Start Je Zweedse Droom: Emigreren met Eigen Vermogen als Vastgoedbelegger
13 mei 2024 
1 min. leestijd

Start Je Zweedse Droom: Emigreren met Eigen Vermogen als Vastgoedbelegger

Zweedse Droom of Bureaucratische Nachtmerrie?

Je hebt een schattig Zweeds huisje op het oog—perfect voor die lange, mysterieuze winters of die eindeloos lichte zomernachten. Maar nu komt het echte werk: je wil er permanent gaan wonen. Ja, je leest het goed: permanent. Geen zorgen, het is slechts een kwestie van even een berg papierwerk beklimmen!

Het Avontuur van 'Eigen Vermogen'

Ah, de 'eigen vermogen' categorie, jouw ticket naar het Zweedse paradijs. Geen baan? Geen zorgen! Al wat je nodig hebt is een dikke bankrekening. De Zweedse immigratiedienst, Migrationsverket, verwacht dat je bewijst dat je jezelf (en je gezin) minimaal vijf jaar kunt onderhouden zonder ook maar één Zweedse kroon aan sociale hulp aan te raken. Denk aan 100.000 SEK voor jou, 50.000 voor je partner, en 25.000 per kind. Tijd om die spaarrekening te spekken!

Strak Verzekerd

En dan de ziektekostenverzekering. Niet zomaar een ziektekostenverzekering, maar een superdeluxe, alles-dekkende, de-Vikings-zouden-jaloers-zijn verzekering. Een reisverzekering gaat je hier niet redden. Deze moet elke mogelijke zorgkwestie dekken, want als je zelfs maar denkt aan het aanvragen van Zweedse steun, kun je je verblijfsrecht wel op je buik schrijven.

Hallo Skatteverket!

Na al dat gedoe met Migrationsverket ben je er nog niet. Het is tijd om je persoonsnummer aan te vragen bij de Zweedse belastingdienst, het Skatteverket. Dit nummer is je sleutel tot bijna alles in Zweden. Eens je dit hebt, ben je praktisch een van hen!

Conclusie: Zweedse Bureaucratie met een Knipoog

Dus, klaar om je leven in Zweden te beginnen? Zet je schrap voor een bureaucratisch avontuur dat zijn gelijke niet kent. Vergeet niet: elke krona en elk document telt. En wie weet, misschien word je wel zo verliefd op de Zweedse bureaucratie dat je nooit meer terug wilt. Succes!

Wil je contact met ons, meer informatie of een gratis strategie call inplannen? Klik hier!

Over de schrijver
Nikki & Priscilla hebben vanaf 2007 meerdere verhuurbedrijven opgezet. Dit geeft hun nu veel financiële vrijheid. Onze passie is om zo veel mogelijk mensen te helpen bij het creëren van een semi-passief inkomen door middel van BNB verhuur, of dit nou een recreatiewoning, kamer, een appartement met of zonder ontbijt is, dat maakt niet uit, verhuren is onze passie. Op dit moment hebben wij al veel studenten succesvol mogen helpen en delen wij onze kennis door middel van YouTube, Social Media en trainingen zoals de BNBVERHUURCURSUS