5 tips voor het investeren in 2023
19 januari 2023 
3 min. leestijd

5 tips voor het investeren in 2023

5 investering tips voor 2023

Heb jij 2022 succesvol afgesloten en wil jij 2023 met goede voornemens beginnen? We zijn dan al op de helft van januari, Ā maar het is nog niet te laat! 2022 was een bewogen jaar vol met kansen. Sparen is minder interessant, want dit levert weinig tot niks op. Er zijn genoeg kansen voorbijgekomen en die gaan er in 2023 zeker ook weer komen, zonder al te veel risico te lopen met een hoog rendement. Maar hoe en waarin kun je dan het beste geld en tijd investeren in 2023?Ā Wij hebben 5 investering tips voor 2023 voor jou op een rijtje gezet.

De beste tips waar jij jouw geld en tijd aan moet gaan besteden

Tip 1 - Investeren in jezelf!

Deze tip staat wel echt met stipt op Ć©Ć©n. Investeer in jezelf! Ga jezelf iets aanleren naast je huidige baan, studie, of iets anders waar jij je dagelijks mee bezig houdt! Zorg dat je daar structuur in aanbrengt. Hoe doe je dat? Doe iets wat gerelateerd is aan het ontwikkelen van een goede mindset. In de Bnbverhuurcursus is de mindset module zelfs de eerste module in de cursus. Hier leer je hoe de Law of Attraction werkt en anderzijds hoe je hier structuur en focus kan in gaan aanbrengen. In jouw leven en de dromen en doelen die jij hebt! De allerbeste investering die je kan doen daarin, is investeren in jezelf! Waarom? Jij bent het belangrijkste, je gezondheid is het belangrijkste maar ook je eigen kennis en ervaring is het belangrijkste. De kennis die jij op doet op het vlak van persoonlijke ontwikkeling is de beste investering die er is! Zonder dat blijf je hangen in het oude en veranderd er niets.

Tip 2 - Start met investeren in een vakantiewoning

Waarom is dit hotter dan ooit? Op dit moment hebben we gemerkt dat de toeristen nog steeds in Nederland of Belgie op vakantie gaan, dichtbij huis. Ook al zou je misschien denken dat het percentage omlaag zou gaan lopen na de crisis.. Wij hebben nog steeds een hoge bezettingsgraad Ā en zit de gehele zomer alweer vol. Er dus nog steeds heel veel geld te verdienen. Nog een voordeel is dat het Hugo-proef is! Of te wel, er zijn zoveel plannen in de tweede kamer om vastgoed beleggers aan te gaan pakken en huisjesmelkers. Al die regels die zij nu aan het maken zijn, daar hebben vakantiewoningen een vrijstelling van. Dat maakt het dus nog interessanter. Als jij weet hoe het spelletje werkt van een vakantiewoning aankopen en verhuren dan kan je dat overal te wereld gaan toepassen. Wil jij het spelletje leren? Klik hier voor onze cursus

Tip 3 - Verdiep je in het buitenland

Waar liggen op dit moment nog meer kansen? Denk aan de Antillen, Spanje, Portugal, maar denk ook eens aan nog niet ontdekte projecten zoals bijvoorbeeld, Duitsland of Polen! Er zijn zoveel plekken waar op dit moment de huizen een hele aantrekkelijke prijs hebben en waar veel toeristen komen. Hier kan dus veel rendement op behaald worden. Je kan veel geld verdienen met de verhuur en daarnaast zijn de woningen ook nog eens goedkoper dan in Nederland. Dus daarom is het ook super interessant om weer terug naar tip 2 te gaan. Het is allemaal niet zover en moeilijk als dat je denkt er zijn al miljoenen mensen je voorgegaan.

Tip 4 - Zorg dat je financiƫn op orde zijn

Wat bedoelen wij hiermee? kijk goed waar je extern geld vandaan kan gaan halen. O.P.M (other peoples money), verdiep je eens in ander type investering methodes. Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan een crowdfundingplatform of privƩ investeerders. Kijk ook eens naar een recreatiewoning hypotheek, hier liggen namelijk ook nog steeds vele kansen. Veel mensen denk: ik heb geen geld, dat maakt dus niet uit. Zonder dat jij eigen geld hebt kan jij ook beginnen met vakantiewoningen. Wij hebben zelf ook door middel van o.p.m en een slim trucje bij de bank woning 5, 6 & 7 gekocht! Zorg dat jij goed je eigen financiƫle situatie in kaart kan brengen. Kijk wat eruit gaat en wat er binnenkomt, kijk vervolgens waar je kan bezuinigen. Ook kan je eens kijken of je ergens bij een familielid geld kan halen als investering.

Tip 5 - Ga het gewoon doen

Je kan nog zoveel kennis hebben, maar als je niks met de kennis doet heb je er alsnog niets aan. Ik spreek mensen die komen van de universiteit, zijn 33 en afgestudeerd en eindigen uiteindelijk met een simpele baan. Dit bedoel ik niet denigrerend, maar denk er eens over na. Zo lang gestudeerd, een studieschuld en alsnog een simpele baan die zogenaamd eigenlijk niet op niveau is. Dan heb je nog die mensen die de ene cursus na de andere cursus verslinden. Deze mensen komen wij zelf regelmatig tegen. Wat moet je doen? De kennis toepassen die jij hebt opgedaan en die tot je komt. Als je jij dit niet doet dan moeten we weer terug naar tip 1. Werk aan de mindset. Actie ondernemen is uiteindelijk belangrijker dan kennis verzamelen. Gaande weg verzamel je de kennis wel, ā€œlearning on the jobā€œ! Betrap jij jezelf erop dat je in een rondje loopt? Bepaal dan waar je staat, bepaal waar je naar toe wil, bepaal wat je daar voor nodig hebt.Jij gaat struikelblokken tegen komen en jij gaat ook al die houders nemen! Durf te starten en het vertrouwen te hebben!

Kortom, ben jij klaar om 2023 tot een succesvol Ā jaar te maken vol met investeringen?

Bovenstaande investering tipsĀ kunnen een goede inspiratiebron vormen dus doe er je voordeel mee! Wij zijn het levende bewijs dat het kan! En je hoeft geen miljonair te zijn om te starten met investeren.

Succesvol groet,

Nik

Over de schrijver
Nikki & Priscilla hebben vanaf 2007 meerdereverhuurbedrijven opgezet. Dit geeft hun nu veel financiƫle vrijheid.Onze passie is om zo veel mogelijk mensen te helpen bij het creƫren van een semi-passief inkomen door middel van BNB verhuur, of dit nou een recreatiewoning, kamer, een appartement met of zonder ontbijt is, dat maakt niet uit, verhuren is onze passie.Op dit moment hebben wij al veel studenten succesvol mogen helpenen delen wij onze kennis door middel van YouTube, Social Media entrainingen zoals de BNBVERHUURCURSUS