Corona tijd? Vakantie? Koop een vakantiewoning in Nederland!

Corona tijd? Vakantie? Koop een vakantiewoning in Nederland!

Corona tijd? Vakantie? Koop een vakantiewoning in Nederland!


Februari 2021, een pittig begin van het jaar. Corona heeft voor aardig wat teleurstellingen gezorgd.
Even het vliegtuig pakken naar de zon of binnenkort, in de voorjaarsvakantie skiën in de Alpen, het is allemaal niet meer zo vanzelfsprekend. Natuurlijk staat vakantie in het buitenland niet in vergelijking met het aantal ziekte gevallen op de IC of zelfs de overleden mensen, toch hunkeren we steeds meer om even weg te gaan van huis. Helaas geldt er nog steeds een negatief reisadvies en ook de vakantie in eigen land in een hotel of camping zal nog zeker een lange poos anders zijn dan we gewend waren. Een mooie oplossing zou kunnen zijn, te investeren in een vakantiewoning in Nederland om zelf tijdens deze uitdagende Corona tijden in te verblijven en tussendoor of op langere termijn ook te verhuren aan toeristen.

Eigenlijk zijn we door al onze verre reizen vergeten hoe mooi Nederland eigenlijk is. De zomers worden langer en al valt er af en toe meer regen dan op een tropisch eiland, toch kan je in Nederland heerlijke vakanties houden. Er is zoveel moois in ons eigen landje. Vaak bijna letterlijk in je achtertuin. Of natuurlijk ook aan de andere kant van ons “Kikkerlandje” en met een beetje meer afstand krijg je nog wat extra vakantiegevoel mee.

Ben je het zat, vakanties boeken, weer annuleren, corona vouchers en meer gedoe.
Dan is het zeker te overwegen waard een eigen vakantiewoning te kopen. En ga jouw recreatiewoning ook naast eigen verblijf, verhuren, wordt het tevens een mooie investering.
Lekker dicht bij huis, goed te controleren tijdens de verhuurperiode en wil je zelf even een paar dagen ontspannen dan blok je simpelweg de boekingsagenda.

Wat de financiering betreft, stel dat jouw spaarpotje niet zo gevuld is, er zijn tal van lening mogelijkheden voor de aankoop van bijvoorbeeld een Chalet of Stacaravan of stenen recreatiewoning.

Ook zie je tegenwoordig steeds vaker dat familie en of vriendengroepen, samen een huis kopen.
Zo verspreid je de kosten en wordt er maximaal van de woning genoten. Let op! Wel is het wat lastiger hiervoor een lening af te sluiten met een gezamenlijke aankoop. En is er dit jaar niet veel animo om naar het stulpje af te reizen dan zet je het gewoon een paar maanden in de verhuur via bijvoorbeeld de platforms, Booking.com of Airbnb. Zo dek je de jaarlijkse kosten en kan je nog lang met z´n allen van de recreatiewoning genieten. Natuurlijk wel even overleggen met z´n allen 😊

De keuze is reuze, hoeveel mooie locaties kennen we niet in Nederland? Denk maar eens aan Friesland, voor de watersporter met alle schitterende Friese meren, de Waddeneilanden, altijd leuk om te bezoeken, ’s zomers of ’s winters maar ook Maastricht voor de shopliefhebber of onze prachtige bossen op de Veluwe. Er is altijd wel een mooie plek in eigen land te vinden waar jezelf graag wilt vertoeven maar ook de nodige toeristen kan verwachten en dat is natuurlijk heel belangrijk wanneer je jouw vakantiewoning gaat verhuren.
Corona tijd investeer en koop een recreatiewoning in NederlandVakantiewoning kopen in Friesland? Hoe fijn kan dat zijn?