Een recreatiewoning kopen en verhuren in Nederland

Een recreatiewoning kopen en verhuren in Nederland

Een recreatiewoning kopen en verhuren in Nederland, waar moet ik opletten?

Hoe populair was het kopen van een tweede vakantiewoning in Spanje of Frankrijk, nog niet zo lang geleden? Inmiddels zijn een aantal recreatiewoning eigenaren daar zelfs al voor de Corona crisis, van op terug gekomen. 

Met redenen zoals dat heen en weer vliegen, geen zin meer in, het huis staat vaak leeg, lastig te onderhouden. De kleinkinderen missen ons (eigenlijk missen zij de kleinkinderen 😊). Of spijtig genoeg door lichamelijke gebreken of ouderdom is de woning en het onderhoud compleet onbereikbaar geworden.

Natuurlijk kan je de vakantiewoning laten verhuren door een bemiddelingsbureau maar vaak moet je als vakantiewoning eigenaar toch nog af en toe zelf even langs om te checken hoe de woning er uit ziet, reparaties te plegen of andere zaken. Zodoende zien vakantiehuis makelaars ook daar een verandering. 

Met tevens de lange zomers in Nederland, is het aankopen van een recreatiewoning bijvoorbeeld aan de Kust, voor velen een uitkomst.
Weg met de afstanden, makkelijk te verhuren aan familie of vrienden of derden. En er ook zelf nog een beetje van kunnen genieten.

Hier 5 Voordelen van een vakantiewoning in Nederland te kopen.

 

1 Makkelijk te bereiken vakantiewoning
 

Relaxen wanneer je maar wilt. Hoe makkelijk is dat wanneer je een vakantie huis in Nederland boekt.
Geen lange planningen vooraf. Spontaan een weekendje afreizen naar jouw recreatie woning, binnen een paar uur (vaak korter) ben je helemaal weg en kan je even onthaasten. Lekker uitrusten en je komt als herboren thuis. 

De vakantiehuisjes zijn tegenwoordig als complete woningen ingericht, jacuzzi, sauna, open haard is allemaal niet meer vreemd, hoe relaxt is dat. 

2 Locatie van recreatiewoning

Verschillende locaties in Nederland

Omdat Nederland grote afwisselende landschappen bezit maakt dit ons land zo aantrekkelijk voor vakantiegangers. Bijvoorbeeld de Veluwe, bos en heidevelden. Hier kan je eindeloos wandelen en fietsen zonder al te veel mensen tegen te komen. Heerlijk tot rust komen, één met de natuur en de vogels prachtig horen fluiten. 

Of te denken aan de Friese Meren voor de bootliefhebber. Vaak staan de vakantiewoningen in een recreatiepark aan het water met een eigen aanlegsteiger voor de vakantieganger. 

Wie huurt jouw recreatiewoning

Bepaal jouw doelgroep, zo verhuur je meer en voorkom je teleurstellingen

De kust, hou je van de Zee?
Koop een vakantie woning aan de Noord, Zuid of Zeeuwse kust. En wat dacht je van de Waddeneilanden?
Heerlijk voor jouw recreatiewoning boeker, door de duinen fietsen, lange strandwandelingen maken, uitzicht op zee en genieten van een hapje bij een Strandpaviljoen met zonsondergang.
 

3 De Taal van jouw klant in de vakantiewoning

Hoe belangrijk! Heel logisch natuurlijk. In Nederland begrijp je de taal.  De taal van koopovereenkomsten, overdrachtsbelasting, notarisk, verzekeringen en noem maar op.
Een groot voordeel bij het aanschaffen van een vakantie woning in Nederland.  

Want ken jij die rampverhalen over aanschaf van een recreatiewoning in het buitenland op verjaardagen en partijen? 

 

Wij kopen zelf wel in het buitenland, maar dat komt omdat wij een goed en betrouwbaar netwerk hebben. Vraag ernaar in onze masterclass!

 

4 Familie & vrienden op bezoek in jouw vakantiewoning

Heb je een eigen vakantiehuis in Nederland kun je deze vaak het hele jaar verhuren aan derden. Ook kan je het afwisselen met bezoek (eventueel tegen vergoeding) van familie of vrienden. Zo zorg je voor optimale bezetting en controle op jouw vakantiewoning. 

En voor de gasten die jouw vakantiehuis in Nederland huren, kunnen deze weer makkelijk familieleden langs laten komen, wat een pré kan zijn om juist jouw huis te boeken.

5 Verhuur je een recreatiewoning

Verhuur van een recreatiewoning in eigen land, doe je natuurlijk het liefst zelf en brengt dan vaak ook het meeste rendement op. Hoe je dit moet aanpakken hebben wij allemaal uitgelegd in onze training bnbverhuurcursus.nl (meld je hier gratis aan voor de masterclass)
Voor een vakantiehuis in Nederland is dit ook in de meeste gevallen goed te doen qua afstand en bereikbaarheid.
 

Maar mocht dit via het recreatiepark moeten verlopen, let dan op: je betaalt daar dan wel een vergoeding voor. Dan heb je daar ook veel minder omkijken naar. De schoonmaak, vaak kleine reparaties, sleutel overdracht word je uit handen genomen. Ook kan je in de meeste gevallen gebruik laten maken van de voorzieningen van het park zoals het overdekt zwembad.
 

6 Eigen gebruik en verhuur van vakantiewoning

Het voordeel van een recreatiewoning is natuurlijk dat je er ook zelf van kan genieten. Veel vakantiewoning eigenaren maken dan ook graag gebruik van deze mogelijkheid en verhuren de recreatiewoning alleen als ze zelf bijvoorbeeld naar het buitenland afreizen. 

Let wel op met alle belastingregels voor deze constructie, meer hierover in onze bnbverhuurcursus.nl of één van onze blogs op onze site. 

 

Wil meer informatie en snel starten? Volg dan onze masterclass, hierin vertellen wij jouw al onze ervaringen van de afgelopen 14 jaar!

>>

Over de schrijver
Nikki & Priscilla hebben vanaf 2007 meerdere verhuurbedrijven opgezet. Dit geeft hun nu veel financiële vrijheid. Onze passie is om zo veel mogelijk mensen te helpen bij het creëren van een semi-passief inkomen door middel van BNB verhuur, of dit nou een recreatiewoning, kamer, een appartement met of zonder ontbijt is, dat maakt niet uit, verhuren is onze passie. Op dit moment hebben wij al veel studenten succesvol mogen helpen en delen wij onze kennis door middel van YouTube, Social Media en trainingen zoals de BNBVERHUURCURSUS