Vastgoedbegrippen voor woning verhuur | C

Vastgoed begrippen voor de woning verhuur C

Vastgoed begrippen voor de woning verhuur 

 Cash flow  Na aftrek van alle kosten die je maakt voor de verhuur van jouw woning is dit het netto huurinkomen. Kosten voor je woning voor de verhuur moet je denken aan, schoonmaakkosten, advertentie kosten, inventaris maar ook gas, water en licht. Met andere woorden, de pure winst die je iedere maand ontvangt. Hoe groter de cashflow die uit jouw verhuurde woning komt, hoe beter je bestand bent tegen momenten van leegstand of andere risico’s met de verhuur. Heb je een hoge hypotheek dan zal je zien dat je cashflow een stuk lager uitvalt.

Cash on Cash Return  Dit is een som om te zien wat jouw rendement is op basis van cashflow ten opzichte van de verhuurde woning. Of te wel, de hoeveelheid winst die je maakt ten opzichte van de investering die je hebt gemaakt. De berekening gaat als volgt:
Netto Huur – rentekosten – aflossing / eigen middelen
Zo kan je een hoge BAR (Bruto Aanvang Rendement) halen maar geen cashflow overhouden vanwege hoge kosten. Om te bepalen wat een investering nu werkelijk oplevert, kan je dit door deze berekening veel nauwkeuriger weergeven. Wil je een positieve Cash on Cash return dan moet er maandelijks meer overblijven van de huurinkomsten na aftrek van alle mogelijke kosten. Op deze manier zie je hoe houdbaar deze investering is op lange termijn.
Vastgoed begrippen voor de Airbnb verhuur | CVastgoedbegrippen voor de verhuur | C
Commercieel vastgoed  Dit is vastgoed wat zoals het wordt gezegd, op een commerciële manier verhuurd wordt, om dus winst te maken. Dit kan de meerwaarde van het pand zijn of de huurinkomsten van het pand. We hebben het hier over vastgoed wat zakelijk verhuurd wordt zoals kantoren, winkels, magazijnen, garages of hotels. Woningen vallen hier technisch gezien ook onder maar meestal meer grote wooncomplexen of projecten.

Crowdfunding Mocht je zelf niet genoeg middelen op de bank hebben staan om een woning aan te schaffen voor de verhuur, een andere manier van financieren is om geld op te halen bij de crowd (groep mensen) voor de financiering van jouw verhuur project. Crowd funding is vaak toegankelijkheid. Let op, de rente is wel vaak hoger en de looptijd vaak korter  dan een reguliere belegging hypotheek. Bekende platformen voor Crowd funding, zijn Samen in Geld en Geld voor elkaar.