Zonder eigen geld of woning starten met BNB Verhuur!
13 augustus 2020 
2 min. leestijd

Zonder eigen geld of woning starten met BNB Verhuur!

In deze blog wil ik het met jullie hebben over hoe je je eigen BNB Verhuur kan starten, zonder eigen geld en zonder eigen woning. 

Dit is een van de interessantste verdienmodellen die er is op de markt.  

Je kan natuurlijk je eigen bedrijf opstarten, net als wij hebben gedaan. Maar je kan dit uiteraard ook doen als particulier.  

Zo hadden wij vrienden die ook woningen verhuurden en door veranderingen in hun persoonlijke situatie hadden zij daar geen tijd en energie meer voor.
Dus vroegen ze aan ons of wij dat voor hen wilden gaan doen. 
We hebben toen een vast bedrag per maand afgesproken voor de woning.  

Dit bedrag is hoger dan bij een normale particuliere huurder.  
En dat komt omdat wij het op de recreatieve markt verhuren.  
Eigenlijk zitten er alleen maar voordelen aan, zeker in dit geval voor degene van wie wij het huren.

Want wat gebeurt er tijdens BNB- recreatie verhuur…

De woning wordt wekelijks schoongemaakt. En dus goed onderhouden. De toeristen maken relatief weinig gebruik van de woning, want deze zijn vaak weg. Naar het strand of uit eten of een ander leuk uitstapje. Daarnaast zetten wij netjes in het contract dat wij er voor een bepaalde tijd recht op willen hebben en deze verlengen wij dan weer na verloop van tijd. 
We gaan dus niet naar een huurderscommissie ect. toe dus er zitten best wat voordelen aan. 

Welke stappen moesten wij nemen om de verhuur te optimaliseren?

De woning was al ingericht, niet geheel onze smaak maar werd al goed verhuurd dus dat vonden we prima. We hebben de inrichting wel een beetje gepimpt met nieuwe foto’s en schilderijtjes. Nieuw leuk fris beddengoed met schelpen en andere accessoires in Beach-look om de woning wat aan te kleden en onze stijl toe te passen.  

En toen we zijn gaan verhuren. Tot nu toe is dit nog steeds een bestseller voor ons.  We verhuren via verschillende technieken en strategieën die we gebruiken om het bedrijf winstgevend te maken.  

Zorg dat je reviews opbouwt. Hoe meer (goede) reviews je hebt, hoe beter je geboekt wordt. Wij hebben ook hiervoor een goed systeem bedacht en als je hier meer van wil weten raad ik je aan ons E-book te downloaden op onze website. 

Dus ook zonder eigen geld en zonder eigen woning kun je je eigen BNB Verhuur gaan starten.  Wij zijn mensen gaan benaderen en werden benaderd door mensen en op die manier kun je elkaar helpen en geld gaan verdienen. Negen van de tien keer huren wij de woningen gemeubileerd. Maar ook als deze niet gemeubileerd zijn, hebben wij goede tips hoe je de woning leuk en simpel kunt inrichten en snel kunt starten met verhuren.

Tip om de woning in te richten voor de verhuur 

Zorg dat de woningen online staan en spreek met de eigenaar af dat je aan het einde van de maand de huur betaald, zodat je eerst een buffer op kunt bouwen en daarvan de huur kunt betalen. Dat zorgt ervoor dat je geen eigen geld nodig hebt en direct kunt starten met verhuren!

Toen wij hiermee begonnen, deden wij dit nog naast onze gewone vaste baan. Je begrijpt wel dat dit behoorlijk pittig was, maar uiteindelijk weet je wel waar je het voor doet. Als wij ons hier toen der tijd niet zo in hadden verdiept, hadden we nooit gestaan waar we nu staan. En daarom willen we jou graag op weg helpen, om ook succesvol te worden in BNB verhuur. 

Wil je contact met ons, meer informatie of een gratis strategie call inplannen? Klik hier!

Over de schrijver
Nikki & Priscilla hebben vanaf 2007 meerdereverhuurbedrijven opgezet. Dit geeft hun nu veel financiële vrijheid.Onze passie is om zo veel mogelijk mensen te helpen bij het creëren van een semi-passief inkomen door middel van BNB verhuur, of dit nou een recreatiewoning, kamer, een appartement met of zonder ontbijt is, dat maakt niet uit, verhuren is onze passie.Op dit moment hebben wij al veel studenten succesvol mogen helpenen delen wij onze kennis door middel van YouTube, Social Media entrainingen zoals de BNBVERHUURCURSUS