken en leg dit binnen handbereik in de vakantiewoning.

Je kunt ze zelf plaatsen óf vraag het de Second Home Check inspecteur. Hij monteert ze vakkundig, volgens de geldende normen en zonder bijkomende kosten.  

Neem via deze link contact op met Second home check, ook voor andere vragen op dit gebied. De mannen staan overal open voor en denken graag mee. Doe ze ook zeker de groeten van ons Nikki, Priscilla en Alexandra 😁

Over de schrijver
Nikki & Priscilla hebben vanaf 2007 meerdereverhuurbedrijven opgezet. Dit geeft hun nu veel financiële vrijheid.Onze passie is om zo veel mogelijk mensen te helpen bij het creëren van een semi-passief inkomen door middel van BNB verhuur, of dit nou een recreatiewoning, kamer, een appartement met of zonder ontbijt is, dat maakt niet uit, verhuren is onze passie.Op dit moment hebben wij al veel studenten succesvol mogen helpenen delen wij onze kennis door middel van YouTube, Social Media entrainingen zoals de BNBVERHUURCURSUS