Ga jij een recreatiewoning verhuren? Zo hou je de kosten laag!

Ga jij een recreatiewoning verhuren? Zo hou je de kosten laag!

Recreatiewoning verhuren? Let op deze aandachtspunten

Een eigen vakantiewoning midden op de Veluwe, in een mooi natuurgebied of lekker aan zee. Een mooie plek om op vakantie te gaan, of lekker even er uit, wanneer dat jouw uitkomt.
Wat natuurlijk ook geweldig is, in de perioden dat jij de woning niet gebruikt, kan het ook een mooie bron van inkomsten zijn als je de vakantiewoning verhuurt.
Uiteraard wil je zoveel mogelijk aan de woning verhuur verdienen en is de onmiddelijke vraag? Hoe zorg ik ervoor dat de kosten zo laag mogelijk blijven? Hier willen we je uiteraard graag mee helpen!

Hier geven we je een paar goede bespaar tips:

Bespaartips voor de verhuur van jouw recreatie-vakantiewoning

De beste tip die we kunnen geven, ben je een beetje handig? Doe het zelf!
Wanneer je zelf een “redelijk” goede klusser bent en het leuk vindt om jouw vakantiewoning op te pimpen verdien je jezelf al meteen terug. Denk eens aan een oude stacaravan of verouderd vakantiehuisje wat je daar allemaal voor moois van kan maken. Kijk eens op Pinterest en de ideeen slaan je om de oren, heel inspirerend voor de klussers (of aankomende klussers ) onder ons. De voor en naseizoenen zijn super periodes om op zoek te gaan naar een interessant vakantiehuisje of chalet. De prijzen zijn realistischer en het is overal wat rustiger zodat je de locatie waar je de vakantiewoning wilt gaan verhuren ook goed kan bekijken.

recreatiewoning verhuren zonder zorgen

Zorg dat je weet wat je doet bij de verhuur van jouw vakantiewoning

Bespaartips voor stroomgebruik in jouw vakantiewoning

Heeft jouw vakantiewoning een eigen energieleverancier of wordt er gebruik gemaakt van de stroom op het park? Allebei de gevallen is het mogelijk te besparen op jouw vaste lasten. Vergelijk de energieleveranciers. Zelfs als je aangesloten bent op het netwerk van het park voor de stroomtoevoer kan je in sommige gevallen hierop besparen. Bijvoorbeeld als het park bij Recron is aangesloten kan jezelf voor een energieleverancier kiezen. Zeker de moeite waard om bij de parkeigenaar na te vragen wat de mogelijkheden zijn want tenslotte iedere euro is een euro

Bespaartips voor onderhoud van de recreatiewoning

Wanneer je jouw mooie recreatiewoning hebt gevonden en de sleutels van de vorige eigenaar in ontvangst hebt genomen.  Is het slim meteen nog even te vragen naar alle informatie betreft de woning. Zoals garantiebewijzen van aanwezige apparatuur, nota’s van energieleverancier, Wifi, internetaansluiting, televisie enzovoorts. Een snelle en goed werkende Wifi verbinding is een absolute must wanneer je jouw vakantiewoning gaat verhuren! Bij aanschaf van een vakantiewoning voor de verhuur, staat dit zeker op nummer 1 om over te gaan tot koop van de woning. Géén gast kan meer zonder een goede internet verbinding en je loopt daardoor veel boekingen van huurders mis als dit niet in orde is.

Check het onderhoud op tijd, en zoek alvast een klusser die je kan helpen bij je vakantiewoning

Dit kan je veel euro’s besparen, heb je de Wifi geregeld, denk dan ook aan bijvoorbeeld een reparatie aan het dak en check de nabijheid van de vakantiewoning. Je wilt zeker géén zwakke boom die met flinke wind of storm op jouw dak valt en enorme schade aanricht. Voorkomen is ook al een super bespaartip, altijd beter dan genezen want dat kost je geld. Een bedrijf als Second Home Check kan je daar heel goed bij helpen. Door middel van ervaren en deskundige inspecteurs wordt jouw vakantiewoning op meerdere zaken gekeurd. Zo weet je meteen welk onderhoud gepleegt moet worden, ja of nee of zelfs hoge kosten in de toekomst voorkomen, denk aan lekkage, vocht in bijvoorbeeld een Chalet..Ja, je kan voor leuke verrassingen komen te staan.

 

Check de regels voor de verhuur van een recreatiewoning

Bij de aankoop van de recreatiewoning voor de verhuur, ons advies, laat je goed voorlichten door de notaris, de makelaar en of de parkeigenaar. Hoe zit het met de regels voor de verhuur op het vakantiepark. Niet op ieder vakantiepark is verhuur toegestaan. Dit kan zelfs per staanplaats verschillen! Loop eens een rondje over het park, vraag rond, zo kom je vaak heel veel te weten. Je wilt tenslotte jouw vakantiewoning lekker gaan verhuren zonder kopzorgen, geen gemeentelijke regels die veranderen of bestemmingsplannen van de woning die niet kloppen, noem maar op. Wees dus goed voorbereid en onderzoek de mogelijkheden voor de verhuur dit kan je heel wat extra inkomsten opleveren.

 

Wil je contact met ons, meer informatie of een gratis strategie call inplannen? Klik hier!

 

Tot snel en groetjes Team bnbverhuurcursus

Over de schrijver
Nikki & Priscilla hebben vanaf 2007 meerdere verhuurbedrijven opgezet. Dit geeft hun nu veel financiële vrijheid. Onze passie is om zo veel mogelijk mensen te helpen bij het creëren van een semi-passief inkomen door middel van BNB verhuur, of dit nou een recreatiewoning, kamer, een appartement met of zonder ontbijt is, dat maakt niet uit, verhuren is onze passie. Op dit moment hebben wij al veel studenten succesvol mogen helpen en delen wij onze kennis door middel van YouTube, Social Media en trainingen zoals de BNBVERHUURCURSUS