Chalet kopen en verhuren

Chalets

CHALETS & vakantie- recreatiewoningen
Voor de BNB- recreatie verhuur worden ook vaak chalets gebruikt. Je kan deze vinden op vakantie- chalet parken, campings, aan de kust of zelfs bij de boer op het land. 

Een leuk weetje, wist je dat letterlijk Chalet of te wel Chahelet herdershuisje betekent. 


Chalet investerenDe oorsprong van een chalet komt uit de bergen van Swiss


Het is een taal, Arpitaans die van origine in de Alpen wordt gesproken. 
Het woord Chahelet komt uit het Latijns, Calittum wat weer uit het woord Cala is afgeleid.  

Cala betekent onderdak. 
 
Vroeger was een chalet een klein houten huisje in de Alpenlanden. Iedereen heeft ze vast wel eens uit een skilift in Oostenrijk, Zwitserland of Frankrijk mogen bewonderen. 

Chalet in de bergen met kaas
In de zomer trokken de herders, hun gezin en veestapel naar de Chalets om daar de melk van hun vee te gebruiken en om kaas en boter van te maken.  


Zodra de eerste toeristen de Alpenlanden bezochten, meestal de welgestelde Europeanen, werd het Chalet een bouwstijl voor Farmhuizen, plaatselijke gebouwen of riante buitenverblijven voor de Rich & Famous. 

 
Op dit moment heeft een Chalet zoals wij deze in Nederland kennen, erg weinig met het kleine herdershuisje in de Alpen te maken. 
Je kan ze overal vinden, in verschillende prijsklassen als voorbeeld van ‚ā¨ 5000 euro tot soms wel ‚ā¨375.000 euro.¬†
Meestal zijn ze gemaakt van hout of kunststof (onderhoudsvrij) gevelbekleding. 

 
Heb je vragen over Chalets voor de BNB- recreatie Verhuur? De verschillende Investering mogelijkheden.  Hoe doe ik dat, mijn Chalet verhuren? Wat zijn de bijkomende kosten die ik kan verwachten? 


Welke parken zijn meld je aan voor onze online training, we hebben daar een speciale training module voor gemaakt. Samengesteld door onze eigen ervaring en een enorme brok aan ervaring van bouwers en verkopers van  “Chalets “ ook  onze cursisten delen informatie, op dezer manier wordt dit dagelijks up to date gehouden.