De beginners gids voor het inrichten van een vakantiewoning!
09 september 2021 
13 min. leestijd

De beginners gids voor het inrichten van een vakantiewoning!

De tips voor het inrichten van jouw vakantiewoning!

Lang voordat je kan denken aan het bouwen van een vakantieverhuur website of het regelen van professionele foto's van je vakantiewoning, heeft u een grote uitdaging: het inrichten van jou vakantiewoning. 

Velen vragen zich af hoe zij de beste meubels voor hun vakantiewoning kunnen kiezen. Terwijl een lege woning voor sommige huiseigenaren ideaal is, is het voor anderen al een hele opgave om op zoek te gaan naar geschikt meubilair voor hun vakantiewoning. Naarmate de verhuur industrie groter en steeds concurrerender wordt, is het erg belangrijk om ervoor te zorgen dat uw woning zich onderscheidt van de menigte op online platforms. En dat komt allemaal neer op één belangrijke factor - de inrichting.

 Als jij je overweldigd voelt en geen idee hebt hoe of waar je zou moeten beginnen, maak je dan geen zorgen - wij kunnen je helpen! Onze gids zal je door de belangrijkste stappen leiden voor het inrichten van uw vakantiewoning om het te laten knallen en boekingen aan te trekken! 


Welke kosten komen kijken bij het inrichten van een vakantiewoning? 

Het kopen van meubilair voor jouw vakantiewoning kan je snel in de kosten jagen of niet, het hangt meestal af van wat voor woning het is en hoeveel de eigenaar bereidt is uit te geven. Sommige eigenaars geven meer dan $100.000 uit, terwijl anderen weinig tot niets uitgeven. Verschillende factoren bepalen de kosten van het inrichten van de vakantiewoning: locatie, merk, staat en inventaris, om er maar een paar te noemen. 

Om op het eerste punt verder te gaan, de ligging van de woning kan van grote invloed zijn op de kosten van het inrichten van jouw korte termijn vakantiewoning. Als je bijvoorbeeld een huisje hebt dat mijlenver van de volgende stad ligt, zullen verzending en levering wat gaan kosten. Zelfs als de fysieke locatie toegankelijk is, kan het zijn dat de ruimte smalle deurkozijnen heeft of dat moeilijk bereikbare woningen, zoals een boomhut, een speciale levering en afhandeling vereisen, wat altijd een prijs heeft. Door na te gaan welke opties het dichtst bij jou in de buurt liggen en welke je moet uitbesteden of door een professional moet laten doen, zo kan je de totale kosten bepalen. 

Afhankelijk van de doelgroep of je eigen persoonlijke smaak, kunnen bepaalde merken relevant zijn voor het succesvol inrichten van de vakantiewoning. Als jou woning zich bijvoorbeeld in het Garment District van New York City bevindt, kan je overwegen meubilair te gebruiken dat de gasten zullen herkennen. Aan de andere kant, als de woning gericht is op het buitenleven of de echte charme zit in de omgeving, dan maakt het naammerk misschien niet uit. De merken van de meubels moeten een weerspiegeling zijn van uw eigen vakantieverhuur merk. Als het logo belangrijk is voor de ruimte, dan is het handig om de extra kosten van de aankoop van duurdere meubels met een naammerk mee te rekenen.  

 Als je voor iets gaat dat een beetje meer "gerecycled chic" is, kun je overwegen meubels te kopen die in een zacht gebruikte staat zijn. Het kopen van tweedehandse meubels kan je een hoop geld besparen, maar je moet wel evalueren of het de moeite waard is of niet. Als het meubelstuk al in een versleten staat is, kan het de woning er armoedig uit laten zien. Verder, als het zich in een drukbezochte ruimte bevindt, wilt u misschien nieuwe meubels kopen om uzelf de moeite te besparen van het snel vervangen. 

Hoewel je veel redelijk geprijsde artikelen in goede staat kunt vinden bij tweedehandswinkels of particuliere verkopers, is er geen garantie dat je precies zult vinden wat je zoekt. Dus, plan je budget op basis van de winkelprijzen en dan kan je aangenaam verrast zijn als je ergens anders een koopje vindt.

