electriciteitsattest

Keurattest van de elektrische installatie.

Ben jij op zoek naar een vakantiewoning in België? En je hebt besloten deze te verhuren om een mooi semi-passief inkomen te genereren?  Dan komt hier heel wat papierwerk bij kijken. 

Wie een vakantiewoning in België recreatief wil gaan verhuren, is verplicht ervoor te zorgen dat de vakantiewoning volledig in orde is en voldoet aan bepaalde Belgische normen. Dit is mogelijk door middel van het aanleveren van verschillende documenten en of attesten. Met dit artikel willen we jou alvast op weg helpen met termen die jij bij aankoop van een vakantiewoning vast zult tegenkomen. 


Keurattest van de elektrische installatie. 

Oftewel een Elektriciteitskeuring. Wanneer jij een vakantiewoning aankoopt vraag naar het keuringsattest van de elektrische installatie. Zo weet je als koper van de vakantiewoning of de elektriciteit in orde en veilig is. Het keuringsattest bij aankoop mag positief of negatief zijn maar zonder dit attest kan de verkoop niet doorgaan. En belangrijk om te weten, bij een negatief verslag moet de koper (jij dus) de elektriciteit (installatie) in orde brengen en laten herkeuren.   

Wil je meer weten over documenten of de attesten die je nodig hebt bij de aankoop van een vakantiewoning in België, lees dan ook onze blog “Een vakantiewoning kopen en verhuren in België. Tips voor beginners! 


Reactie plaatsen