Jouw huis verhuren als bnb: 5 voordelen op een rij
03 augustus 2020 
2 min. leestijd

Jouw huis verhuren als bnb: 5 voordelen op een rij

Laten we eerlijk zijn: wij weten dat er tientallen voordelen zitten aan je huis verhuren als bed and breakfast. Toch wilden we ons speciaal voor nu focussen op 5 specifieke voordelen en je een extra inkijkje geven in het flexibele en vrije leven van het verhuren van je huis. Hopelijk raak je net zo enthousiast als wij en geef je het openen van jouw bed and breakfast een kick-start!

Verhuren van je huis aan recreanten levert een ‘zeker’ inkomen op

Het is jammer, maar waar: verhuur je je huis aan ‘vaste’ huurders, dan gebeurt het wel eens dat de huur niet op tijd wordt overgemaakt of er serieuze betaalachterstanden ontstaan. Dat is niet alleen vervelend voor de huurder; ook jij als verhuurder rekent op een zeker inkomen uit je verhuur. Als je je huis aanbiedt voor recreatieverhuur (aan toeristen), dan ben je altijd zeker van betaling. Toeristen gaan immers niet op vakantie zonder geld en reserveren en betalen hun vakantiewoning vaak vooraf.

Je huis verhuren aan toeristen levert meer op

‘Vaste’ huurders betalen per maand, terwijl toeristen vaak voor enkele nachten of een aantal weken betalen. Een huurprijs per nacht is hoger dan wanneer je een maandhuur omrekent naar een dagprijs. Op deze manier ben je zeker van inkomsten, ook als je bezetting niet volledig is. Is je woning wél heel de maand verhuurd (aan een of verschillende gasten), dan levert dit je dus meer op. Toeristen zijn bovendien ook bereid om meer te betalen voor een vakantiewoning.

Je huis tijdelijk verhuren brengt weinig risico’s met zich mee

Verhuur je je huis of appartement aan een ‘vaste’ huurder, dan heb je te maken met contracten en huurvoorwaarden. Een huurder bouwt namelijk ook rechten op en dit geeft jou als verhuurder minder flexibiliteit. En dan hebben we het nog niet eens over illegale praktijken waar je vaste huurder zich schuldig aan kan maken, maar waar jij als verhuurder wel mee in de problemen kunt raken!

Een huis tijdelijk verhuren voor recreatief verhuur brengt minder risico’s met zich mee. Je hebt en houdt de controle, mits je alles van tevoren goed geregeld hebt. Omdat de verhuur vaak korte periodes beslaat, is de kans op illegaliteit ook klein.

gezinnen in jou huis die je verhuurt

Nette mensen die genieten en daar voor willen betalen in jouw woning

Je huis verhuren zorgt ervoor dat de woning onderhouden blijft

Toeristen zijn meestal enthousiaste mensen die niet veel in de woning zijn, alleen om te slapen, douchen en ontbijten. Zorg je voor professionele schoonmaak, dan is dat niet alleen een goed visitekaartje voor je gasten, je zorgt er ook voor dat je huis netjes en onderhouden blijft. Richt je woning wel verhuurproof in, zodat de kans op schade aan eigendommen zo klein mogelijk is! Haal die ene prachtige – maar enorm vlekgevoelige – marmeren tafel dus liever even weg tijdens de verhuur.

Je huis verhuren is niet moeilijk: iedereen kan het (leren)!

Ja, echt waar. Ook jij kunt je huis verhuren. Het is niet moeilijk en iedereen kan het leren. Wij helpen je daar graag bij! We weten bijvoorbeeld hoe je een BNB (vakantieverhuur) moet openen én runnen en via welke advertentieplatformen je je huis het beste tijdelijk kunt verhuren.

Wil je contact met ons, meer informatie of een gratis strategie call inplannen? Klik hier!

Over de schrijver
Nikki & Priscilla hebben vanaf 2007 meerdereverhuurbedrijven opgezet. Dit geeft hun nu veel financiële vrijheid.Onze passie is om zo veel mogelijk mensen te helpen bij het creëren van een semi-passief inkomen door middel van BNB verhuur, of dit nou een recreatiewoning, kamer, een appartement met of zonder ontbijt is, dat maakt niet uit, verhuren is onze passie.Op dit moment hebben wij al veel studenten succesvol mogen helpenen delen wij onze kennis door middel van YouTube, Social Media entrainingen zoals de BNBVERHUURCURSUS