Het is niet ongewoon dat vakantiewoningen volledig of gedeeltelijk gemeubileerd zijn. Als dat het geval is, maak dan een inventaris van wat weg moet of wat toegevoegd moet worden. Zelfs als het appartement volledig gemeubileerd is, past het misschien niet bij jou stijl of ziet het er ouderwets uit. Maak een lijst van wat vervangen moet worden of als je nog lege plekken hebt die een aanvulling of twee nodig hebben. 

Denk ook na over eventuele dubbele spullen die je moet kopen. Het is onwaarschijnlijk dat je thuis reservematrassen moet opslaan, maar voldoende handdoeken, lakens, serviesgoed en bestek zijn een must have!  

recreatiewoning verhuurHet kopen van tweedehandse meubels kan je een hoop geld besparen

Budgettering voor vakantieverhuur meubilair 

Zodra je alle overwegingen die uniek zijn voor jouw huis in aanmerking hebt genomen, is het tijd om de cijfers te berekenen. Een goede budgettering voor jouw huis is van vitaal belang. Wees eerlijk over de uitgavenverwachtingen om de prijzige fout te vermijden dat je over je budget gaat. 

Er zijn verschillende manieren waarop jij je budget kan indelen, afhankelijk van jou behoeften. Als je slechts van plan bent om een paar stukken te vervangen of toe te voegen, kan het nuttig zijn om jou budget per kamer in te delen en vervolgens de uitgavenmarge voor elk specifiek item of elke groep meubels per kamer aan te geven. 

Als je vanaf nul begint, kan jij je budget indelen op basis van prioriteit. Door het noodzakelijke van het gewenste te scheiden, blijf jij ook binnen het budget. Wees ook genereus met je uitgavenbereik. Het werken met zoveel variabelen betekent dat uw totale kosten potentieel alle kanten op kunnen gaan. Zorg voor een realistische onder- en bovengrens van je budget. 


Kosten voor het inrichten van een Airbnb 

Als jij streeft naar de Airbnb Plus of Superhost status, wees dan bereid om vooraf te betalen. Natuurlijk is de investering uiteindelijk de moeite waard, maar het opbouwen van bekendheid betekent dat je de ruimte nodig hebt om uw bewering van een superster verhuurder te ondersteunen. Jouw huis moet duidelijk luxe uitstralen. Rommelig, oud meubilair is gewoon niet genoeg.

Airbnb definieert haar doelgroep als "head-first ontdekkingsreizigers," wat betekent dat gasten op zoek zijn naar ervaringsgerichte en unieke reizen. Met een kopie van typisch merkmeubilair jij je gasten niet de "wow" waar ze naar op zoek zijn. 


Hoe kies je op korte termijn huurmeubilair? 

Hoewel het niet zo ontmoedigend is als het kiezen van de vakantiewoning, kan het proces van het inrichten van jou vakantiewoning nog steeds intimiderend zijn om mee te beginnen. Gelukkig helpt het hebben van een stappenplan voor waar te beginnen, te gaan, en te eindigen om het proces te organiseren en te vereenvoudigen. 

Het kiezen van de juiste meubels is belangrijk, maar het is nooit permanent. Doe je best om verstandig te meubileren, maar denk er ook aan dat een slechte opstelling van de stoelen of de keuze van de tafel gemakkelijk kan worden aangepast wanneer het tijd is om te renoveren, dus maak je daar alvast niet te druk om. 

1.    Maak een "inrichten van een huurwoning" checklist Als eerste stap, schrijf alle meubels op die je al bezit, tenzij je helemaal vanaf nul begint, natuurlijk! Maar zoals we al zeiden, zal je meestal al wel wat spullen hebben die tweedehands zijn. 

Zodra je dit overzicht hebt, kan je een basis checklist maken voor het inrichten van een verhuur accommodatie. Markeer eerst de vakantiewoning meubelen die je beslist nog moet aanschaffen om jou accommodatie voldoende uit te rusten voor toekomstige gasten. 

 Dan komt het tweede deel van de checklist. Hier kan je noteren welke vakantiemeubelen of decoratieve stukken je erbij zou willen hebben zodra de basis is gedekt. Je kan het beschouwen als een doorlopend verlanglijstje voor de inrichting dat je op lange termijn kan bijhouden en beetje bij beetje kan afvinken. 


