Waarom zou je niet investeren in een vakantiewoning?

Waarom zou je niet investeren in een vakantiewoning?

Waarom zou je niet investeren in een vakantiewoning, we draaien het voor het gemak eens om!Ā 

Zekerheid, vastgoed en spaargeld of een vakantiewoning

Wij Nederlanders houden van zekerheid. En zekerheid creƫren we door elke maand een bedrag op onze spaarrekening te zetten.
Maar wat we inmiddels ook wel weten is dat je spaargeld op de bank niets meer oplevert.
Sterker nog, we hebben te maken met een negatieve rente op het moment. Wat betekend dat je zelfs rente moet betalen over je spaargeld, eigenlijk absurd toch?!

Precies! Dat vinden wij nou ook! En daarom gaan we je in dit blog precies vertellen waarom je beter je geld kan investeren in vastgoed. En met deze vorm van vastgoed bedoelen we vakantiewoningen.
Dit is een optie die nog vaak over het hoofd wordt gezien door investeerders.

Onderzoek naar vakantiewoningen in Nederland

De Nederlandse vereniging van Makelaren heeft in een onderzoek laten weten dat de verkoop van vakantiewoningen flink is gestegen in ons land. Zo werden er in 2016 3750 vakantiewoningen verkocht wat een toename is van 20% ten opzichte van 2015. Kun je nagaan hoeveel vakantiewoningen er dus dit jaar al zouden zijn verkocht.

recreatiewoning aan de kust

Vakantiewoningen in Nederland maar ook het buitenland, verdiep je er eens in!

Waarom nu een recreatiewoning kopen?

Op dit moment wordt het kopen van een vakantiewoning steeds populairder.
Dit heeft met name ook te maken met de corona. Zoals wij al vaker genoemd hebben, men wil voor zekerheid. En zekerheid heb je als je een vakantiewoning boekt waar je van alle gemakken voorzien bent. Zodat wanneer er ook maar iets besloten wordt (restaurants dicht, winkels dicht, lockdown enz.) je evengoed kunt genieten van een heerlijke vakantiewoning met alles erop en eraan.

Dus indien jij beschikt over een eigen geld en een goede manier zoekt om dit te gaan investeren is een vakantiewoning echt zoā€™n gek idee nog niet.

Investeren in vastgoed is een droom of alleen voor de rijken!

Investeren in vastgoed is voor veel mensen een droom. Of zij durven deze stap nog niet te nemen. Wie een flink vermogen heeft is hier waarschijnlijk wel al mee bezig.
En wie erover na het denken is maar nog twijfelt, moet niet gelijk denken aan een historisch pand midden in het centrum van een grote stad. Maar denk bijvoorbeeld eens aan een chalet op de Veluwe. Een stuk goedkoper in aanschaf, maar het rendement wat het overlevert blijft nagenoeg hetzelfde. De drempel ligt dan misschien een stuk lager dan wanneer je een woning van een paar ton voor je ziet. En op die manier kan in principe iedereen investeren in vakantiewoningen.

Kosten vakantiewoning of chalet

Een gemiddelde vakantiewoning bedraag 140.000 euro. Dat is een hoop geld, maar het is een gemiddelde. Zoals hierboven genoemd, bijvoorbeeld een stenen chalet op de Veluwe heb je al voor zoā€™n 60.000 euro.
Als je dit nog steeds veel geld vindt of je hebt dit bedrag niet om te investeren, zijn er ook een hoop mogelijkheden om zonder eigen geld toch een vakantiewoning te kunnen kopen.
Denk bijvoorbeeld aan privƩ investeerders, of crowdfunding. Misschien heb je wel een koophuis waarvan je de hypotheek kan ophogen. De rente staat nu zo laag, dat dit super aantrekkelijk en lucratief is!

Kortom, er zijn echt mogelijkheden. Mocht je hier meer over willen weten, dan zou ik je willen vragen om eens een gratis online training van ons bij te wonen. Hierin vertellen wij jou alles over recreatieverhuur, het vinden en aanschaffen van een woning en de verschillende mogelijkheden qua financieringen. Super interessant mocht je interesse gewekt zijn.

Vanuit ons bedrijf en andere eigenaren van recreatiewoningen ondervinden is dat alles verhuurbaar is. Ook goedkope vakantie en recreatiewoningen. Je kunt een kamer verhuren in je eigen huis, een zomerhuis zoals wij dat hier in de kustdorpen kennen, maar ook je caravan, je boot, je camper en noem maar op. Alles is te verhuren.

Wat het kopen van een vakantiewoning extra aantrekkelijk maakt is dat wanneer de woning niet verhuurd is je altijd een plekje voor jezelf hebt om even ertussenuit te gaan.
De relatieve haalbaarheid van vakantiewoning en de voordelen die je ervan kunt genieten, verklaren de populariteit en de sterke stijging van de verkoop van vakantiewoningen.

Koop een recreatiewoning zonder emotie

Vakantiewoning kopen met de rekenmachine, wij vertellen jou hoe in onze online training

Wanneer je besluit je vakantiewoning via een park te gaan verhuren, behaal je gemiddeld tussen de 5 en de 7% rendement.
Maar wanneer je het via een andere weg gaat doen is het zelfs mogelijk om tussen de 20 en 30% rendement te behalen.

Natuurlijk zijn er ook nadelen aan het kopen van een vakantiewoning. Zo moet je er natuurlijk voor zorgen dat je zoveel mogelijk geboekt wordt. Wanneer je leeg staat, loop je inkomsten mis en dat is zonde. Je zult moeten investeren in onderhoud en behoud van je vakantiewoning. Daarnaast heb je geen zekerheid zoals dat je zou hebben bij het verhuren van een appartement aan reguliere huurders.

Ons advies hierin is, koop altijd met je rekenmachine. Dus wanneer je uitgaat van minimale verdiensten en hier al je kosten vanaf haalt (hypotheek, eventuele leningen, verhuur kosten, afstaan belastingen en onderhoud) en je nog steeds winstgevend bent, dan zeggen wij doen!
Op die manier loop je weinig tot geen risico.

Ik verwijs jullie graag nogmaals door naar onze gratis online training. Hierin vertellen wij jou alles over hoe je tussen de 20 en 30% rendement kunt behalen en hoe je zo min mogelijk risico loopt.

Lees ook eens onze andere blogs, hier kun je ook al veel informatie uit halen!

Ā 

Tot snel en groeten Nikki, Priscilla en Alexandra

Over de schrijver
Nikki & Priscilla hebben vanaf 2007 meerdere verhuurbedrijven opgezet. Dit geeft hun nu veel financiƫle vrijheid. Onze passie is om zo veel mogelijk mensen te helpen bij het creƫren van een semi-passief inkomen door middel van BNB verhuur, of dit nou een recreatiewoning, kamer, een appartement met of zonder ontbijt is, dat maakt niet uit, verhuren is onze passie. Op dit moment hebben wij al veel studenten succesvol mogen helpen en delen wij onze kennis door middel van YouTube, Social Media en trainingen zoals de BNBVERHUURCURSUS