Van marinier tot mijn eigen BNB Verhuur business, hoe dan? 
18 september 2020 
3 min. leestijd

Van marinier tot mijn eigen BNB Verhuur business, hoe dan? 

 Ik heb vanaf 2000 als marinier gewerkt binnen defensie. 

Voor mij heeft dit heel veel mogelijkheden geboden op alle vlakken. Als ik geen marinier was geweest had ik dit. De BNB Verhuur, misschien wel nooit gedaan. Ik ben sinds 2000 actief dienend geweest binnen het korps mariniers. Bij defensie ben je veel weg. Bijvoorbeeld gedurende missies of trainingen. Juist omdat ik zo veel weg was, had ik de mogelijkheid om te starten met BNB Verhuur. Hier vertel ik je hoe dit tot stand is gekomen. 

 In 2008 heb ik een appartement voor mezelf gekocht in Egmond aan Zee, met zeezicht. Het was niet het allernieuwste maar wel een knap en leuk appartement. Twee verdiepingen, tuin op het zuiden, tuin voor, slaapkamer, douche en keuken beneden en slaapkamer en huiskamer boven. Super simpel ingericht met een keuken met alle voorzieningen. Het was niet het meest luxe appartement, maar ik wist wel dat er heel veel mensen verhuurden in mijn omgeving.  Ik kom zelf uit Egmond aan Zee. Mijn ouders verhuurden er altijd al kamers en een zomerwoning dus ik ben er echt mee opgegroeid. Egmond is een echt vakantiedorp. Vijfenveertig weken van het jaar stroomt het hier vol met toeristen, net als eigenlijk heel veel plaatsen in Nederland.  

 In 2008 ging ik voor vijf maanden naar Afghanistan.

 Toen heb ik mijn appartement te huur gezet op de recreatieve markt. De inrichting heb ik erg simpel gehouden. Ik was daar toen nog niet zo goed in als nu.
Al mijn privé spullen heb ik eruit gehaald, alles in dozen gestopt en opgeborgen. Daarna heb ik geadverteerd en het appartement online gezet. Voordat ik wegging had ik al de eerste boekingen! Terwijl wij bezig waren in Afghanistan het land helpen opbouwen, verdiende ik dubbele toelages door mijn appartement te verhuren. 

Verhuur je kamer of huis

Op missie en je huis verhuren? Dat heb ik 13 jaar lang gedaan. #dubbele toelages 😉

 

Dit was best nog even spannend want het was voor mij ook de eerste keer dat ik zoiets deed.

Zelf was ik niet aanwezig dus moest dingen uitbesteden. Van tevoren had ik wel alles uitgewerkt want ik wilde dat degene die dat voor mij ging doen wel met hoge standaard zou werken. Door mijn werk van defensie was ik zelf mijn fysieke geldmachine en was mijn appartement mijn passieve geldmachine. Natuurlijk heb je ook onkosten zoals commissies, de taken van een troubleshooter en degene die alles voor mij regelde terwijl ik weg was. Uiteindelijk hield ik er alsnog 12000,- aan over!  Hoe mooi is het als je weg bent en je verdient je eigen hypotheek terug! 

 De woning is nog steeds online. Er zijn veel beoordelingen, veel goede ook maar daar kom je niet zomaar aan. Ondertussen woon ik samen met Priscilla, hebben we meer woningen en ook daar zijn de beoordelingen erg goed. Beoordelingen zijn dan ook ontzettend belangrijk. Ze maken en breken je. Hierover kun je meer lezen in de blog: beoordelingen (tip: lees deze  aandachtig!)

weg uit huis en verhuren

Veel weg voor trainingen?! Wel eens nagedacht over het verhuren van je huis?

Lessen die wij geleerd hebben

Wij zijn tegen veel dingen aangelopen en hebben super veel geleerd. Ook als ik weg was want in het begin deden we, ondanks dat we veel uitbesteedde, erg veel zelf. Het liep gewoon heel goed. De verdiensten zijn goed en de boekingen stromen nog steeds binnen. Uiteraard is het met de corona minder geweest maar ook daar hadden we een aparte techniek voor gevonden. Zelfs toen hebben we geld verdiend met onze woningen. 

 Voor een boeking van een week, in het hoogseizoen, voor 2 personen zijn de verdiensten ruim 1000,-.  Uiteraard gaan daar nog kosten vanaf omdat we het allemaal uitbesteden. Als je weet dat een hoogseizoen in Nederland ongeveer 12 weken telt daarnaast heb je nog 12 weken midden seizoen en de rest is laagseizoen. Reken uit je winst, daar kan je echt goed van leven. Wij doen dat dan ook. 

Begrijp jij de basis al? Zie ook onderstaande video over activa en passiva.

Wat heeft dit voor ons betekent?

Ik ben ondertussen gestopt bij defensie en niet omdat ik het niet naar me zin had. Door een BNB te beginnen, uit te breiden, kunnen wij het nu rustiger aan gaan doen. Misschien ken je het wel, de rat race ontsnappen, zoals Robert Kiyosaki dit zo mooi omschrijft. Of te wel, van 9 tot 5 werken, slapen, de wekker gaat en repeat.. 

Je zit in die vicieuze cirkel en wij hebben deze doorbroken. Mede doordat wij woningen zijn gaan verhuren. De inkomsten hiervan heb ik altijd geherinvesteerd in woningen. Dat heeft ondertussen geresulteerd dat wij verschillende woningen hebben in de verhuur.  

Wil je contact met ons, meer informatie of een gratis strategie call inplannen? Klik hier!

 

 

Over de schrijver
Nikki & Priscilla hebben vanaf 2007 meerdere verhuurbedrijven opgezet. Dit geeft hun nu veel financiële vrijheid. Onze passie is om zo veel mogelijk mensen te helpen bij het creëren van een semi-passief inkomen door middel van BNB verhuur, of dit nou een recreatiewoning, kamer, een appartement met of zonder ontbijt is, dat maakt niet uit, verhuren is onze passie. Op dit moment hebben wij al veel studenten succesvol mogen helpen en delen wij onze kennis door middel van YouTube, Social Media en trainingen zoals de BNBVERHUURCURSUS