De tips voor een virtuele tour in jouw vakantiewoning
26 augustus 2021 
5 min. leestijd

De tips voor een virtuele tour in jouw vakantiewoning

HAAL VOORDEEL UIT VIRTUELE TOURS VOOR JOUW VAKANTIEWONINGEN

We gaan nu door een periode waar veel dingen dat gewoonlijk op een fysieke manier gedaan werden (zoals tours geven) anders moeten. Gelukkig, kan dat nu dankzij de technologie op een virtuele manier! Deze uitspraak doen wij niet zomaar, de cijfers liegen er niet om. Er is geconstateerd dat een website die vakantiewoningen adverteert ook virtuele tours aanbiedt en de doelgroep bestaat uit mensen tussen de leeftijd van 18-34 jaar, de kans op het verhuren van zulke woningen wordt vergroot met 130%. Mocht de leeftijdsgroep ouder zijn, is het volgens Digital in the Round toch zo dat 50% van senioren burgers die gebruik maken van internet afhankelijk zijn van virtuele tours bij het nemen van beslissingen.

Stel je eens voor dat je tenminste de helft van de mensen die je website bezoeken ertoe kan overhalen in zee te gaan met jouw bedrijf puur door virtuele tours, zou toch ideaal zijn? Met een paar tips en tricks op het gebied van virtuele tours kan dit realiteit worden.

Hoe werkt een virtuele vakantiewoningen tour?

De cijfers en de potentie zien er allemaal goed uit, maar hoe werken de tours precies? Veel ondernemers denken dat naast het extra werk dat erbij komt kijken er geen verschil is tussen het tonen van foto’s en virtuele tours, maar dat zou pure nalatigheid zijn gelet op alle voordelen die men dan over het hoofd ziet. Virtuele tours brengen een scala aan voordelen met zich mee die gewone foto’s niet hebben.

Laat gasten virtueel in jouw vakantiewoning stappen

De meeste mensen boeken een vakantiewoning via hun telefoon, waar ze meestal de foto van zo’n woning niet goed of niet volledig kunnen zien. Tijdens een recente studie door Booking.com is gebleken dat wereldwijd 65% van de toeristen hun vakantiewoning hebben gereserveerd via hun telefoon. Waarom is deze informatie belangrijk als het komt op virtuele tours? Wanneer gekeken wordt naar het gedrag van iemand op zijn telefoon, wordt de druk om over te schakelen naar virtuele tours groter. De frequentie waarop mensen komen en gaan van een website zonder op iets te klikken of dergelijke acties is altijd hoger bij mensen die websites bezoeken via hun mobiele telefoon. Wat dus betekent dat je snel iets pakkends of interessants op jouw website moet hebben dat ze daar houdt. Een virtuele tour komt dan goed van pas. De mensen die uw website bezoeken gaan van gasten tot klanten en dat wordt steeds groter.

Stel de juiste verwachtingen

Zelfs wanneer gasten al overtuigd zijn over een woning en hem willen reserveren, kan een virtuele tour ze de woning laten zien voor wat hij werkelijk is. Natuurlijk ga je jouw woning er zo goed als mogelijk uit willen laten zien voor de virtuele tour, maar het gevaar dat men een verkeerd beeld kreeg door een foto van de woning wordt geëlimineerd omdat de virtuele tour een duidelijk beeld geeft van de vakantiewoning. Wanneer de klant de woning ervaart naar verwachting, krijg jij betere reviews en bouw je aan een vaste klantenkring.

Geef je website een professionele look

Foto’s van slechte kwaliteit is geen optie. De concurrentie is heel hoog wanneer het komt op het verhuren van vakantiewoningen. Als verhuurder moet jij jezelf onderscheiden en je gasten laten zien wat jou zo speciaal maakt. Als jouw website er professioneel uitziet, ziet jouw bedrijf er ook gelijk professioneel uit. Jouw bezit (vakantiewoningen) omzetten van amateur naar professional is hetgeen dat gaat zorgen voor meer reserveringen en een hogere omzet. Houdt in gedachte dat men tijd en geld investeert in het zaken doen met jouw bedrijf. Professionalisme loopt dan parallel met het vertrouwen dat bij jouw reserveren deze 2 dingen waard maakt. En dat kan je goed overdragen door een virtuele tour!

