Zo Verhuur Je Je Huis Aan Vakantiegangers  | Onze tips
22 mei 2024 
1 min. leestijd

Zo Verhuur Je Je Huis Aan Vakantiegangers | Onze tips

Het verhuren van je eigen woning, tweede huis of zelfs een tuinhuis via onlineplatformen zoals Airbnb en Booking.com is een fantastische manier om extra inkomen te genereren. Maar hoe begin je? Wat zijn de regels en wat levert het op?

Begin bij het begin

Zestien jaar geleden begon marinier Nikki Koppedraaijer met het verhuren van zijn huis aan de kust bij Egmond aan Zee. "Als ik op missie ging, stond mijn huis leeg. Zonde, dus ik besloot het te verhuren voor extra inkomsten", vertelt hij. Inmiddels zijn er zeven huizen bijgekomen en is Nikki professioneel verhuuradviseur.

Verhuurplatformen

De meeste vakantiehuizen worden aangeboden via platforms als Booking.com, Airbnb en Expedia. Plaats je woning of vakantiehuis op zoveel mogelijk websites. Je betaalt meestal pas commissie bij een boeking, dus het kost je niets om het uit te proberen.

Regels en Belastingen

Iedereen in Nederland mag zijn eigen woning verhuren, zolang het geen overlast veroorzaakt en je je aan de wet houdt. Dit omvat onder andere:

  • Toeristenbelasting: gemiddeld €3,27 per persoon per nacht.
  • Inkomstenbelasting: Verhuur je meer dan 140 dagen per jaar, dan ben je ondernemer en moet je inkomstenbelasting en 6% omzetbelasting afdragen.
  • Toestemming: Vraag toestemming aan je hypotheekverstrekker en bespreek het met een eventuele Vereniging van Eigenaren (VVE).

Veiligheid en Gemeentelijke Regels

Zorg ervoor dat je huis veilig is en voldoet aan de privacywetgeving. Check het bestemmingsplan en de specifieke regels per gemeente. In sommige gemeenten mag je je woning maar beperkt verhuren (bijv. 30 nachten per jaar).

Financiën

Gemiddeld verdient een Nederlandse Airbnb-verhuurder €4000 per jaar. Een vijfde van de verhuurders kan er zelfs van rondkomen. Houd rekening met de aankoopprijs, rente, hypotheekaflossingen en het aantal dagen dat je kunt verhuren.

Tips van ons

  1. Investeer in je accommodatie: Een huis aan de kust is populairder, maar met een extraatje zoals een saunaton kun je een hogere prijs vragen.
  2. Gebruik een channel manager: Dit helpt je om dubbele boekingen te voorkomen en bespaart je veel tijd.

Financiële Voordelen

Verhuren tijdens je eigen vakantie kan je vakantie (deels) terugverdienen en je vaste lasten helpen dekken. Bijna gratis op reis dus, wie wil dat nou niet?

Jouw huis, jouw regels

Verhuur je eigen huis en bepaal zelf de regels. Verhuur je liever fulltime of alleen als je op vakantie bent? Het kan allemaal.

Kortom

Verhuren is niet moeilijk en iedereen kan het leren. Met de juiste voorbereiding en de juiste tools kan ook jij succesvol je woning verhuren en genieten van de extra inkomsten.

Wil je contact met ons, meer informatie of een gratis strategie call inplannen? Klik hier!


Over de schrijver
Nikki & Priscilla hebben vanaf 2007 meerdereverhuurbedrijven opgezet. Dit geeft hun nu veel financiële vrijheid.Onze passie is om zo veel mogelijk mensen te helpen bij het creëren van een semi-passief inkomen door middel van BNB verhuur, of dit nou een recreatiewoning, kamer, een appartement met of zonder ontbijt is, dat maakt niet uit, verhuren is onze passie.Op dit moment hebben wij al veel studenten succesvol mogen helpenen delen wij onze kennis door middel van YouTube, Social Media entrainingen zoals de BNBVERHUURCURSUS