Ontdek de ideale locatie voor uw tweede huis in Frankrijk | Tips en advies
11 mei 2023 
2 min. leestijd

Ontdek de ideale locatie voor uw tweede huis in Frankrijk | Tips en advies

Belang van de locatie bij het kiezen van een tweede huis in Frankrijk

Het kiezen van de juiste locatie voor uw tweede huis is een van de belangrijkste beslissingen die u moet nemen. De locatie is een essentieel aspect bij het kopen van een tweede huis, ongeacht of u van plan bent om er permanent te wonen, op vakantie te gaan of het huis te verhuren als investering. Als Frankrijk uw voorkeur heeft en u overweegt een tweede huis in Frankrijk te kopen, is het belangrijk om een specifieke locatie te bepalen. Frankrijk is namelijk het op twee na grootste land van Europa, na Rusland en Oekraïne. Door uw zoekgebied te verkleinen en te focussen op bepaalde regio's of zelfs departementen, kunt u gerichter zoeken naar geschikte tweede woningen.

Verschillende regio's in Frankrijk om een tweede huis te kopen

Sinds 1 januari 2016 is Frankrijk opnieuw onderverdeeld in achttien regio's, ook wel bekend als "régions" in het Frans. Twaalf van deze regio's bevinden zich op het Europese vasteland, terwijl Corsica een aparte regio vormt. In het noorden van Frankrijk ligt de regio Île-de-France, het centrale gebied van het noordelijke deel van Frankrijk waar ook Parijs zich bevindt. In de buurt liggen onder andere de regio's Normandië en Alsace-Champagne-Ardenne-Lorraine. Frankrijk kan worden onderverdeeld in drie klimaatzones. Het zeeklimaat overheerst vooral aan de Atlantische westkust. Meer naar het oosten, zoals in de regio Alsace-Champagne-Ardenne-Lorraine, heerst een semilandklimaat. Hier zijn de zomers warmer en de winters kouder dan in de zeeklimaatzone. In het zuiden van Frankrijk, bij de Middellandse Zee, heerst een mediterraan klimaat met hete zomers.

recreatiewoning verhuur


Het zuidwestelijke deel van Frankrijk is verdeeld in twee regio's: Aquitaine-Limousin-Poitou-Charentes en Languedoc-Roussillon-Midi-Pyrénées. Zoals de naam al aangeeft, bevinden de Pyreneeën zich in het zuidelijke deel. In de Alpen en de Pyreneeën kunt u skiën, terwijl u in de regio Provence-Alpes-Côte-d'Azur kunt genieten van een heerlijke strandvakantie. Frankrijk heeft dus veel te bieden op het gebied van wonen en vakantie. De Côte d'Azur is erg populair onder vakantiegangers, maar de huizenprijzen zijn hier relatief hoog. Als u echter meer behoefte heeft aan ontspanning en rust dan aan zon, zee en strand, kunt u wellicht beter een noordelijk gelegen regio in Frankrijk overwegen. Het is belangrijk om uw eigen wensen en behoeften in overweging te nemen en op basis daarvan een regio of plaats te vinden die aan uw eisen en voorkeuren voldoet.


recreatiewoning verhuur

Wil je contact met ons, meer informatie of een gratis strategie call inplannen? Klik hier!

Over de schrijver
Nikki & Priscilla hebben vanaf 2007 meerdere verhuurbedrijven opgezet. Dit geeft hun nu veel financiële vrijheid. Onze passie is om zo veel mogelijk mensen te helpen bij het creëren van een semi-passief inkomen door middel van BNB verhuur, of dit nou een recreatiewoning, kamer, een appartement met of zonder ontbijt is, dat maakt niet uit, verhuren is onze passie. Op dit moment hebben wij al veel studenten succesvol mogen helpen en delen wij onze kennis door middel van YouTube, Social Media en trainingen zoals de BNBVERHUURCURSUS