Hoe ontwikkel je een virtuele tour voor je website?

Zoals nu al duidelijk is gebleken, brengt het hebben van een virtuele tour op je website alleen voordelen met zich mee. Maar het kan best een uitdaging zijn als je niet zo handig bent met hedendaagse technologie. Gelukkig is het in elkaar zetten van een virtuele tour niet alleen weggelegd voor de IT deskundigen. Met een beetje kennis van hoe het allemaal in elkaar zit kan je deze functie reeds toevoegen aan jouw website.

Om te beginnen is het handig om apparatuur aan te schaffen dat jou de mogelijkheid biedt om dit soort tours in elkaar te zetten, zoals een telefoon met een goede camera of een 360 graden camera. Gelukkig bieden de meeste telefoon camera’s die nu uitkomen de mogelijkheid om 360 graden foto’s te maken.Sommige eigenaren van vakantiewoningen schaffen apparatuur aan die speciaal gemaakt is voor zulke taken.

Tip: Voordat je gaat investeren in apparatuur, probeer eerst een virtuele tour met jouw eigen telefoon of camera te maken en kijk dan of het voldoet aan jouw eisen.

recreatiewoning verhuur

Wees consistent in het maken van foto’s

Als u met een smartphone werkt, kan het creatieproces van uw virtuele tour een beetje meer opgesplitst zijn of in intervallen gebeuren. Zorg ervoor dat gedurende de tour alles consistent is om te vermijden dat het er aan elkaar geplakt en amateuristisch uitziet. Als u nadenkt over hoe laat u uw virtuele tour moet opnemen, vermijd dan uren waarop het licht in uw pand drastisch verandert, zoals het einde van de dag.

Verder, als u de opnames uitstrekt over meerdere dagen, loopt u het risico dat het licht varieert door bewolking of veranderend weer, wat de opnames kan beïnvloeden. Het is niet nodig om alle lampen in uw huis te vervangen om de exacte wattage en warmte te krijgen, maar u wilt wel proberen om zoveel mogelijk consistentie te behouden. Het toevoegen van wat extra verlichting voor het fotograferen zal helpen om uw virtuele tour er professioneel uit te laten zien.

Gebruik een app om de tour automatisch in elkaar te zetten

Als je net startende bent op het gebied van technologie en videografie, zal het gebruik van een service of applicatie zeer nuttig zijn om je door het proces te leiden. Er zijn talloze applicaties voor zowel iPhone als Android ontworpen om u te helpen uw virtuele tour van begin tot eind te maken. Sommige applicaties hebben aanwijzingen op het scherm die je laten zien hoe je de camera moet richten, wanneer je moet beginnen met het vastleggen van de beelden, en hoe je ze aan elkaar plakt om je virtuele tour af te maken. Door te zoeken naar “virtuele tours” of “3D tours” in de app store, zult u in staat zijn om een applicatie te vinden die zowel aan uw behoeften als uw bestaande vaardigheden voldoet. Voor de meer technologisch gevorderden is het gebruik van bewerkingssoftware alleen al voldoende om fouten aan te passen of licht- en kleurproblemen te verhelpen.

Voeg de code toe aan uw vakantieverhuur website

Zodra u de virtuele tour heeft, is het tijd om het te laten zien! Het maken van de vakantiewoning 3D tour is het moeilijke deel, maar het delen van het vergt slechts een paar klikken en je bent klaar! Als u gebruik maakt van een applicatie, zullen de meeste komen met een geïntegreerde code die u kopieert en plakt in uw website. En zo haal jij voordeel uit virtuele tours voor jouw vakantiewoningen!

recreatiewoning verhuur

Wil je contact met ons, meer informatie of een gratis strategie call inplannen? Klik hier!

Over de schrijver
Nikki & Priscilla hebben vanaf 2007 meerdere verhuurbedrijven opgezet. Dit geeft hun nu veel financiële vrijheid. Onze passie is om zo veel mogelijk mensen te helpen bij het creëren van een semi-passief inkomen door middel van BNB verhuur, of dit nou een recreatiewoning, kamer, een appartement met of zonder ontbijt is, dat maakt niet uit, verhuren is onze passie. Op dit moment hebben wij al veel studenten succesvol mogen helpen en delen wij onze kennis door middel van YouTube, Social Media en trainingen zoals de BNBVERHUURCURSUS