Verlichtingstips voor de Perfecte Sfeer in Huis: Van Lichtplan tot Dimmers
10 augustus 2023 
1 min. leestijd

Verlichtingstips voor de Perfecte Sfeer in Huis: Van Lichtplan tot Dimmers

Het thuisgevoel wordt sterk beïnvloed door de verlichting die je kiest. Door je bestaande verlichtingsplan te vernieuwen of te verbeteren, kun je de hele sfeer van je woonruimte transformeren. Het uitlichten van de verschillen tussen algemene verlichting, functionele verlichting en sfeerverlichting is essentieel, maar het is even belangrijk om te onthouden dat alle verlichting bijdraagt aan het totale gevoel van de ruimte. Je kunt beginnen met het aanpakken van de plafondverlichting, die de grootste lichtbronnen in huis verzorgt. Met de beschikbaarheid van online winkelen, kun je eenvoudig plafondspots bestellen en direct aan de slag gaan met het opfrissen van je huis. Hier zijn drie belangrijke tips voor succes.

Ontwerp een Verlichtingsplan

Het maken van een effectief verlichtingsplan is altijd de eerste stap. Teken een schaalmodel van je woning en markeer de gebieden waar je verlichting wilt installeren. Het belangrijkste aspect van je verlichtingsplan is de basisverlichting, die zorgt voor voldoende licht in elke ruimte. Dit kan bijvoorbeeld worden bereikt door ingebouwde spotjes in het plafond te plaatsen. De ideale hoeveelheid verlichting kan variëren afhankelijk van factoren zoals het kleurenschema van de ruimte en de hoogte van het plafond. Hoe hoger het plafond, hoe krachtiger de verlichting moet zijn.

Pas je Verlichting Aan je Interieur Aan

Verlichting moet niet als een losstaand element in een ruimte worden beschouwd, maar eerder als een aanvulling op je interieur. Je kunt dit bereiken door verlichting te kiezen die past bij de bestaande kleuren van je interieur of die contrast biedt voor een opvallend effect. Bijvoorbeeld, als je plafond wit is, zou het plaatsen van witte inbouwspotjes te monotoon zijn, kies dan eerder voor zwarte spotjes. Heb je gouden of bronzen accenten in je interieur? Overweeg dan spotjes in dezelfde kleur.

Maak Gebruik van Dimmers

Dimmers kunnen een grote rol spelen bij het creëren van een sfeervolle ruimte. Ingebouwde led-spotjes hebben misschien niet altijd de reputatie van het creëren van sfeer, maar met een dimmer kan dit zeker wel. Houd er rekening mee dat niet alle led-verlichting dimbaar is en dat je mogelijk speciale dimmers nodig hebt voor led-lampen. Door een led-dimmerpaneel te installeren, kun je de lichtintensiteit naar wens regelen en zo gemakkelijk de sfeer in de kamer aanpassen.

Wil je contact met ons, meer informatie of een gratis strategie call inplannen? Klik hier!

Over de schrijver
Nikki & Priscilla hebben vanaf 2007 meerdere verhuurbedrijven opgezet. Dit geeft hun nu veel financiële vrijheid. Onze passie is om zo veel mogelijk mensen te helpen bij het creëren van een semi-passief inkomen door middel van BNB verhuur, of dit nou een recreatiewoning, kamer, een appartement met of zonder ontbijt is, dat maakt niet uit, verhuren is onze passie. Op dit moment hebben wij al veel studenten succesvol mogen helpen en delen wij onze kennis door middel van YouTube, Social Media en trainingen zoals de BNBVERHUURCURSUS