Chalet- recreatiewoning kopen om te gaan verhuren aan toeristen. Waar te beginnen?

Ik wil een recreatiewoning- chalet kopen. Waar te beginnen?

Ik wil een recreatiewoning- chalet kopen en gaan verhuren aan toeristen. Waar te beginnen?  
 
 

Mocht je hebt besloten een chalet in Nederland te kopen om eventueel te gaan verhuren dan is het belangrijk om te weten dat er verschillen zijn in het kopen van een ‚Äėgewoon‚Äô woonhuis of de aanschaf van een recreatiewoning zoals een chalet of stacaravan.

Vakantiewoning Makelaar 

 

 Wanneer je geen ervaring of kennis van chalets of stacaravans hebt, is het zeker niet onverstandig om een vakantiewoning makelaar in de hand te nemen. 


 Zelf hebben wij hele goede ervaringen met de Stacaravan Makelaar.nl.
 Deze recreatiewoningmakelaar is gespecialiseerd in aankoop van stacaravan & chalets en heeft enorm veel informatie over de vakantieparken en waar deze recreatiewoningen te koop worden aangeboden. Om maar te denken aan waar je rekening mee moet houden als je jouw recreatiewoning als investering ook wilt verhuren aan toeristen?
 

Chalet- stacaravan kopen om te gaan verhuren. Waar te beginnen?


Tijd: 


Neem de tijd voordat je een bod uitbrengt op de recreatiewoning. Doe een gedegen marktonderzoek en koop simpelweg met je rekenmachine.  


¬†Hiermee bedoel ik, zet alles op een rijtje. Je zal niet de eerste zijn die in een moment van jubelstemming en vakantieblindheid, een tweede woning koopt en daarna spijt heeft van eigen spontaniteit wanneer de eerste financi√ęle en juridische punten op tafel komen.
 
 
 
Want zeker weten, je krijgt met de volgende zaken te maken:
 
 
 
-Hoe ga je de vakantiewoning financieren?
 
 
 
-Ga je er zelf alleen gebruik van maken of de woning volledig verhuren of een combinatie van beide.  
 -Hoeveel rendement kan je verwachten wanneer je de recreatiewoning gaat verhuren

 -Heb je toestemming van het vakantiepark om jouw Chalet te verhuren?

 -Wie verzorgt de verhuur? Het vakantiepark of regel je dat zelf?
  enz.


sparen voor onderhoud en verhuur

Financi√ęn:¬†

Hoe zit het met de financiering? Heb je zelf een leuk spaarpotje opgebouwd en gaat daarmee een mooi chalet kopen of heb je hier nog wat financi√ęle hulp bij nodig?

Wat de financiering betreft, er zijn een aantal kredietverstrekkers gespecialiseerd in recreatieve verhuur. De financiering is dan gericht op waardevermindering van het object en in mindere mate als investering. 


 Let op! Vraag bij iedere kredietverstrekker nog even na of het chalet of recreatiewoning mag worden verhuurd aan toeristen? 


¬†En laat natuurlijk, voordat je de lening afsluit, alles goed doorlezen door iemand met voldoende financi√ęle ervaring.