Nederlanders ontdekken het charme van vakantie dichtbij huis
14 september 2023 
1 min. leestijd

Nederlanders ontdekken het charme van vakantie dichtbij huis

Een groeiend aantal Nederlanders kiest ervoor om hun vrije dagen en weekenden door te brengen in een recreatiewoning in eigen land. Een vakantie in Nederland kan net zo verfrissend en spannend zijn als een uitstapje over de grens. Er zijn talloze parken waar je als privépersoon een vakantiewoning kunt aanschaffen. Zo'n investering kan ook financieel voordelig zijn, want met de toenemende interesse in binnenlandse vakanties is de kans groot dat je je woning eenvoudig kunt verhuren aan andere vakantiegangers.

Tips voor de inrichting van je vakantiewoning

Wanneer je een vakantiewoning hebt bemachtigd, is het tijd voor de inrichting. Hier zijn enkele suggesties:

  • Sfeervolle vloerkleden: Een vloerkleed, zoals die van Floorpassion, voegt niet alleen sfeer toe, maar biedt ook comfort, vooral tijdens de koudere maanden.
  • Comfort boven alles: Kies voor een bank die uitnodigt om op te relaxen, films te kijken of diep in gesprek te duiken - zaken waar je in het dagelijkse leven misschien minder tijd voor hebt.

Seizoensgebonden inrichting voor je vakantieverblijf

Het mooie van inrichtingsitems zoals vloerkleden is de flexibiliteit:

  • In de herfst kun je kiezen voor diepe, rijke kleuren zoals bordeauxrood of aardetinten.
  • Met de komst van de lente kunnen lichtere kleuren zoals pasteltinten de boventoon voeren.
  • Feestelijke gelegenheden? Denk aan kleuren zoals geel voor Pasen of traditioneel rood en groen rond de kerst.

Onderhoudsvriendelijkheid is essentieel

Omdat je zoveel mogelijk wilt ontspannen tijdens je verblijf, is het slim om te kiezen voor gemak:

  • Eenvoudig te reinigen vloeren: Overweeg een gladde vloer, vooral als je huisdieren hebt. Vloerkleden kunnen eenvoudig worden verwijderd en gereinigd.
  • Minimaliseer schoonmaaktijd: Als je van plan bent te verhuren, zorg er dan voor dat het huis eenvoudig schoon te maken is. Vermijd bijvoorbeeld vaste vloerbedekking waar vlekken moeilijk uit te verwijderen zijn.
  • Borgsom: Overweeg een borgsom voor huurders om eventuele schades of extra schoonmaakkosten te dekken.

Door deze tips te volgen, kun je optimaal genieten van je vakantiewoning en tegelijkertijd aantrekkelijk blijven voor potentiële huurders.

Wil je contact met ons, meer informatie of een gratis strategie call inplannen? Klik hier!

Over de schrijver
Nikki & Priscilla hebben vanaf 2007 meerdere verhuurbedrijven opgezet. Dit geeft hun nu veel financiële vrijheid. Onze passie is om zo veel mogelijk mensen te helpen bij het creëren van een semi-passief inkomen door middel van BNB verhuur, of dit nou een recreatiewoning, kamer, een appartement met of zonder ontbijt is, dat maakt niet uit, verhuren is onze passie. Op dit moment hebben wij al veel studenten succesvol mogen helpen en delen wij onze kennis door middel van YouTube, Social Media en trainingen zoals de BNBVERHUURCURSUS