Tips voor het Inrichten van een Succesvolle Thema Vakantiewoning: Dos and Don’ts
29 augustus 2023 
1 min. leestijd

Tips voor het Inrichten van een Succesvolle Thema Vakantiewoning: Dos and Don’ts

In de groeiende markt van korte-termijnverhuur is het steeds belangrijker om op te vallen. Een uniek en aantrekkelijk aanbod is essentieel om gasten te trekken. Overweeg je om jouw accommodatie te transformeren in een thema vakantiewoning? Lees dan deze gids voor handige tips en valkuilen.

Wie is Je Doelgroep?

Bepaal eerst wie je wilt aantrekken. Richt je je op gezinnen? Denk dan aan kindvriendelijke thema’s zoals Disney of piraten. Ook algemenere thema’s zoals sprookjes of dinosaurussen zijn geliefd.

Wel Doen: Kies een thema dat aansluit bij je doelgroep. Gebruik daarnaast sociale media zoals Instagram en TikTok om je thema te promoten.

Niet Doen: Kies geen obscure thema's die niet bij je doelgroep passen.

Kleurkeuze: Een Belangrijk Element

Zodra je een thema hebt gekozen, is het belangrijk om de juiste kleuren te selecteren.

Wel Doen: Maak een moodboard om je kleurideeën te visualiseren. Kies enkele neutrale basiskleuren en voeg één tot drie accentkleuren toe.

Niet Doen: Vermijd een te druk kleurenpalet, dit kan potentiële gasten afschrikken.

Je Ruimte Onder Handen Nemen

Het opknappen van de ruimte kan de beleving van het thema enorm verbeteren.

Wel Doen: Houd het natuurlijk. Bij een strandthema past bijvoorbeeld een vloer die zandkleurig is en een plafond dat de blauwe lucht simuleert.

Niet Doen: Ga niet overboord. Als je niet de mogelijkheid hebt om het hele huis aan te pakken, focus dan op één of twee ruimtes.


 Meubilair op Maat

Meubels zijn een belangrijk onderdeel van de thema-ervaring.

Wel Doen: Overweeg zelfgemaakte meubels om het thema tot leven te brengen. Een likje verf kan al wonderen doen.

Niet Doen: Compromitteer niet op veiligheid, zeker als je gasten vaak gezinnen of huisdieren zijn.

Decoratie en Sfeerverlichting

Het zijn de kleine details die het verschil maken in een thema vakantiewoning.

Wel Doen: Laat je creativiteit de vrije loop. Van schelpen voor een strandthema tot antieke telescopen voor een sterrenkundig thema. Ook de verlichting speelt een grote rol.

Niet Doen: Vergeet niet dat je gasten comfort en ruimte nodig hebben. Overvolle ruimtes zijn niet aantrekkelijk, ongeacht het thema.

Tot Slot

Een thema vakantiewoning kan een unieke en gedenkwaardige ervaring bieden aan je gasten, maar het vereist wel een doordachte aanpak. Volg deze tips om van jouw thema accommodatie een groot succes te maken. Heb je zelf al ervaring met thema verhuur? Deel je tips en ervaringen in de comments!


Over de schrijver
Nikki & Priscilla hebben vanaf 2007 meerdereverhuurbedrijven opgezet. Dit geeft hun nu veel financiële vrijheid.Onze passie is om zo veel mogelijk mensen te helpen bij het creëren van een semi-passief inkomen door middel van BNB verhuur, of dit nou een recreatiewoning, kamer, een appartement met of zonder ontbijt is, dat maakt niet uit, verhuren is onze passie.Op dit moment hebben wij al veel studenten succesvol mogen helpenen delen wij onze kennis door middel van YouTube, Social Media entrainingen zoals de BNBVERHUURCURSUS