Vastgoedbegrippen A Investeren in recreatiewoning voor de airbnb verhuur

Vastgoed begrippen en verhuur .…we beginnen bij de A

Vastgoed begrippen en verhuur .…we beginnen bij de A 
 
Het kan best lastig zijn wanneer je voor het eerst de wereld van investeren in vastgoed stapt. 
Op deze manier proberen we het je iets makkelijker te maken. Dit zijn termen die je tegen kan gaan komen.  Voor het gemak hebben we het alfabetisch voor je neergezet. 
 

 A 


ABC-transactie | een transactie waarbij een onroerend goed binnen 6 maanden 2 keer wordt verkocht en 3 verschillende partijen (of personen) betrokken zijn. Dit kan op dezelfde dag zijn. Of het kan zijn dat persoon A verkoopt aan persoon B, en dat persoon B na 3 maanden weer doorverkoopt aan persoon C.  
Omdat dit soort transacties gevoelig zijn voor fraude en worden deze goed gecontroleerd door de notaris, zeker bij grote prijsverschillen. 


Aflossingsvrije hypotheek | Een hypotheek soort waar je alleen de rente betaald maar niets aflost.  
Dit zie je ook wel in combinatie met een beleggingshypotheek. Een gedeelte bestaat dan uit een aflossingsvrij gedeelte. 
 

Annuïtaire hypotheek | Een hypotheekvorm waarbij je elke maand hetzelfde bedrag betaalt voor de totale looptijd van de hypotheek. De hoeveelheid aflossing en rente die je betaalt veranderd wel. Zo betaal je op het begin relatief veel rente en weinig aflossing, en later betaal je steeds meer aflossing en minder rente. Je lost hiermee op korte termijn minder snel af op de hypotheek ten opzichte van een lineaire hypotheek, maar hebt wel lagere maandlasten bij aanvang van de hypotheek.