Een nieuw Chalet of stacaravan kopen om te gaan verhuren, waar op te letten?

Een nieuw chalet kopen om te gaan verhuren aan toeristen.

Een nieuw Chalet of stacaravan kopen om te gaan verhuren, waar op te letten? 
 
Chalets of stacaravans zijn heel populair als vakantiewoning. Het is een recreatiewoning waar je met de nodige aanpassingen (zoals verwarming) het hele jaar van kan genieten, ’s zomers maar ook ’s winters. Ideaal voor de verhuur aan toeristen of andere gasten. 
 
Maar waar moet je nu op letten bij de koop van een nieuw (of nog te bouwen) Chalet? 


Locatie 


Om te beginnen, welke locatie of te wel plek, wil je het chalet gaan plaatsen. Op de Waddeneilanden? In de natuur zodat jouw gasten fijn kunnen wandelen in de bossen of toch meer het toeristische Noord Hollands kustgebied?  


Maak je keuze wel bewust want een chalet staat dan wel op wielen en is verplaatsbaar maar je hebt altijd nog met transportkosten te maken. 
 
Hoeveel gasten? 


Heb je al een leuk park gevonden waar lege kavels te koop of te huur staan? Mooi! Dan is natuurlijk de volgende vraag, aan hoeveel gasten wil je het chalet gaan verhuren? 
 
Belangrijk om daar een stukje marktonderzoek voor te plegen.  
 
Is het een park waar je bijvoorbeeld heerlijk kan fietsen in de omgeving, veel ouderen bezoekers en geen grote faciliteiten op het park? Dan zou je mogelijk aan 4 slaapplaatsen voldoende hebben. 


Maar is het een populair vakantiepark inclusief binnenzwembad, veel horeca en sportmogelijkheden daar zie je vaak gezinnen en is het zeker niet verkeerd om een 6 persoons vakantiehuis te kunnen verhuren. 
 

Chalet kopen, wat zijn de vergunningen en de voorwaarden? 


Wil je een Chalet kopen? Een belangrijk punt, informeer of het park of de betreffende gemeente eisen stellen aan het Chalet. Denk aan de maximale grootte van het object. Zijn er bepaalde normen waar het uiterlijk van het chalet aan moet voldoen of soms ook de isolatiewaarde? 


Meestal heeft het park dit beschreven in zijn park regelement maar belangrijk om dit goed na te vragen. Zo zijn er bijvoorbeeld parken waar het schuurtje een puntdak moet hebben en tal van andere zaken. 
Je wilt zeker voorkomen dat je de boel moet afbreken na gedane arbeid. 
 
Transport 


Niet ieder chalet kan zomaar van de fabriek naar de plaats van bestemming worden gebracht. Zo is het van belang wat de hoogte en breedte is van het chalet. Zeker zo belangrijk om dit van tevoren uit te zoeken. Soms zijn de paden naar de staplaats zo ingericht dat een extra breed chalet er niet door past, geen overbodige luxe dus om dit na te vragen. 
 
Ontwerp  


Vandaag de dag stellen gasten van een vakantiewoning, hoge eisen aan het exterieur, comfort en interieur. En ook duurzaamheid of energie neutraal een chalet bouwen, deze ontwikkelingen volgen elkaar snel op. Grote 6 persoons chalets van 14 meter lang en 5 meter breed zijn geen uitzondering. 
Of te denken aan chalets met 2 verdiepingen. Veel comfort en de grootte doen niet meer onder voor je eigen woning. 
Zo kan je tegenwoordig kiezen voor eenvoudige chalets of juist heel luxe uitgevoerd. Luxe badkamers, sauna’s en/of uitgebreide keukens, alles is mogelijk.  


Qua verwarming zie je nu ook infrarood vloer- of plafondverwarming in opkomst en dan in combinatie met een airconditioning. De keuze is reuze. 


Type chalet 


Het leuke aan chaletbouw is dat al jou wensen voor een perfect vakantie verhuurverblijf kunnen worden omgezet. 
Op het moment dat je de locatie voor het chalet hebt uitgekozen kan je starten met welk type chalet je daar kan plaatsen. Stel je hebt een mooie kavel op de Veluwe gevonden midden in de natuur dan zou het gebruik van natuurlijke materialen een voorkeur kunnen hebben. 


Zo bestaan er sfeervolle Wood Cabines, heel gewild voor de verhuur van recreatiewoningen. 
Of heeft het vakantiepark van jouw keuze als regel, een uniform beeld met moderne chalets, strakke lijnen, hoge plafonds, fraaie raampartijen en dergelijke? Er is zeker een chaletbouwer die jouw droom kan bouwen en kan zorgen dat het chalet perfect is jouw toekomstige gasten en aan de park eisen voldoet. 
 
Gas, water, licht & Wi-Fi


Recreatiewoning- chalet kopen om te verhuren. Waar op te letten?Nieuw Chalet gaan verhuren. Hoe zit het met de Wi-Fi?

Buiten het formaat van het chalet, is het, zeker wanneer je jouw chalet wilt gaan verhuren heel belangrijk om goed te onderzoeken hoe jouw chalet wordt voorzien van elektra, water, gas en de Wi-Fi. 


Zo voorkom je een hoop gedoe wanneer bijvoorbeeld de elektra steeds uitvalt of gasten geen juiste Wi-Fi verbinding hebben. Uit ervaring weten we helaas dat je daar veel tijd aan kwijt kunt zijn¬†ūüėȬ†en voor de reviews een must om in orde te hebben!¬†


Wat het gas betreft, vraag even na welk gassoort? Aardgas, butaan of propaan? Dit is belangrijk voor het installeren van een geiser of boiler voor de warmwatervoorziening en eventueel radiatoren. 


Energieneutraal bouwen, is ook een thema om rekening mee te houden. Dit moet natuurlijk wel aansluiten bij de aanwezige of toekomstige infrastructuur van het vakantiepark waar je jouw chalet wilt verhuren. 
 
Klimaat 


Mocht je het chalet het hele jaar willen verhuren en is dit toegestaan door het vakantiepark of gemeente? Hou er dan rekening mee dat het chalet wintervast is gebouwd met buitenwanden waarin minimaal 90mm isolatiemateriaal is gebruikt. Niet alleen voor de winter maar ook met onze tropische zomers zorgt dit voor een aangename temperatuur in de woning. 
 
Verhuur 


Omdat je jouw chalet gaat verhuren en vast graag de investering zo snel mogelijk wilt terugverdienen, zijn er een aantal zaken om op te letten. 
Kijk goed naar de kwaliteit en gebruikte materialen. Een vakantieganger gaat meestal anders om met het chalet dan jij als eigenaar. Kies voor sterke en duurzame materialen en voorkom op die manier niet gewenste reparatie kosten. 


Onderhoud 


Wanneer je op tijd onderhoud pleegt, voorkom je hoge reparatiekosten. 
Gaat het park dicht tijdens de wintermaanden? Zorg dat jouw chalet winterklaar is gemaakt. 


Loop alle leidingen goed na, isoleer deze waar nodig of vervang gasslangen wanneer de houdbaarheid datum is overschreden. 


Of voor het voorjaar altijd belangrijk de dakgoten schoon te maken zodat er géén opstoppingen komen en er iets zou kunnen gaan lekken want tenslotte is vocht een grote vijand van een chalet. 


In meeste gevallen kun je dit soort zaken in de gebruikershandleiding vinden van de Chalet bouwer maar ook de locatie waar het chalet zich bevindt, bosrijk of juist aan de kust, ieder met eigen weersomstandigheden die weer van invloed kunnen zijn op het plegen van onderhoud.