Stookolieattest

Stookolieattest

Ben jij op zoek naar een vakantiewoning in België? En je hebt besloten deze te verhuren om een mooi semi-passief inkomen te genereren?  Dan komt hier heel wat papierwerk bij kijken. 

Wie een vakantiewoning in België recreatief wil gaan verhuren, is verplicht ervoor te zorgen dat de vakantiewoning volledig in orde is en voldoet aan bepaalde Belgische normen. Dit is mogelijk door middel van het aanleveren van verschillende documenten en certificaten. Met dit artikel willen we jou alvast op weg helpen met termen die jij bij aankoop van een vakantiewoning vast zult tegenkomen. 

Stookolie? Wat is dat?  

Huisbrandolie, stookolie, verwarming gasolie, verwarmingsbrandstof. In het Nederlands betekenen al deze woorden hetzelfde product, namelijk de verwarmingsbrandstof voor huishoudelijke doeleinden. Het gaat dus telkens om de brandstof voor verwarmingsketel om de woning en het sanitair van warm water te voorzien. Gewoon een kwestie van taalgebruik.  

Maar weer even terug bij het stookolie attest… Een stookolieattest is niet verplicht wanneer jij een vakantiewoning wilt gaan verhuren. Maar ook hier zal het dienen als bewijs dat de stookolietank in orde is met de geldende regelgeving. Dit neemt echter niet weg dat je wel verplicht bent om de stookolietank om de zoveel maanden te laten keuren. Wil je meer weten over documenten, certificaten of de attesten die je nodig hebt bij de aankoop van een vakantiewoning in België, lees dan ook onze blog “Een vakantiewoning kopen en verhuren in België. Tips voor beginners! 


Reactie plaatsen