Bodemattest

Wat is een Bodemattest?

Ben jij op zoek naar een vakantiewoning in België? En je hebt besloten deze te verhuren om een mooi semi-passief inkomen te genereren?  Dan komt hier wat papierwerk bij kijken. 

Wie een vakantiewoning in België recreatief wil gaan verhuren, is verplicht ervoor te zorgen dat de vakantiewoning volledig in orde is en voldoet aan bepaalde Belgische normen. Dit is mogelijk door middel van het aanleveren van verschillende documenten en certificaten. Met dit artikel willen we jou alvast op weg helpen met termen die jij bij aankoop van een vakantiewoning vast zult tegenkomen. 

Bodemattest 

Het aanleveren van een bodemattest wanneer je een vakantiewoning wilt aankopen en verhuren is niet verplicht. Bij het verhuren van vastgoed zoals bedrijfsvastgoed kan dit wel interessant zijn mocht het pand worden verhuurd met risico op bodemverontreiniging.   

Wil je meer weten over documenten, certificaten of de attesten die je nodig hebt bij de aankoop van een vakantiewoning in België, lees dan ook onze blog “Een vakantiewoning kopen en verhuren in België. Tips voor beginners! 


Reactie plaatsen