Starten zonder Geld of Vakantiewoning = Rent-To-Rent methode
21 juni 2021 
3 min. leestijd

Starten zonder Geld of Vakantiewoning = Rent-To-Rent methode

Hoe kun je nou zonder eigen Geld of Vakantiewoning starten met het verhuren van een vakantiewoning?

We raken er niet over uitgeschreven. Voor vele die onze voorgaande blogs, podcasts of video’s nog niet hebben bekeken, blijft de vraag.
Hoe kan ik nu starten met recreatieverhuur zonder een eigen woning of eigen geld om te investeren?

Ik wil er graag nog iets meer over vertellen in de hoop nog meer mensen wakker te schudden en enthousiast te maken.

 

Veel mensen zijn op het punt beland dat ze iets anders willen in het leven. Meer vrijheid, meer tijd met familie en vrienden en dus kunnen doen en laten wat zij willen.
Maar ze worden opgeslokt in het werk, ellelange files en de dagelijkse rompslomp.

Vakantie is vaak een uitweg, even lekker er tussenuit, ontspannen en in een andere omgeving bivakkeren.
Maar wat nou als je business met pleausure kunt combineren?
Heb je er wel eens over nagedacht om een vakantiewoning voor je te laten werken?

Rent-to-rent vakantiewoning verhuur, wij doen het veel aan de kust, maar ook in het buitenland. Het enige wat je nodig hebt is kennis en een laptop.

En nu komen wij in de lucht!

Wij verhuren al meer dan 14 jaar vakantiewoningen aan toeristen. Sommige woningen zijn van onszelf en andere huren wij aan van eigenaren en verhuren wij voor onszelf op de recreatieve markt. (Rent – to – rent).

Wat is Rent-To-Rent

Dat laatste wil ik jullie meer over vertellen. Want dit is de manier om zonder eigen middelen (geld en woning) te kunnen starten met recreatieve verhuur.
Hiermee kun je binnen no time een extra salaris verdienen en je oude baan waarin je al jaren zit vastgeroest vaarwelzeggen.

Wat houdt het nou precies in en hoe kom je nou aan zo’n vakantiewoning?

Allereerst zorg je natuurlijk dat je wat kennis opdoet. Je moet natuurlijk wel weten hoe bnbverhuur werkt alvorens je je aanbiedt als verhuurder op de recreatieve markt.
Dus wij adviseren je dan ook om onze cursus te volgen, zodat je alle ins en outs weet en alle kneepjes van het vak kent.

Vervolgens ga je een marktonderzoek doen. Je kunt dit doen door bijvoorbeeld een oproep te plaatsen op een lokale verhuursite (welke te vinden is via google).
In Egmond aan Zee heb je bijvoorbeeld egmondaanzee.info. Een website waarop bijna alle mensen met een vakantiewoning wel adverteren. Je doet dan een algemene aanvraag en krijgt vervolgens allemaal reacties van mensen die nog leegstand hebben.
Boem! Daar is jouw marktonderzoek. Als jij dus in het weekend of in een vakantie/hoogseizoen een aanvraag doet en deze mensen staan nog leeg, kun je je afvragen waarom?
Deze mensen zijn meteen je doelgroep. Je wilt hen helpen hun bezettingsgraad te verbeteren en zo optimaal mogelijk te gaan verhuren.

Maar ook als er geen lokale site is kun je natuurlijk marktonderzoek doen. Kijk bijvoorbeeld eens op Airbnb, of booking.com.
Hier kun je gelijk de prijzen checken. Wordt er wel genoeg gevraagd per nacht, of zit er verbetering in?
Boem, weer kun je jezelf aanbieden als verhuurder en deze mensen helpen om nóg beter te verhuren.

Veel mensen hebben geen zin om de verhuur zelf te doen of hebben eigenlijk geen idee waar ze nou mee bezig zijn.
Maar jij hebt dat wel, zeker na het volgen van onze cursus.

Volg onze module over rent-to-rent en start zonder eigen geld!

Wat is nu de volgende stap met Rent-to-Rent?

Je hebt de woningen gevonden en nu wil je deze mensen benaderen. Je kunt dit doen door een uitgebreide mail op te stellen, waarin je jezelf voorstelt. Of je maakt een flyer en brengt deze langs. Misschien zijn de mensen wel thuis waardoor je gelijk de kans hebt om jezelf persoonlijk voor te stellen.
You’ll never get a second chance for a first impression J.

Je gaat het gesprek aan met de huiseigenaar en legt hem uit dat je hem wilt helpen om zijn bezettingsgraad te verbeteren.
Hij heeft hier oren naar en wilt met jou in zee gaan. (Ook al krijg je misschien een aantal keer nee te horen, er zijn zat mensen die wel een handje hulp kunnen gebruiken. Wij spreken uit ervaring!!)

2 manieren van Rent-to-Rent

Je kunt dit op twee manieren aanpakken. Of je start met rent – to – rent. Dan betaal je de eigenaar een vast bedrag per maand (afhankelijk van de grootte van de woning, de ligging en de staat). En dan kun jij doen en laten met de woning wat je wilt. Alles boven dat bedrag is dus winst voor jou (minus de schoonmaakkosten etc.)

Maar wat je ook kunt doen. Als je liever niet vast zit aan maandelijkse lasten, is verhuren op commissiebasis ook een optie. Dan pak jij een percentage over elke gemaakte reservering.
Ook een heel lucratieve manier van geld verdienen.

Er zijn dus verschillende opties.
Wat we hiermee aan willen geven, is dus, geef niet op. Ga voor je doelen. Wil jij wat anders in het leven? Ga ervoor! Ook zonder eigen geld en zonder eigen woning, kan jij werken aan een betere toekomst!

Wil jij hier meer over weten? Meld je dan eens aan voor onze gratis online masterclass. Hierin vertellen we je alles over bnbverhuur, rent – to – rent, verhuren op commissiebasis en nog veel meer.

Inschrijven kan via www.bnbverhuurcursus.nl/training

We helpen jou graag op weg naar een betere toekomst!

Over de schrijver
Nikki & Priscilla hebben vanaf 2007 meerdere verhuurbedrijven opgezet. Dit geeft hun nu veel financiële vrijheid. Onze passie is om zo veel mogelijk mensen te helpen bij het creëren van een semi-passief inkomen door middel van BNB verhuur, of dit nou een recreatiewoning, kamer, een appartement met of zonder ontbijt is, dat maakt niet uit, verhuren is onze passie. Op dit moment hebben wij al veel studenten succesvol mogen helpen en delen wij onze kennis door middel van YouTube, Social Media en trainingen zoals de BNBVERHUURCURSUS