Toeristen in Nederland, die moeten allemaal een bed

Toeristen in Nederland, die moeten allemaal een bed

 Toeristen, het barst ervan! 

Zodra het zonnetje begint te schijnen, ontstaan er hele lange files naar kustplaatsen, zie je de terrassen volstromen, zijn de winkelstraten afgeladen met mensen en op de stranden kun je over de koppen lopen.
Het komt de economie dan ook ten goede met al die toeristen. Horeca, winkeliers, musea en ga zo maar door zouden niet bestaan als er geen toeristen waren geweest. 

Zo’n 20 miljoen buitenlandse gasten kwamen in 2019 naar Nederland. Daarnaast overnachten Nederlanders zo’n 26 miljoen keer in hotels, vakantiehuizen en campings in eigen land. Zij gaven 90 miljard euro uit, waarvan ongeveer 40% van buitenlandse gasten kwam, volgens de cijfers van het centraal bureau statistiek. 

Kijk eens naar de grote steden

Neem nou als voorbeeld Amsterdam, of het nou winter of zomer is, toeristen zijn er altijd.  

Bussen vol met chinezen, grote groepen Engelsen, Amerikanen, noem het maar en je vindt het in Amsterdam. Je kan amper de straat doorlopen of je struikelt over trolleys. De stad bruist ervan. 

Maar ook kleine dorpen of steden

Als wij het over Egmond aan Zee hebben, komen er vooral veel Duitse toeristen. 

Zeker in de zomermaanden, maar ook in de herfst en de winter zie je veel toeristen. Het is altijd fijn om even lekker naar het strand te gaan. Of het nu is om lekker te zonnebaden en te zwemmen of om een flinke wandeling te maken en lekker uit te waaien.  

Maar als wij bijvoorbeeld kijken naar Alkmaar, een prachtige stad met van alles te beleven. Je hebt hier de bekende oer-Hollandse kaasmarkt, gezellige winkelstraten en vele restaurants en terrasjes.  

De duisters zijn gek op deze beide plaatsen. Een perfecte locatie dus om je woning te verhuren. Of je nou gaat voor een plekje aan de kust, of een mooi appartementje wat ideaal geschikt is voor stedentripjes, verhuren is hoe dan ook een succes! Beide plaatsen hebben zijn voordelen. 

toeristen Alkmaar bnbverhuur kaasstad

Alkmaar kaasstad vakantieverhuur is booming in deze omgeving

Maar toeristen zijn overal! Doe de nummerbord check

Maar toeristen zijn natuurlijk overal, kijk eens in je eigen regio. Wat voor soort toeristen komen hier? Waar zou je op kunnen inspelen?  

Wat is er te doen of te zien bij jou in de regio wat het aantrekkelijk maakt voor toeristen om hier te verblijven? 

Als je dit weet, doe hier je voordeel mee. Weet je het niet? Doe hier dan onderzoek naar en ga eens kijken waarom toeristen in jouw regio vakantie zouden moeten houden. 

Als je je woning verhuurt of wilt gaan verhuren, denk er dan aan dat het leuk is voor toeristen om te weten waar ze naartoe komen. Ze komen immers op vakantie en hebben misschien geen zin om van alles uit te moeten zoeken. 
Het maakt het aantrekkelijk wanneer je ze leuke tips geeft over goede restaurants, leuke bezienswaardigheden en bijvoorbeeld tips en things to do voor gezinnen met kinderen. 

Een van de belangrijkste dingen is, dat je deze informatie vermeld op websites waarop jij je woning verhuurt.  

Wanneer jij je potentiele gasten voorziet van allerlei info over de buurt en wat er te doen is, zullen er gegarandeerd meer gasten jouw woning boeken. Denk maar eens aan je eigen vakantie, wanneer jij foto’s ziet van gezellige terrasjes, lekker eten en drinken, mooie bezienswaardigheden, dan maakt dit het erg aantrekkelijk om voor deze bepaalde plek te kiezen. 

Vakantie verhuur tip

TIP: Maak een evenementen kalender

Je kunt ook een leuke evenementen kalender maken voor je gasten en een informatiemap op tafel in de woning leggen met flyers en folders van alle tips die jij voor hen hebt verzameld. Gasten stellen dit op prijs. 

Kortom, doe je voordeel met deze toeristen en maak het ze zo aantrekkelijk mogelijk om in jouw regio, en uiteraard in jouw woning te verblijven en maak een succes van jouw bnb verhuur! 


Wil je contact met ons, meer informatie of een gratis strategie call inplannen? Klik hier!

Over de schrijver
Nikki & Priscilla hebben vanaf 2007 meerdereverhuurbedrijven opgezet. Dit geeft hun nu veel financiële vrijheid.Onze passie is om zo veel mogelijk mensen te helpen bij het creëren van een semi-passief inkomen door middel van BNB verhuur, of dit nou een recreatiewoning, kamer, een appartement met of zonder ontbijt is, dat maakt niet uit, verhuren is onze passie.Op dit moment hebben wij al veel studenten succesvol mogen helpenen delen wij onze kennis door middel van YouTube, Social Media entrainingen zoals de BNBVERHUURCURSUS