Rent to Rent, recreatiewoning verhuren zonder eigen geld
23 maart 2021 
3 min. leestijd

Rent to Rent, recreatiewoning verhuren zonder eigen geld

Recreatiewoning verhuren zonder eigen middelen of geld ?
Rent to Rent

vakantiewoning verhuren

Woning huren om recreatief te verhuren

Wat betekent Rent to Rent?

Wanneer wij het hebben over rent to rent ontstaan er vaak een heleboel vraagtekens bij mensen. Eigenlijk is het heel simpel, it’s in the name. Huren om te verhuren. In dit blog ga ik jullie precies uitleggen wat Rent – to – Rent inhoudt en hoe snel je zonder eigen middelen (geld of eigen woning) kunt starten met recreatieverhuur.
Ligt jouw interesse ook in het toerisme? Maar beschik je niet over de middelen om te investeren in vastgoed en dit te verhuren? Dan is rent – to – rent zeker iets voor jou!

Recreatiewoning verhuur zonder eigen geld

Rent – to – Rent houdt in dat je een woning huurt van de eigenaar en deze vervolgens weer verhuurd voor jezelf op de recreatieve markt. Zo heb je geen eigen middelen (eigen woning en eigen geld) nodig maar profiteer je wel van de voordelen en het extra salaris wat het oplevert. Vaak huur je een woning van de eigenaar omdat deze zelf geen tijd of simpelweg de moeite niet wilt doen om de woning te verhuren.

Let wel op dat dit volgens de regels gaat en dat het is toegestaan  de woning recreatief te verhuren.

Nu is jouw vraag natuurlijk?..Waarom zou een eigenaar een woning aan jou gaan verhuren wetende dat jij deze vervolgens recreatief gaat verhuren? Dat willen wij je graag vertellen. Er zijn namelijk een hoop voordelen aan recreatieve verhuur voor de eigenaar van de woning.

Voordelen Rent to Rent voor eigenaar van de woning

  • Als recreatieve verhuurder is het mogelijk de eigenaar een hoger huurbedrag aan te bieden dan wanneer hij de woning vast zou verhuren op de reguliere markt.

  • De woning wordt beter onderhouden (denk aan de wekelijkse schoonmaak na de wissels, meer controle wanneer er iets stuk gaat etc.)

  • De woning wordt minder intensief gebruikt dan bij reguliere verhuur. Ga maar eens na als je zelf op vakantie bent, blijf je dan de hele dag thuis of ga je er lekker op uit? Precies! Toeristen zijn amper in de woning te vinden, deze gaan lekker op pad en de omgeving verkennen.

Plan van aanpak Rent to Rent, zonder eigen middelen, recreatief te verhuren

Eerst ga je dus op zoek naar een woning. Heel simpel door een marktonderzoek te doen in de buurt waar jij wilt gaan verhuren. Ook zou je contact op kunnen nemen met makelaars, zij weten precies welke woningen er eventueel beschikbaar zijn. Zij hebben het eerste contact met de eigenaren en nog een voordeel, zij kennen alle regels en wetten. Vervolgens benader je de huiseigenaren. Biedt jezelf aan als verhuurder. Je kunt een flyer maken of langs de deuren gaan (of en en).

Huurcontract Rent to Rent

Belangrijk is dat je de voordelen laat zien van recreatieve verhuur.
Ga een gesprek aan met de eigenaren en laat zien waarom ze in zee moeten gaan met jou.
Maak duidelijke afspraken, stel dit op in een huurcontract. Meestal huur je de woning gemeubileerd. Maak hier afspraken over. Leg alles wat je bespreekt met de eigenaar vast, zodat jullie beide weten waar jullie aan toe zijn.Vakantiewoning huren om te verhuren

Klaar om jouw vakantiewoning te verhuren!

Wij helpen jou graag!

Hoe gaan we dat doen ? Wij nemen jou staps voor staps gewijs mee in het proces en door onze eigen rent to rent ervaringen, scheelt dit jou weer heel veel tijd en moeite. Meer hierover vertellen we jou graag in onze bnbverhuurcursus!

We leggen het hele boekings proces van jouw toekomstige gasten uit, van aanvraag tot vertrek. Zodat jij ook een succesvolle verhuurder wordt! Ook gaan we nog dieper in op rent – to – rent en hoe je dit op de beste manier kan regelen.

Wij hebben tal van video’s waarin we je laten zien hoe je nou zo’n marktonderzoek doet, hoe je de eigenaar benaderd, hoe je goed voorbereid, het gesprek voert. Maar ook hebben wij de huurcontracten al kant en klaar in de cursus staan. Je hoeft ze alleen maar in te vullen met de eigenaar en te ondertekenen. Simpel toch? 

Wacht niet langer en start ook met verhuren!  

Schrijf je in voor onze gratis online training of meld je aan voor onze cursus en start direct met verhuren!

>>

Over de schrijver
Nikki & Priscilla hebben vanaf 2007 meerdereverhuurbedrijven opgezet. Dit geeft hun nu veel financiële vrijheid.Onze passie is om zo veel mogelijk mensen te helpen bij het creëren van een semi-passief inkomen door middel van BNB verhuur, of dit nou een recreatiewoning, kamer, een appartement met of zonder ontbijt is, dat maakt niet uit, verhuren is onze passie.Op dit moment hebben wij al veel studenten succesvol mogen helpenen delen wij onze kennis door middel van YouTube, Social Media entrainingen zoals de BNBVERHUURCURSUS