Chalet kopen om te verhuren aan toeristen. Waar kan je op besparen?

Een Chalet kopen om te gaan verhuren? Hier geven we jou graag wat bespaar tips.

Een Chalet kopen om te gaan verhuren? Hier geven we jou graag wat bespaar tips. 
 
Droom je er weleens van een om chalet te kopen als investering? Deze op te knappen en te gaan verhuren aan toeristen? 
Hier een aantal tips om te besparen en het maximale uit jouw investering te halen en natuurlijk zo min mogelijk uitgeven.  

Om te beginnen niet echt een bespaartip maar wel iets om van te voren bij stil te staan. 
Hoewel de aankoop van een chalet een flinke uitgave is het kan ook een investering op lange termijn zijn. Mocht je het chalet voor langere tijd aanhouden dan kan de verhuur en overwaarde, je toch leuk wat opleveren. Natuurlijk heb je nooit garanties, het blijft een risico, investeren in vastgoed. 
 
Doe een uitgebreid marktonderzoek 

Daar bedoelen we mee, prijzen van chalets- stacaravans kunnen flink verschillen. Onderzoek de mogelijkheden en ga niet meteen overstag bij het eerste chalet wat jouw smaak is.  
Niet alleen de vraagprijs van het chalet is van belang maar zeker wanneer je het chalet wilt gaan verhuren zijn er veel zaken om van te voren in overweging te nemen. 

Stel je gaat voor een goedkoper chalet, deze kan bij nader inzien veel meer onderhoud vereisen en zo ben je op den duur veel duurder uit. Ons advies, laat het chalet door Second Home Check goed nakijken. Second Home Check is een bedrijf gespecialiseerd in keuringen van chalets- stacaravans, ze checken tientallen belangrijke zaken en betreft de aankoop, ze geven ook een hele correcte waardebepaling van de huidige staat van het chalet. 
 
Locatie 

De prijs van het chalet is ook afhankelijk van de locatie. Als je het chalet wilt gaan verhuren aan toeristen dan is het beter voor een populaire bestemming te kiezen met helaas vaak wel als gevolg dat de verkoopprijs van het chalet een stuk hoger ligt.  

Mocht je nu een goedkoper chalet op een kleine afstand van alle toeristische trekpleisters vinden maar deze locatie heeft bijvoorbeeld wel een uitstekende juiste openbaar vervoerverbinding dan kan dit ook een overweging waard zijn. 

Stacaravan- chalet bespaartips 

Chalet verhuren als recreatiewoning 

Een chalet verhuren kan met de juiste aanpak een leuk rendement opleveren.  
Voor niets gaat de zon op dus mocht je dit overwegen, het brengt zoals met alle inkomsten, ook extra werk met zich mee. Daar moet je je zeker van bewust zijn en ook bij jezelf te rade gaan of je daar de zin en tijd voor hebt. 

Het verhuren van jouw chalet kan enorm lonen en soms ook het verschil maken of je de vakantiewoning kunt betalen en daardoor ook soms  zelf gebruik van kunt maken. 

Je kan de verhuur natuurlijk ook uitbesteden aan bijvoorbeeld het park zelf of een vakantie verhuur makelaar is vast in de omgeving van jouw chalet te vinden. 
Belangrijk voordat je het chalet gaat verhuren om na te gaan of op het park de verhuur is toegestaan? Dat mag namelijk niet altijd! 
 
Vaste lasten 

Een chalet brengt natuurlijk ook vaste lasten met zich mee.  
Gas, water en licht. Met een goed onderzoek naar de gunstigste energieleverancier kan je vaak al heel wat euro’s besparen. Het vergelijken is met Google zo gebeurd en kan het zeker waard zijn.  

Vaak is het zo dat wanneer je jaarlijks overstapt bij energieleveranciers, je profiteert van leuke kortingen. En vergeet niet dat wanneer jouw energiecontract afloopt, je meestal in de nieuwe periode een hoger tarief moet betalen. 

Wanneer jouw chalet op een vakantiepark staat, is er vaak een gemeenschappelijke aansluiting en gaat het overstappen niet op. De parkeigenaar bepaalt dan de energieleverancier. Je zou dan eens met de eigenaar in gesprek kunnen gaan of eigen aansluitingen kunnen regelen, wat wij in de meeste gevallen niet adviseren, vaak veel duurder en de besparing niet waard. 
 
Internet 

Ben je niet afhankelijk van de keuze van het park dan kan je daar leuk op besparen. 
Uiteraard ligt dat aan de mogelijkheden van het park en locatie van jouw chalet. 

De ontvangst is meestal beperkter dan in een gewone woonwijk. Kijk eens op Independer wat de mogelijkheden zijn voor jouw chalet adres. Denk eens aan een wifi versterker, soms helpt dat ook aan een betere verbinding. 

Zo zorg je dat jouw chalet goed staat aangeschreven op alle boekingsplatvormen zoals Airbnb en Booking. De juiste WiFi verbinding is bijna net zo belangrijk als warm water tegenwoordig! Reken maar dat jouw chalet daardoor meer wordt verhuurd.