Hoe Prijs Je Je Vakantiewoning Voor Maximale Bezetting En Winst?
28 mei 2024 
2 min. leestijd

Hoe Prijs Je Je Vakantiewoning Voor Maximale Bezetting En Winst?

Strategieën voor prijszetting die werken

Het bepalen van de juiste prijs voor je vakantiewoning kan een uitdaging zijn, maar het is essentieel om zowel je bezettingsgraad als je winst te maximaliseren. Een goede prijsstrategie houdt rekening met seizoensgebonden vraag, lokale concurrentie en de unieke kenmerken van je woning. Wij, Nikki en Priscilla, delen graag onze beste tips en strategieën om de perfecte prijs te bepalen voor jouw vakantiewoning.

1. Analyseer De Markt

Voordat je een prijs vaststelt, is het belangrijk om een grondige marktanalyse uit te voeren. Begrijp de prijzen van vergelijkbare woningen in jouw gebied en hoe deze variëren gedurende het jaar.

Wat je moet doen:

 • Concurrentieonderzoek: Kijk naar vergelijkbare woningen in jouw buurt op platforms zoals Airbnb, Vrbo en Booking.com. Noteer de prijzen en bezettingsgraden.
 • Seizoenspatronen: Identificeer hoog- en laagseizoenen in jouw regio en pas je prijzen hierop aan.
 • Speciale evenementen: Houd rekening met lokale evenementen of feestdagen die de vraag kunnen beïnvloeden en verhoog je prijzen tijdens deze periodes.

2. Flexibele Prijsstrategieën

Een flexibele prijsstrategie helpt je om de prijzen aan te passen aan de fluctuaties in de vraag. Dit kan je helpen om zowel tijdens drukke als rustige periodes een goede bezettingsgraad te behouden.

Strategieën om te overwegen:

 • Dynamische prijsstelling: Gebruik dynamische prijssoftware die automatisch prijzen aanpast op basis van vraag, concurrentie en andere factoren.
 • Kortingen voor langer verblijf: Bied kortingen aan voor gasten die langer blijven, zoals een week of een maand, om de bezettingsgraad te verhogen.
 • Last-minute deals: Verlaag de prijs voor last-minute boekingen om leegstand te minimaliseren.

3. Bied Waardevolle Extra's

Het bieden van extra voorzieningen en diensten kan je helpen om hogere prijzen te rechtvaardigen en gasten aan te trekken die bereid zijn meer te betalen voor extra comfort en gemak.

Voorbeelden van waardevolle extra's:

 • Gratis wifi en entertainmentopties: Bied snelle wifi en toegang tot streamingdiensten of een uitgebreide collectie bordspellen en boeken.
 • Welkomstpakket: Bied een welkomstpakket aan met snacks, drankjes of lokale producten.
 • Luxe voorzieningen: Voorzie je woning van luxe items zoals een jacuzzi, high-end keukenapparatuur of premium beddengoed.

4. Optimaliseer Je Advertentie

Een goed geoptimaliseerde advertentie kan de perceptie van waarde verhogen en rechtvaardigt mogelijk hogere prijzen. Zorg ervoor dat je advertentie professioneel en aantrekkelijk is.

Optimalisatietips:

 • Professionele fotografie: Investeer in professionele foto's om je woning op de best mogelijke manier te presenteren.
 • Gedetailleerde beschrijvingen: Schrijf een uitgebreide en aantrekkelijke beschrijving van je woning, inclusief alle voorzieningen en nabijgelegen attracties.
 • Recensies en beoordelingen: Verzamel en toon positieve recensies van eerdere gasten om vertrouwen op te bouwen bij potentiële huurders.

5. Test En Evalueer Regelmatig

De markt voor vakantieverhuur is dynamisch en vereist regelmatige evaluatie en aanpassing van je prijsstrategieën. Test verschillende prijsniveaus en analyseer de resultaten om de meest effectieve aanpak te vinden.

Hoe je dit doet:

 • A/B-testen: Voer A/B-tests uit met verschillende prijzen om te zien welke het beste presteren.
 • Feedback verzamelen: Vraag je gasten om feedback over de prijs-kwaliteitverhouding van hun verblijf.
 • Data-analyse: Gebruik data van verhuurplatforms en je eigen boekingshistorie om trends en patronen te identificeren.

Door een doordachte en flexibele prijsstrategie te hanteren, kun je de bezettingsgraad en winst van je vakantiewoning maximaliseren. Door marktanalyse, dynamische prijsstelling, het bieden van extra waarde, optimalisatie van je advertentie en regelmatige evaluatie, ben je goed op weg naar succesvol vakantieverhuur. Veel succes met het prijszetten en happy hosting!

Wil je contact met ons, meer informatie of een gratis strategie call inplannen? Klik hier!

Over de schrijver
Nikki & Priscilla hebben vanaf 2007 meerdereverhuurbedrijven opgezet. Dit geeft hun nu veel financiële vrijheid.Onze passie is om zo veel mogelijk mensen te helpen bij het creëren van een semi-passief inkomen door middel van BNB verhuur, of dit nou een recreatiewoning, kamer, een appartement met of zonder ontbijt is, dat maakt niet uit, verhuren is onze passie.Op dit moment hebben wij al veel studenten succesvol mogen helpenen delen wij onze kennis door middel van YouTube, Social Media entrainingen zoals de BNBVERHUURCURSUS