Recreatiewoningverhuur, Netflix en Wifi.

Vakantiewoning verhuren aan toeristen. Heb jij Netflix?

Wat is belangrijk om jouw recreatiewoning optimaal te verhuren?
Wi-Fi, Netflix, Spotify en dat soort zaken.

Heb jij een mooie vakantiewoning die je verhuurt? Dan is het wel zo fijn dat jouw gasten iedere dag van hun vakantieverblijf zich goed vermaken. Stel dat het nu eens slecht weer is en de bezienswaardigheden in de omgeving die dag minder aantrekkelijk zijn om te bezoeken, hoe zorg je dat jouw gasten zich in huis ook prima kunnen vermaken. Op te beginnen uiteraard door de woning gezellig en knus aan te kleden en wat spelletjes of boeken in de kast om van gebruik te maken. Dit is zeker een aanrader maar voor heel een groot aantal vakantiewoning huurders, is de Wi-Fi aansluiting bijna net zo belangrijk als het warme water in de douche tijdens hun verblijf. Heb je pubers dan kan je gewoon niet zonder. Voor een ontspannen vakantie voor het “Hele” gezin, een absolute must! Denk daar ook zeker goed over na wanneer je jouw vakantiewoning wilt gaan verhuren dat er een goede internetverbinding mogelijk is. Snelheid en bereikbaarheid, één van de meest gehoorde klachten van vakantiegangers!! Zo is het bepalend voor het aantal en de doelgroep van gasten die jouw vakantiewoning willen gaan huren.

Streamingdiensten/kanalen:

Naast de een snelle Wi-Fi verbinding zie je ook steeds meer dat vakantiewoning eigenaren hun gasten een streamingdienst aanbieden. Een streamingdienst, ook wel een videoplatform of muziekplatform genoemd. Hier kunnen jouw gasten online de nieuwste films of hun persoonlijke muziekvoorkeur opvragen. Omdat er nog al wat verschillende streamingdiensten zijn, willen wij je hiermee graag wat meer wegwijs in maken.

Welke streamingdiensten kan je uitkiezen?

Op dit moment, zijn niet alleen Netflix en Spotify populair en waren dan ook de enige streamingdiensten waar gebruik van kon worden gemaakt. Nu zijn er al weer veel meer mogelijkheden, te denken aan:

Film/series
Disney +
Apple TV
Amazon Prime Video
Videoland

Muziek:
Spotify
Deezer
Apple Music
You Tube Music
Tidal Music

Om een keuze te maken uit alle aangeboden streamingdiensten, is het belangrijk om te bepalen welke doelgroep je wilt benaderen voor het huren van jouw vakantiewoning. Stel dat jouw woning voornamelijk gehuurd wordt door jonge gezinnen met kleine kinderen, is Disney + een heel goed idee om aan te sluiten. Daarnaast is Netflix of Amazon Prime Video, een meer algemeen kanaal voor het hele gezin, kind en volwassenen.

Netflix of bijvoorbeeld Amazon Prime Video, wat zijn de verschillen in aanbod films en of series?

Als je kijkt naar het aanbod van films en series voor Netflix of Amazon dan zijn deze in de basis ongeveer hetzelfde. Bij Netflix is onze ervaring, worden er vaker nieuwe series of films aangeboden, mogelijk omdat het juist een bewezen populaire streamingsdienst is en deze ook over vele exclusieve rechten beschikt. Dit gaat ook zeker op voor het kanaal Disney+ deze heeft in het verleden al aardig wat unieke content geproduceerd. Niet alleen Netflix staat er dan om bekend maar ook Disney over een uitstekend aanbod met zogenaamde “Originals”.

TV

Zeker zo belangrijk is, voor de keuze uit streamingskanalen, is welke televisie je gaat installeren in de woning. Heb je een Smart TV dan zijn verschillende apps voor de streamingdiensten er standaard in geprogrammeerd. Let op! Wel even checken bij aanschaf van het apparaat, welke dat zijn?. Heb je een oudere flatscreen TV dan zal je mogelijk gebruik moeten maken van een Google Chromecast, een los apparaat die je aansluit op de televisie. Dit heeft dan wel weer als nadeel dat deze gestolen kan worden. Een Google Chromecast kost rond de €40 euro.

Prijs

Uiteraard draait het bij het verhuren van een vakantiewoning, voor jou als eigenaar, om de kostprijs.
Mocht je één vakantiewoning in de verhuur hebben en daar een streamingdienst op aan willen sluiten dan is op dit moment, Netflix de duurste, € 11, 99 per maand.  Maar heb je meerdere recreatiewoningen in de verhuur dan zou je juist met een gedeeld abonnement van Netflix, weer veel goedkoper uitkomen. Goed om dit zeker te onderzoeken voordat je een abonnement afsluit.
Op dit moment is de voordeligste streamingdienst/kanaal, voor 1 tv aansluiting, Amazon Prime Video, €2,99 euro. Voor Disney + is dat €6,99 euro in de maand. Uiteraard zijn dit allemaal prijzen van dit moment en kunnen altijd weer aangepast worden.

Nu de vraag, is een streamingdienst, filmkanaal interessant voor de verhuur van een vakantiewoning?
Dit vragen we natuurlijk allemaal af als recreatiewoning verhuurders. Heeft het een toegevoegde waarde en krijg ik hierdoor meer boekingen? Hier nog even de voor en nadelen opgesomd:

Voordeel  
-Je hoeft géén blu ray- dvd speler of DVD’s meer aan te bieden in de vakantiewoning.
-Een streamingdienst kan niet gestolen worden wanneer je gebruik maakt van een Smart TV.
Voor meer informatie over Smart TV, bezoek eens de sites, Coolblue, BCC en dergelijke.
-Meerwaarde dus voor de gasten die jouw vakantiewoning huren.
Vergeet dit ook zeker niet op jouw website, boekingsplatformen op een leuke manier te promoten, vergeet niet kinderen kijken ook mee met de boeking en zijn oh zo doorslaggevend!

Denk je aan een streamingdienst voor de muziek zoals bijvoorbeeld Spotify? Een leuke tip is om naast de televisie, een Bluetooth muziekspeaker in de woning te plaatsen. Deze kan je al voor een paar euro in de Action kopen en mocht je toch aan diefstal denken, zorg dat de box op een simpele manier wordt ingebouwd. Reken maar dat jouw gasten blij worden verrast wanneer ze de woning huren.

Nadeel  
-De meeste gasten hebben inmiddels hun eigen streaming abonnement (Netflix, Videoland, noem maar op) en kunnen daarmee simpel inloggen via jouw Wi-Fi en hebben jouw aansluiting helemaal niet nodig.
-Kosten? Uiteraard de hoogte van de maandelijkse abonnementskosten. Je kan deze doorberekenen in de vakantiewoning verhuurprijs, dit zie je ook wel bij de verhuur van hotelkamers. Dan blijft wel  de vraag? Is dit verstandig en is het niet juist een mooie meerwaarde wanneer je deze dienst gratis aanbiedt aan jouw huurders.  
-Bij een oudere televisie met een losse google Chrome Cast, zou deze gestolen kunnen worden.