Upgraden van je Vakantiehuis Tuin in 2023: Tips voor een Luxe Groene Oase
13 juli 2023 
2 min. leestijd

Upgraden van je Vakantiehuis Tuin in 2023: Tips voor een Luxe Groene Oase

Tuinieren heeft sinds de pandemie een nieuwe vlucht genomen. Het is niet langer een vraag van wel of niet leuk vinden; het is een noodzaak wanneer je een vakantiehuis met tuin bezit. Deze groene oase dient immers als een visitekaartje voor jouw (toekomstige) gasten.

Het verdient dan ook aanbeveling om extra zorg en aandacht te besteden aan de tuin van je tweede woning. Hoe klinkt het idee van het creëren van een luxe tuin rondom je vakantiehuis? Hier volgen enkele tips en adviezen over hoe je dit kunt bereiken en welke items je nodig hebt om zo'n indrukwekkende tuin te realiseren.

Het hart van de luxe tuin: Loungeset en eettafel

Een luxe tuin begint bij de basis: een comfortabele en stijlvolle zithoek waar jouw gasten kunnen ontspannen bij mooi weer. Een hoogwaardige loungeset is een onmisbaar element voor dit doel. Overweeg bijvoorbeeld een elegante gevlochten hoekbank met pluche kussens in lichte, natuurlijke tinten en een bijpassende tafel.

Maar een tuin is niet alleen voor ontspanning. Voor velen is het ook de perfecte plek om buiten te eten. Overweeg daarom ook te investeren in een sfeervolle eettafel met vier of zes stoelen, afhankelijk van de beschikbare ruimte. Er zijn vele prachtige buitentafels beschikbaar. Zorg ervoor dat de stijl van de tafel overeenkomt met het algemene thema van je huis en tuin. Voeg een barbecue of een grote outdoor oven toe voor een complete eetervaring.

Een tikkeltje extra: Overkapping in de tuin

Wat als je gasten het hele jaar door buiten kunnen genieten? Met een overkapping is dit haalbaar. Een overkapping kan dat extra vleugje charme bieden dat je tuin misschien mist. De materiaalkeuze, zoals hout of kunststof, hangt af van de stijl van je vakantiehuis.

Een overkapping kan niet alleen het comfort van je vakantiehuis verhogen, maar ook de waarde ervan verhogen. Daarnaast kunnen je gasten in alle weersomstandigheden genieten van de buitenruimte, beschermd tegen regen en wind. Overweeg om een heater toe te voegen voor extra warmte tijdens de koudere maanden.

Het toppunt van luxe: Een hot tub

De definitie van luxe in een tuin kan variëren, maar een zwembad of een hot tub zijn vaak de ultieme symbolen van luxe. Hoewel het misschien niet mogelijk is om een compleet zwembad te installeren bij je vakantiehuis, is er meestal wel ruimte voor een hot tub. Een hot tub is een compact buitenbad dat vaak met behulp van hout en vuur wordt verwarmd. Na een paar uur stoken is het water heerlijk warm.

Met een passende afdekking blijft het water lang genoeg warm, zodat gasten tijdens hun verblijf kunnen genieten. Hot tubs bieden niet alleen een extra luxe, maar voegen ook esthetische waarde toe aan de tuin.

Verlicht de nacht: Tuinverlichting

Een andere belangrijke factor voor een luxe tuin is verlichting. Je kan een prach tige tuin hebben, maar zonder de juiste verlichting zul je er in de herfst en winter weinig van zien. Daarnaast kan sfeervolle verlichting dienen als de finishing touch, door bepaalde elementen in de tuin te benadrukken en sfeer te creëren.

Voor een luxe tuin adviseren we warme verlichting, geen felle TL-buizen. Lampionnen in natuurlijke kleuren en lichtslingers met warme lampen passen goed in een luxe tuin. Ook industriële hanglampen (bijvoorbeeld onder de overkapping) of elegante staande lampen kunnen een stijlvol element toevoegen. Zorg ervoor dat je voldoende verlichting hebt op belangrijke plekken zoals de barbecue, de hottub en de zithoek.

Wil je contact met ons, meer informatie of een gratis strategie call inplannen? Klik hier!

Over de schrijver
Nikki & Priscilla hebben vanaf 2007 meerdere verhuurbedrijven opgezet. Dit geeft hun nu veel financiële vrijheid. Onze passie is om zo veel mogelijk mensen te helpen bij het creëren van een semi-passief inkomen door middel van BNB verhuur, of dit nou een recreatiewoning, kamer, een appartement met of zonder ontbijt is, dat maakt niet uit, verhuren is onze passie. Op dit moment hebben wij al veel studenten succesvol mogen helpen en delen wij onze kennis door middel van YouTube, Social Media en trainingen zoals de BNBVERHUURCURSUS