Optimaliseer je Vakantiehuis: Gids voor Veiligheid, Gemak en Duurzaamheid
11 juli 2023 
1 min. leestijd

Optimaliseer je Vakantiehuis: Gids voor Veiligheid, Gemak en Duurzaamheid

Als trotse eigenaar van een vakantieverblijf geniet je van de luxe om je eigen vakantiebestemming te hebben, inclusief alle voorzieningen ter plaatse. Lokale faciliteiten zoals supermarkten, apotheken en tuiniers zijn eenvoudig te vinden. Maar wanneer het vakantieseizoen ten einde komt en je de deur van je vakantiehuis sluit, staat je vakantiewoning op eigen benen. Het is cruciaal om voorbereid te zijn op potentiële problemen zoals overstromingen of inbraken, vooral wanneer je niet in de buurt bent.

Geavanceerd beveiligingssysteem

Ter bescherming van je vakantiehuis tijdens je afwezigheid, is het handig om te investeren in slimme technologieën. Je kunt potentiële inbrekers ontmoedigen met een geavanceerd beveiligingssysteem. Overweeg bijvoorbeeld het plaatsen van camera's in belangrijke ruimtes zoals de woonkamer. Dankzij een mobiele app kun je overal ter wereld live zien wat er in je vakantiehuis gebeurt.

Houd echter rekening met het feit dat slimme apparaten internetconnectiviteit nodig hebben. Een beveiligde verbinding is dus essentieel om te voorkomen dat hackers bijvoorbeeld je beveiligingssysteem kunnen manipuleren. Een mobiele VPN zorgt ervoor dat je onderweg altijd toegang hebt tot een beveiligde en gecodeerde internetverbinding. In je vakantiehu is kun je VPN op je router installeren, zodat alle aangesloten apparaten worden beschermd.

Schijnbewoning

Inbrekers zullen waarschijnlijk een huis overslaan dat bewoond lijkt. Slimme verlichting kan helpen om een indruk van bewoning te creëren; je kunt een dagelijkse lichtroutine instellen waarbij lampen op specifieke, of variabele tijden aan- en uitgaan. Hetzelfde geldt voor luiken die automatisch sluiten bij zonsondergang. Slimme tuinonderhoudstoestellen, zoals irrigatiesystemen en grasmaaiers, houden je tuin fris en verzorgd. Bovendien kun je met een slimme deurbel altijd zien wie er voor de deur staat.

Het is altijd nuttig om een goede relatie op te bouwen met de lokale bevolking. Er is vast iemand bereid om regelmatig je brievenbus te legen of hun auto bij jouw huis te parkeren. Een slim slot kan het beheren van toegang tot je huis vergemakkelijken, zonder gedoe met sleutels. Met een code kun je jezelf en anderen toegang geven tot je woning. Je kunt precies bijhouden wanneer de code wordt gebruikt en je kunt de toegang op elk gewenst moment intrekken.


Wil je contact met ons, meer informatie of een gratis strategie call inplannen? Klik hier!

Over de schrijver
Nikki & Priscilla hebben vanaf 2007 meerdere verhuurbedrijven opgezet. Dit geeft hun nu veel financiële vrijheid. Onze passie is om zo veel mogelijk mensen te helpen bij het creëren van een semi-passief inkomen door middel van BNB verhuur, of dit nou een recreatiewoning, kamer, een appartement met of zonder ontbijt is, dat maakt niet uit, verhuren is onze passie. Op dit moment hebben wij al veel studenten succesvol mogen helpen en delen wij onze kennis door middel van YouTube, Social Media en trainingen zoals de BNBVERHUURCURSUS