Upgrades voor je vakantiehuis in 2023: deze woontrends wil je niet missen
09 mei 2023 
1 min. leestijd

Upgrades voor je vakantiehuis in 2023: deze woontrends wil je niet missen

In 2023 zijn er weer nieuwe woontrends die het hart van menig interieurliefhebber sneller laten kloppen. Deze trends kun je niet alleen toepassen in je eigen huis, maar ook in je vakantiehuis of recreatiewoning.

Renoveer je trap van je vakantiewoning en kies voor een nieuw exemplaar


Als je je vakantiehuis verhuurt, is het extra leuk om met de interieurtrends mee te gaan. Naast het volledig renoveren van de woonkamer of keuken, zijn er namelijk nog andere onderdelen van een woning die aandacht verdienen. Denk bijvoorbeeld aan de trap. Een traprenovatie kan zorgen voor een nieuw en bijpassend exemplaar dat anti-slip treden heeft en bijdraagt aan de uitstraling van het vakantiehuis. Er zijn verschillende opties mogelijk, zoals een open of dichte wenteltrap in een materiaal en kleur naar keuze.

Natuurlijke materialen en kleuren in je vakantiewoning

Een andere opvallende trend voor 2023 is het gebruik van natuurlijke materialen en tinten in het interieur. Hierbij kun je denken aan hout, bamboe en rotan, maar ook aan andere materialen zoals linnen gordijnen en marmeren aanrechtbladen. Natuurlijke kleuren zoals beige, bruin, terracotta en donkergroen zorgen voor een rustgevend geheel dat goed te combineren is met de diverse natuurlijke materialen.

Ronde vormen zijn de basis voor het interieur van 2023

Ronde en organische vormen blijven ook in 2023 populair en passen goed bij de Japandi-stijl. Voor het vakantiehuis kun je bijvoorbeeld denken aan ronde accessoires zoals vazen en kaarsen, een ronde poef, ronde wanddecoratie en kasten of werkbladen die rond aflopen.

Steeds vaker smart home apparatuur in vakantiehuis

Tot slot is het aan te raden om smart home apparatuur toe te voegen aan het vakantiehuis. Denk bijvoorbeeld aan een slimme televisie met toegang tot streamingkanalen zoals Netflix, een smart koelkast of een slimme wasmachine die via een app op de telefoon of tablet kunnen worden bediend en gecontroleerd. Een draadloos audiosysteem mag ook niet ontbreken, zodat gasten hun eigen muziek kunnen beluisteren tijdens hun verblijf.

Met deze woontrends voor 2023 kun je je vakantiehuis upgraden en een aantrekkelijke plek creëren voor gasten om te verblijven.

Wil je contact met ons, meer informatie of een gratis strategie call inplannen? Klik hier!

Over de schrijver
Nikki & Priscilla hebben vanaf 2007 meerdere verhuurbedrijven opgezet. Dit geeft hun nu veel financiële vrijheid. Onze passie is om zo veel mogelijk mensen te helpen bij het creëren van een semi-passief inkomen door middel van BNB verhuur, of dit nou een recreatiewoning, kamer, een appartement met of zonder ontbijt is, dat maakt niet uit, verhuren is onze passie. Op dit moment hebben wij al veel studenten succesvol mogen helpen en delen wij onze kennis door middel van YouTube, Social Media en trainingen zoals de BNBVERHUURCURSUS