energieprestatiecertificaat

Het Energieprestatiecertificaat (oftewel EPC) 

Ben jij op zoek naar een vakantiewoning in België? En je hebt besloten deze te verhuren om een mooi semi-passief inkomen te genereren?  Dan komt hier wat papierwerk bij kijken. 

Wie een vakantiewoning in België recreatief wil gaan verhuren, is verplicht ervoor te zorgen dat de vakantiewoning volledig in orde is en voldoet aan bepaalde Belgische normen. Dit is mogelijk door middel van het aanleveren van verschillende documenten en certificaten. Met dit artikel willen we jou alvast op weg helpen met termen die jij bij aankoop van een vakantiewoning vast zult tegenkomen. 

Energieprestatiecertificaat (oftewel EPC)  

Wanneer je een woning in België wilt gaan verhuren, ben jij als eigenaar of verhuurder verplicht om over een energie-prestatiecertificaat (EPC) van jouw vakantiewoning te beschikken. De EPC-score die in dit EPC is opgenomen, moet bij publicatie van de vakantiewoning verplicht vermeld worden, én bij het sluiten van een long term huurovereenkomst moet de huurder een kopie van het EPC ontvangen.  

Wil je meer weten over documenten, certificaten of de attesten die je nodig hebt bij de aankoop van een vakantiewoning in België, lees dan ook onze blog “Een vakantiewoning kopen en verhuren in België. Tips voor beginners! 


Reactie plaatsen