2.    Ken uw doelgroep 


Als je vanaf het begin weet wie jou doelgroep is, maakt de inrichtingsbeslissingen een stuk gemakkelijker. Afhankelijk van de grootte en indeling van de woning, kan het een geschikte bestemming zijn voor gezinnen met jonge kinderen. In dat geval is het handig om te kiezen voor korte termijn huurmeubilair dat ook kindvriendelijk is. 

Maar als de woning kleiner en gezelliger is, kan het ook als romantisch toevluchtsoord voor pasgetrouwden en andere stellen worden gebruikt. 

Wie je ook beschouwt als jouw ideale groep gasten, je zal ze in gedachten willen houden tijdens het hele proces van het inrichten van uw vakantiewoning, omdat het uw keuze voor bepaalde meubels makkelijker zal maken.   

recreatiewoning verhuurWat heb je immers aan een eettafel met 8 zitplaatsen als jou vakantiewoning slechts plaats biedt aan 4 personen en geen extra gasten toelaat?

3.    Online inspiratie opdoen 


Naast met het plannen van je budget, kan je beginnen met het bedenken van idee√ęn voor de algemene uitstraling en stijl die je wilt bereiken in jou vakantiewoning.¬†

Het internet staat vol met interieur idee√ęn om mee te werken - vooral sociale mediawebsites zoals Instagram en Pinterest. Volg alle woonwinkels, interieur magazines en ontwerpstudio's die je maar kunt bedenken op sociale media. Dan kan je beginnen met het opslaan, pinnen of favoriet maken van alle beelden die kunnen dienen als inspiratie voor jou vakantiehuis meubels.¬†

 Je kan zelfs kijken hoe de woningen van de concurrenten eruitzien op deze kanalen, en maak het je doel om ervoor te zorgen dat jou vakantiewoning er nog beter uitziet! 


4.    Bepaal je stijl 


De persoonlijkheid van je vakantiewoning moet passen bij jou eigen smaak, de locatie van de woning en het budget dat je ter beschikking hebt. Hoewel het een goed idee is om een centraal thema (of thema's) te kiezen, mag je niet vergeten dat je wilt dat jou woning verschillende gasten aanspreekt. 

 Dat betekent dat je de voorkeur moet geven aan neutrale kleurenschema's boven kleurenschema's die hoofdpijn veroorzaken en dat je de versieringen tot een minimum moet beperken. 

Veel eigenaars van vakantieverblijven besluiten om een aantal elementen van hun locatie terug te laten komen in hun woninginrichting. Bijvoorbeeld, blauwe tinten en op de zee ge√Įnspireerde inrichting voor de vakantiewoningen aan het strand, en rustieke, houten accenten, compleet met dikke, gebreide dekens voor een berghut of hut.¬†

 Observeer je eigen omgeving om inspiratie op te doen voor het thema van jou eigen vakantiehuis meubels en wees creatief tijdens het inrichten. 

recreatiewoning verhuurTip: blauwe tinten en op de zee ge√Įnspireerde inrichting werken goed voor vakantiewoningen aan het strand!

5.    Investeer in duurzaam meubilair van goede kwaliteit 


 In het algemeen zullen meubels in een vakantiewoning sneller slijten dan in een gewone woning door de stroom van binnenkomende bezoekers. Sommige meubelen, zoals matrassen, zijn gemakkelijker en goedkoper te beschermen dan andere.  

Maar voor de grote stukken die meer risico lopen op schade door ongelukken (zoals eettafels, sofa's, enz.) is investeren in praktisch, duurzaam meubilair verstandig om jezelf veel vervang en reparatie kosten te besparen. 

Bonustip: Het is gebruikelijk om voor vakantiewoningen een borgsom te vragen, zodat de gasten zorgvuldiger omgaan met de woning waarin ze verblijven. 


6.    Wees gul met opslag 


Het lijkt misschien niet het meest creatieve deel van het inrichten van je huis, maar opslag is een belangrijke factor om rekening mee te houden bij het inrichten van een vakantiewoning.  

In het bijzonder, als gasten die naar uw locatie reizen waarschijnlijk een week of langer zullen blijven, zorg dan voor voldoende kast-, lade-of kledingkastruimte zodat ze kunnen uitpakken en zich op hun gemak voelen. Zelfs de meest minimalistische huurders hebben geen excuus - er zijn veel stijlvolle opties die ook kunnen dienen als een ontwerp-kenmerk. 


