Recreatiewoningen Hot Or Not? Op vakantie in eigen land!

Recreatiewoningen Hot Or Not? Op vakantie in eigen land!

Op vakantie naar het buitenland zit er waarschijnlijk niet meer in dit jaar.

Veel landen zijn nog ‘’op slot’’ voor toeristen en de landen die al open zijn, daar durven toeristen vaak niet naar toe vanwege de vliegreis of de strenge regels die er gelden. 

Dit allemaal door de welbekende Corona-crisis. 

We leven in een nieuw tijdperk, het ‘’nieuwe normaal’’ wordt dit ook wel genoemd. 

We worden er elke dag opnieuw mee doodgegooid op het nieuws. Het gaat bijna nergens anders meer over. 

Hoe kunnen we hier nou het beste mee om gaan als verhuurders? Dat vroegen wij onszelf vaak af.

marktonderzoek vakantie verhuur

Zijn er kansen voor recreatieverhuur in deze corona crisis?

Ons verhuurbedrijf heeft hier ook zwaar mee te kampen gehad. Waar de kalenders tot maart nog voor de hele zomer vol zaten met reserveringen, zo snel waren ze ook leeg nadat het coronavirus uitbrak. Dat was een flinke klap voor ons.  
Maar getreurd hebben we niet lang. Actie moesten we ondernemen. En dat deden we. We hebben onze woningen (maar liefst 17 stuks) binnen 3 dagen vol weten te krijgen t/m mei. Vanaf juni (zo hoopten we) zou de normale recreatieve verhuur wel weer op gang komen. Het vooruitzicht was dat de maatregelen tegen die tijd versoepeld zouden worden en daar hielden wij ons dan ook aan vast. 

Maar even terug naar ons actie moment

We hebben binnen no-time al onze woningen vast weten te verhuren via verschillende kanalen.  Zo zie je maar dat zo’n corona crisis ook nog ergens goed voor is. Er zijn zat mensen die op zoek zijn naar tijdelijke woonruimte, gescheiden mannen en vrouwen, mensen die op doorreis zijn, maar ook veel mensen die bijvoorbeeld in de zorg werken en door de corona niet meer thuis bij hun (oudere) ouders of partners konden wonen. Zo wast de ene hand de andere. Zij waren geholpen met woonruimte en wij hadden onze woningen verhuurd. 

Zo waren wij uit de kosten, verdienden we er evengoed nog aan en wat het vooral opleverde was rust. Priscilla was op dat moment hoogzwanger van ons eerste kindje en de corona leverde ook voor ons de nodige stress op. Nu alle woningen verhuurd waren en ons verhuurbedrijf evengoed lekker bleef draaien, gaf dat ook hoop rust. Zo konden wij ons rustig voorbereiden op de bevalling en de komst van onze dochter. 

Actie en keuzes maken in BNBVERHUUR

Keuzes maken in tijden van crisis! #Recreatieverhuur #BNBVERHUUR Jacky onze dochter werd geboren in deze bijzondere tijd!

En zoals verwacht, kwam het toerisme weer op volle gang in juni

De reserveringen stroomden binnen. En dit keer waren het niet alleen de Duitsers die kwamen, maar ook voornamelijk Nederlanders. Want ja, Nederlanders gaan dit jaar op vakantie in eigen land. Zij blijven dichterbij huis en zoeken de mooie plekjes op in Nederland.  
En laten wij nou gezegend zijn dat wij aan de kust wonen, ons prachtige dorp Egmond aan Zee. 

En zo zijn er nog veel meer mooie plekken in ons kikkerlandje. Eigenlijk zien we de coronacrisis positief in. Wij hebben veel geleerd tijdens deze periode. Maar weten nu ook dat als dit soort situaties zich voordoen, dat wij sterk staan en met de juiste oplossingen komen. Zo hebben we geleerd dat we nog beter kunnen verhuren, dat wij ons geen zorgen hoeven te maken om leegstand. En dat wij anderen hier ook mee hebben kunnen helpen, zo halen we wederom het beste uit de verhuur. 

Wil je contact met ons, meer informatie of een gratis strategie call inplannen? Klik hier!

Tot snel!! groetjes priscilla

Over de schrijver
Nikki & Priscilla hebben vanaf 2007 meerdere verhuurbedrijven opgezet. Dit geeft hun nu veel financiële vrijheid. Onze passie is om zo veel mogelijk mensen te helpen bij het creëren van een semi-passief inkomen door middel van BNB verhuur, of dit nou een recreatiewoning, kamer, een appartement met of zonder ontbijt is, dat maakt niet uit, verhuren is onze passie. Op dit moment hebben wij al veel studenten succesvol mogen helpen en delen wij onze kennis door middel van YouTube, Social Media en trainingen zoals de BNBVERHUURCURSUS