Recreatiewoning verhuren in de winter? Zo maak je het warm en gezellig.

Vakantiewoning verhuren in de winter. Zo maak je het lekker warm en gezellig.

Lekker warm en gezellig in jouw recreatiewoning

Heb jij een tweede woning die je ook graag in de winter wilt verhuren? En zijn er genoeg leuke uitstapjes, bezienswaardigheden of simpelweg het mooie strand voor jouw gasten om te bezoeken in het koudere deel van het jaar? Voor veel vakantiegangers is het heerlijk er even tussenuit te gaan ook in de wintermaanden. In de maanden buiten het seizoen, zie je genoeg gezinnen, vriendengroepen en ook stelletjes, een paar dagen weg, boeken in eigen land. Denk maar eens aan de Waddeneilanden, even lekker uitwaaien, mooie fietstochten. Om deze vakantiegangers een aangename plek te geven om te vertoeven en jouw recreatiewoning graag te huren is het belangrijk daar aandacht aan te besteden. Zo kan je doormiddel van de juiste sfeer heel wat gasten naar jouw vakantiewoning toe trekken.

Hier geven we graag een paar tips om jouw recreatiewoning om te toveren in een waar winter paradijs.

De natuur
Niets is gezelliger dan onze natuur. Tijdens de kerstdagen zijn heel wat gasten blij verrast als er een leuk klein kerstboompje is opgetuigd, een kerstster op de tafel, wat lichtjes in de tuin, reken maar dat ze volgende kerstperiode eraan denken om jouw vakantiewoning weer te gaan huren.
Maar ook voor en na de kerst zijn planten heel sfeervol. Wat dennenappels in een schaal op tafel of andere herfstachtige decoratie geven jouw gasten dat warme wintergevoel.
Comfortabel
Kijk eens op Pinterest of een paar leuke woonbladen daar vind je allemaal leuke ideetjes om jouw recreatiewoning winters op te pimpen en zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor de verhuur.
Op die manier zorg je dat de woning zo comfortabel mogelijk is ingericht. Een heerlijk plaid om ’s avonds lekker in weg te kruipen, schaapvachtjes op de stoelen, hertenkop aan de muur (kan je in iedere woon decoratie zaak wel vinden). Creëer gezellige zithoekjes met mooie kussentjes, in de juiste kleur natuurlijk om het interieur aan te vullen en een mooie winterse uitstraling te geven.  
Less is more
Let wel op, don’t over do of te wel, prop niet jouw hele vakantiewoning vol met allerlei spulletjes.
Overdaad schaadt. Om te beginnen maakt het de vakantiewoning stoffig en is daardoor lastig schoon te maken voor de volgende gasten. Ook zullen de huurders van jouw recreatiewoning het in de meeste gevallen niet echt rustgevend vinden. Met een simpele winterse decoratie bereik je veel meer. Altijd wel even op de akoestiek letten! Een ruimte mag nooit hol klinken.

Warmte
Deze mag zeker boven aan. Heel belangrijk natuurlijk dat de kachel en geiser goed werken voor jouw recreatiewoning huurders, zeker in de wintermaanden. Zorg dat deze apparaten op tijd en jaarlijks een onderhoudsbeurt krijgen, het liefst voordat de winter begint. Op die manier voorkom je extra werk voor jezelf en reken maar een hoop slechte reviews! Is jouw vakantiewoning niet warm genoeg en klagen de huurders over de kou? Denk eens aan infrarood warmte panelen. Ideaal voor kleine ruimtes. Je kan deze op het plafond of aan de muur bevestigen en zijn veel smaller dan radiatoren. Maar ook ‘n extra straalkacheltje kan al voldoende zijn om de juiste warmte te geven.

Vuur
Niet alleen de kachel zorgt voor warmte maar oh zo sfeervol…Een openhaard of pellet kachel! Een aanrader als je een recreatiewoning gaat verhuren. Gasten boeken dit soort woningen graag, al helemaal voor de wintermaanden. Maar ook houtblokken in de tuin met een mooie vuurkorf, geven de woning een knus tintje bij aankomst en kan jouw vakantiewoning huurders een extra aangenaam verblijf geven. Wel even checken met de buren of ze géén last van de rook hebben uiteraard.

Vakantiewoning verhuren in de winter. Zet een leuke vuurkorf neer.