7.¬† ¬†¬†Gebruik verlichting om ruimte te cre√ęren ‚Ä®

Of het nu binnen of buiten is, slaapkamer of woonkamer, helder of zacht - de verlichtingskeuzes in de vakantiewoning hebben een enorm effect op hoe gasten de ruimte waarnemen en hoe ze het ervaren. 

Niet alleen kan je verlichting gebruiken om een illusie van ruimte te cre√ęren, maar je kan ook spelen met verschillende soorten lampen zoals hanglampen, tafellampen en spotjes om elke ruimte van uw huis te verlichten.¬†

Bovendien is het de moeite waard om te investeren in energiezuinige verlichtingsoplossingen zoals led-lampen, omdat deze langer meegaan en milieuvriendelijker zijn. Zo vermijdt je ook onnodige ongelukken. 


8.    Bedek eventuele gebreken 


"Als je denkt 'zullen de gasten dat merken?' - dan zullen ze het merken", zegt Peter Lorimer, de andere gastheer van Stay Here, tijdens een interview met Build Brunch. Daarom is het essentieel dat het schilderwerk van je accommodatie keurig is, dat er geen versleten sofa's en bankstellen of zacht meubilair zijn en dat alles in goede staat verkeert. 

Als je bijvoorbeeld een klein scheurtje of een splinter in een muur hebt die niet te repareren is, dan kan je dat gemakkelijk verbloemen door er een schilderij overheen te hangen. Soms kan wat je denkt dat gezien zou kunnen worden als een gebrek in feite een authentieke herinnering zijn aan de geschiedenis van de woning waar gasten van zullen houden. 

In Barcelona kan een woning bijvoorbeeld authentieke tegels uit vervlogen tijden hebben. Maar tijdens renovaties kunnen deze licht beschadigd zijn geraakt, of is niet de hele vloer geschikt voor het doel. Door een klein deel van de originele tegels te behouden en ze te combineren met nieuwe tegels, kunt u een oude vloer nieuw leven inblazen en tegelijkertijd het historische element behouden! 


9.    Overdrijf het niet. 


Elk oppervlak volproppen met voorwerpen en souvenirs mag dan de manier zijn waarop jij je eigen huis graag inricht, voor een gast op vakantie kan het al snel overweldigend en rommelig aanvoelen. De recente tendensen tot minimalisme bestaan niet voor niets - ze geven de ruimte een schoon gevoel en kunnen zelfs een kalmerend effect hebben op mensen. 

 Laat je gasten echt genieten van jouw vakantiehuis door werkbladen zo leeg mogelijk te houden en decoraties zoals spiegels, schilderijen en planten op ruime afstand van elkaar te plaatsen. 


10. Combineer oud en nieuw meubilair ‚Ä® ‚Ä®

We weten allemaal dat winkels zoals IKEA zeer geschikt zijn voor het vinden van alledaagse voorwerpen, maar om je huurwoning dat unieke tintje te geven dat geen van je concurrenten zal hebben - zul je iets verder moeten graven. 

Op antiekmarkten of in kringloopwinkels vind je al snel eenmalige meubels of decoraties die je kunt mixen en matchen met in de winkel gekochte spullen om je eigen stijl te cre√ęren.¬†


Beste meubilair voor een vakantiewoning 

Jij hebt je inrichtingsplan al klaar, maar de reis is nog niet ten einde. Het kiezen van de beste meubels voor je vakantiewoning is wat je een top-notch gastervaring en terugkerende reserveringen zal garanderen. "Beste" kan een gewaagde term zijn, dus laten we eens defini√ęren wat we daarmee bedoelen door het op te splitsen in de meest bezochte delen van het huis. De beste inrichting is degene die consistent is met jou huurtarieven, dus houdt dat ook in gedachten wanneer we het hebben over elke kamer.¬†

Woonkamer 

Deze ruimte kan worden omschreven als het hart van het huis. Veel mensen gaan op vakantie om tijd met hun gezin door te brengen en de woonkamer is de plek om dat te doen. Dus wat maakt goede woonkamer meubels? Hier zijn enkele factoren om te overwegen voor dit deel van de kamer: 

¬†‚Äʬ† ¬†¬†Comfort. Zullen gasten hier langere tijd willen zitten? ‚Ä®

¬†‚Äʬ† ¬†¬†Capaciteit. Komt de maximale bezetting overeen met de hoeveelheid zitplaatsen die ik aanbiedt? ‚Ä®

¬†‚Äʬ† ¬†¬†Stroming. Is het meubilair en de indeling zinvol voor het doel van de ruimte? ‚Ä®

Door een aantal van deze vragen te beantwoorden en uitnodigende, comfortabele meubelen te vinden die passend zijn voor het huis, kan jij ervoor zorgen dat je de beste woonkamerinrichting voor jouw vakantiewoning kiest. 


