Vastgoedbegrippen voor de woningverhuur-D

Vastgoedbegrippen Dollar Cost Average | Dscr | Driving For Dollars

Vastgoed begrippen voor de woningverhuur 

Het kan best lastig zijn wanneer je voor het eerst de wereld van investeren in vastgoed stapt.
Op deze manier proberen we het je iets makkelijker te maken. Dit zijn termen die je tegen kan gaan komen wanneer je wilt investeren in een woning om te gaan verhuren.  Voor het gemak hebben we het alfabetisch voor je neergezet.


Dollar Cost Average (DCA) | Een term uit de beleggingswereld in aandelen of crypto’s. Vastgoed aankopen kan je meestal niet verdelen over meerdere maanden. Maar wie weet wel interessant om te weten. Hierbij investeer je maandelijks een vast bedrag door zo gespreid mogelijk jouw aandelen / crypto portfolio op te bouwen.  Op deze manier voorkom je dat je de markt probeert te timen en op de lange termijn vinden je investeringen een balans tussen de highs en lows van de markt. Mocht je een lange beleggingsperiode willen, werkt dit vaak goed.

Dscr - Debt Service Coverage Ratio¬†| Bij de aanvraag van een beleggingshypotheek is dit het belangrijkste cijfer waar de bank of hypotheekverstrekker naar kijkt. DSCR laat de verhouding zien van de inkomsten ten overstaande van de financi√ęle verplichtingen. ¬†
Wanneer de DSCR als voorbeeld, 1 zou zijn, dat houdt in dat je inkomsten gelijk staan aan de financi√ęle kosten. Voor een bank is het belangrijk dat de minimale DSCR, ¬†1.2 of 1.3 is. Om die reden wil een bank altijd weten of je naast de huurinkomsten van de belegging ook een eigen inkomen hebt.
Zo bepaalt de bank, de dekkingsgraad of te wel het risico wat ze lopen door jou een lening te verstrekken. Met andere woorden je moet genoeg inkomen hebben om de aflossing & rente te kunnen betalen.

Driving For Dollars | Een Amerikaanse uitdrukking, letterlijk door de straten heenrijden, op zoek naar plekken/locaties om te investeren of te wel op zoek naar woningen die interessant zijn om aan te kopen. Woningen met bijvoorbeeld achterstallig onderhoud, leegstand of juist de woning die je gewoon wilt hebben. Door af en toe een rondje te rijden, leer je de buurt kennen, kan je eventueel een briefje bij de woningeigenaar achterlaten dat je interesse hebt om de woning te kopen of flyeren wil ook goed werken mocht je niet specifiek naar een woning opzoek gaan maar wel de buurt/omgeving interessant vindt.