Recreatiewoning of vakantiewoning verhuren: Hoe bepaal ik mijn prijs?

Recreatiewoning of vakantiewoning verhuren: Hoe bepaal ik mijn prijs?

Hoe bepaal ik mijn prijs van mijn recreatiewoning per nacht? 

Dit is een belangrijk onderdeel van recreatie- BNB verhuur. Want hoe bepaal je nou je prijs? 

Allereerst is het belangrijk dat je goed marktonderzoek doet. Nu vraag je je af, hoe doe je een marktonderzoek? 

Simpel! Je gaat naar google, typt in vakantiewoning en de woonplaats waarin je wilt gaat verhuren en voila! Daar komen je zoekresultaten binnen.  

Je kunt hier een kijkje nemen wat er allemaal te huur is aan recreatiewoningen of vakantiewoningen in de buurt.

Prijs vakantiewoning

Hoe bepaal je jouw prijs van je recreatiewoning en wanneer geef je korting?

Zijn er veel vakantiewoningen of recreatiewoningen bij jou in de regio?

Dan is er hoogstwaarschijnlijk veel vraag. 

Veel aanbod = veel vraag. 

Hier kun je dus je voordeel mee doen. Je kunt zien wat er aangeboden wordt en voor welke prijs de woningen weggaan. Zo kun je jouw woning vergelijken met het aanbod uit de regio en je prijs bepalen.  

Ons advies, ga altijd een beetje gemiddeld zitten. Verlaag je niet tot het laagste niveau. Er zijn tal van mensen (die die bnbverhuurcursus niet gevolgd hebben) en de markt een beetje ‘’verpesten’’ zoals wij dat noemen. Zoals je in onze cursus kunt zien, verhuren veel mensen (oudere mensen) nog via bijvoorbeeld een a4tje achter het raam. ‘’ Kamer te huur ‘’. Deze mensen zitten al jaren laag met hun prijs en hebben geen weet van hoe zij dit kunnen aanpakken. Zij zien recreatieverhuur als werk, terwijl er zoveel mee te verdienen valt! 

vakantie appartementen

Veel aanbod = hoge vraag

Het is belangrijk dat je je recreatiewoning vergelijkt met andere recreatiewoningen

Hoe groot is jouw woning? Voor hoeveel personen is het geschikt? Hoe heb je het ingericht? Is de woning vrij nieuw of is deze eigenlijk aan verbouwing toe? Beide woningen zijn goed te verhuren. De nieuwe woning is uiteraard nog in goede staat. Maar de oude woning kun je met leuke nieuwe accessoires en de juiste meubels zo inrichten dat hij alsnog goed verhuurd kan worden. Ook dit leer je allemaal in onze cursus.  

Is jouw woning groot en voor een grote groep mensen geschikt?

Dan kun je uiteraard hoger met je prijs gaan zitten. Maar is het een gemiddelde woning, geschikt voor zo’n 4 personen? Ga dan ook gemiddeld met je prijs zitten. 

Zo haal je uiteindelijk ook de meeste boekingen binnen.  

Je kunt een hele hoop luxe aanbieden en een torenhoge prijs vragen (wat uiteraard logisch is, omdat je je inleg wilt terugverdienen). Maar vaak zijn toeristen hier niet naar op zoek. Als er in de regio anders wordt aangeboden, veel lagere prijzen en minder luxe, pas je hier dan op aan. Alleen op die manier zal je een zo hoog mogelijke bezettingsgraad behalen. 

Kijk en vergelijk! Dit doe je met je eigen vakantie ook, dus waarom zou je het met je eigen woning niet doen? 

Nog meer belangrijke punten voor jouw recreatiewoning

Waar je ook rekening mee (kunt) houden, zijn de verschillende seizoen prijzen. Zo kun je in het laagseizoen natuurlijk niet de jackpot vragen en in het hoogseizoen ga je niet voor een prikkie verhuren. Let dus goed op wanneer er vakanties zijn en pas je prijzen hierop aan. 

Met feestdagen en in weekenden kun je ook je nachtprijs weer verhogen.
Doen mensen in de regio dit ook? Misschien wel, misschien niet. Maar wij raden je aan om dit zeker te doen en op deze manier meer te kunnen verdienen dan de gemiddelde verhuurder. 

Wil je hier meer over weten? In de cursus leren wij je alles over het bepalen van je prijs. Vertellen wij alles over hoe je een marktonderzoek kunt doen. En geven wij alle informatie over de verschillende seizoen prijzen. Ook hebben wij alles in documenten voor je uitgewerkt, zodat het jou een hoop uitzoek werk bespaart! 

>>>Meld je nu aan voor de cursus en start zo snel mogelijk met jouw eigen recreatie- BNB verhuur! 

Over de schrijver
Nikki & Priscilla hebben vanaf 2007 meerdereverhuurbedrijven opgezet. Dit geeft hun nu veel financiële vrijheid.Onze passie is om zo veel mogelijk mensen te helpen bij het creëren van een semi-passief inkomen door middel van BNB verhuur, of dit nou een recreatiewoning, kamer, een appartement met of zonder ontbijt is, dat maakt niet uit, verhuren is onze passie.Op dit moment hebben wij al veel studenten succesvol mogen helpenen delen wij onze kennis door middel van YouTube, Social Media entrainingen zoals de BNBVERHUURCURSUS