Slaapkamer

Heb je ooit in een accommodatie gelogeerd dat prachtig beddengoed had en wanneer je gaat liggen, heb je het gevoel dat je op bakstenen slaapt? Vakanties horen rustgevend te zijn. Jou vakantiewoning slaapkamer moet dit idee volledig ondersteunen. 

Een comfortabel matras is essentieel, maar goede vakantie meubels houden daar niet op. Een zinvol bed frame en nachtkastje zijn net zo belangrijk. Laten we bijvoorbeeld zeggen dat je voornamelijk werkvakantiegangers ontvangt. Een klein nachtkastje dat is ontworpen voor stijl en niet voor functie zal niet voldoen aan de behoeften van die specifieke gast: een wekker, een telefoon, of leesmateriaal. De beste slaapkamermeubels voor jou vakantiewoning vormen een evenwicht tussen comfort en functionaliteit. 

Eetkamer

Net als de woonkamer is de eetkamer bedoeld om de gasten samen te brengen. Meer specifiek is dit een plek voor vakantiegangers om tijd en maaltijden met elkaar door te brengen. Terwijl de woonkamer gericht is op comfort, moet de eethoek praktisch en uitnodigend zijn. De perfecte eetkamer set moet comfortabel maar ook duurzaam zijn. Vergeet niet dat je een groot aantal mensen zult ontvangen en dat de eetkamermeubelen bestand moeten zijn tegen vlekken, morsen en krassen.  

Keuken & badkamer

Als we het hebben over het organiseren van je budget op de manier van prioriteiten, dan zijn de keuken en de badkamer daar de perfecte voorbeelden van. Wat bedoelen we hier precies mee? Dat wanneer je budget vereist dat je beslissingen neemt over welke meubels jij de prioriteit geeft, moeten de badkamer en de keuken onderaan de lijst staan. 

Elke standaard badkamer of keuken moet al het essenti√ęle bevatten (toestellen, inbouwkasten, enz.). Alles wat je van plan bent om hieraan toe te voegen, een eiland, wastafel en kruk, of een chaise, moet worden beschouwd als een extra. Als je budget deze toevoegingen toelaat, bedenk dan wat het beste zou zijn voor je gasten. Zijn jouw gasten op zoek naar een spa-achtige ervaring, dan zouden meubelstukken die dit complementeren perfect zijn.¬†

Bloeit jouw woning in de zomermaanden, dan is het de moeite waard om te investeren in buitenmeubilair. Als jij de ruimte en het budget hebt, is het een geweldige manier om de waarde van de woning te verhogen en geef jij het bijgevolg de kans om een hogere dagprijs te vragen. 

Het meubilair van de achtertuin zal grotendeels afhangen van de gasten, nogmaals. Als je meestal koppels ontvangt, is een intieme tafel onder een overkapping misschien perfect. Grotere gezinnen zijn misschien op zoek naar een andere entertainment ruimte en kan je meubilair toevoegen om aan deze behoefte te voldoen.  

Een vakantiewoning inrichten is heel leuk! Laat je creativiteit de vrije loop en vindt stukken die een meerwaarde geven aan het verblijf van jou gasten. Het kan echt de moeite waard zijn om je harde werk te zien samenkomen en het huis aantrekkelijk te maken voor al jou bezoekers!  

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Over de schrijver
Nikki & Priscilla hebben vanaf 2007 meerdere verhuurbedrijven opgezet. Dit geeft hun nu veel financi√ęle vrijheid. Onze passie is om zo veel mogelijk mensen te helpen bij het cre√ęren van een semi-passief inkomen door middel van BNB verhuur, of dit nou een recreatiewoning, kamer, een appartement met of zonder ontbijt is, dat maakt niet uit, verhuren is onze passie. Op dit moment hebben wij al veel studenten succesvol mogen helpen en delen wij onze kennis door middel van YouTube, Social Media en trainingen zoals de BNBVERHUURCURSUS