Hoe je voordelig de perfecte recreatiewoning kunt kopen
11 mei 2023 
2 min. leestijd

Hoe je voordelig de perfecte recreatiewoning kunt kopen

Het bezitten van een recreatiewoning is voor velen een aantrekkelijke gedachte. Het stelt je in staat om je vakanties door te brengen in je eigen huis en het gedurende de rest van het jaar te verhuren. Echter, de financiering van een recreatiewoning kan een struikelblok vormen, gezien de hoge huizenprijzen en beperkte beschikbaarheid. Om kosten te besparen en een miskoop te voorkomen, zijn hieronder enkele handige tips die je kunt volgen.

Zoek naar een betaalbare notaris

Bij het kopen van een huis ontkom je niet aan de notaris. Minimaal heb je een leveringsakte nodig en als je een hypotheek afsluit, moet je ook naar de notaris voor goedkeuring. Hoewel het proces bij elke notaris hetzelfde is en ze dezelfde bevoegdheden hebben, verschillen de prijzen aanzienlijk. Het vinden van een betaalbare notaris is daarom een eenvoudige manier om alvast kosten te besparen. Overweeg ook om tijdens je bezoek aan de notaris je testament op te stellen, zodat je meerdere zaken in Ć©Ć©n keer kunt regelen.

Vergelijk hypotheken en overweeg een onafhankelijk adviseur

Het vinden van de voordeligste hypotheek is geen eenvoudige taak vanwege de vele voorwaarden waarmee je rekening moet houden. Tegelijkertijd heeft de keuze die je maakt aanzienlijke gevolgen, aangezien je er vele jaren aan vastzit en de prijsverschillen tussen vergelijkbare contracten duizenden euro's kunnen bedragen. Het kan verstandig zijn om een adviseur in te schakelen. Hoewel hier kosten aan verbonden zijn, weet je dan wel dat je de beste deal krijgt. Hypotheekadviseurs vergelijken prijzen van talloze aanbieders en selecteren de meest ideale hypotheek voor jouw individuele situatie.

Neem geen overhaaste beslissingen

Het bezitten van een recreatiewoning is een droom voor velen, maar het is belangrijk om niet overhaast te werk te gaan. Het is onverstandig om het eerste het beste huis te kopen, omdat er meer factoren van belang zijn dan alleen het gevoel dat je bij een woning hebt. Neem de tijd om een weloverwogen beslissing te nemen.

Bekijk diverse recreatiewoningen om een goed beeld te krijgen

Verzamel zoveel mogelijk informatie en indrukken wanneer je op zoek bent naar een recreatiewoning. Door verschillende opties te bekijken, krijg je een beter beeld van de markt en wat je kunt verwachten binnen je budget. Hierdoor ben je beter in staat om een woning te beoordelen en de juiste keuze te maken.

Beoordeel de omgeving van het huis

Bij het kopen van een recreatiewoning is het vanzelfsprekend om de omgeving te beoordelen. Het is echter belangrijk om te beseffen dat sommige straten en buurten er 's avonds heel anders uitzien dan overdag. Om een volledige indruk te krijgen van hoe het is om er te wonen, is het raadzaam meerdere bezoeken aan het betreffende onderkomen te brengen. Hierdoor krijg je een realistischere en diepgaandere indruk van de omgeving. Aangezien een recreatiewoning bedoeld is om er jaren, het liefst decennia, van te genieten, is het zonde om overhaast de verkeerde keuze te maken. Neem dus de tijd om de omgeving grondig te verkennen en ervoor te zorgen dat het voldoet aan je verwachtingen en wensen.

Wil jij direct contact met Nikki of Priscilla? Stuur ons dan een berichtje naar Ć©Ć©n van onze social media kanalen.
Klik hier voor contact

Over de schrijver
Nikki & Priscilla hebben vanaf 2007 meerdere verhuurbedrijven opgezet. Dit geeft hun nu veel financiƫle vrijheid. Onze passie is om zo veel mogelijk mensen te helpen bij het creƫren van een semi-passief inkomen door middel van BNB verhuur, of dit nou een recreatiewoning, kamer, een appartement met of zonder ontbijt is, dat maakt niet uit, verhuren is onze passie. Op dit moment hebben wij al veel studenten succesvol mogen helpen en delen wij onze kennis door middel van YouTube, Social Media en trainingen zoals de BNBVERHUURCURSUS