Mooie excuses om géén eigen website te maken voor vakantiewoningen
11 mei 2021 
3 min. leestijd

Mooie excuses om géén eigen website te maken voor vakantiewoningen

Géén eigen website te maken voor vakantiewoningen verhuur!

Sommige vakantiewoning verhuurders geloven dat een eigen website maken voor de woning geen enkele zin heeft. Ben jij je er bewust van dat er veel voordelen zijn om extra geld te verdienen met de verhuur van jouw vakantiewoning via een eigen website? Een eigen website geeft je als eerste een veel betere marketing positie. En ook een grotere zichtbaarheid. Wat tenslotte weer meer boekingen genereert. Het zal jouw vakantieverhuurbedrijf op meerdere manieren versterken.

Het doel van de BNBVERHUURCURSUS.NL

Omdat wij bij bnbverhuurcursus.nl als doel hebben, eigenaren van recreatiewoningen te helpen een succes te maken met de verhuur van de woningen. Willen we je hier graag vertellen waarom vakantiewoning verhuurders niet altijd kiezen voor een eigen website voor de verhuur. En vooral waarom jij het juist zeker wel moet doen!

De vakantieverhuur gaat prima, Ik heb géén eigen website nodig

Adverteren op Airbnb is dat een goed idee?

Zelfs hier in Egmond aan Zee zien we het nog vaak, de bordjes in voorraam ‘Zimmer Frei’, ken je ze nog? Ontzettend ouderwets natuurlijk! Dit was vroeger, toen het de vakantiewoning verhuursector nog maar net ruimschoots voldoende. Of denk aan, mond tot mond reclame of een kleine advertentie in de krant. Inmiddels is de wereld om ons heen, gedigitaliseerd. Blijf je jouw vakantiewoning op deze manier verhuren, loop je de kans, vele boekingen mis te lopen.

Mijn vakantiewoning staat al op Booking.com, Airbnb en andere vakantiewoning verhuursites
Natuurlijk geeft een vermelding op Booking.com, Airbnb, Natuurhuisje.nl, Home Away enzovoorts, genoeg zichtbaarheid van jouw te verhuren vakantiewoning. Toch is het verstandig daarnaast ook zelf een website te maken. Hoezo dan?

Een website voor jouw vakantiewoning of recreatiewoning

Omdat een eigen website, buiten de bouwkosten, jouw géén extra kosten zoals commissie aan derden oplevert. Een idee is om de Airbnb calculator te gebruiken om te zien wat Airbnb jou echt kost. Ook is het zo, dat reizigers, deze boeking sites, indien mogelijk, het liefst vermijden. Vaak is de boekingsprijs hoger. Door jouw eigen website te bouwen, verdien je meer en ook jouw gasten kun je op die manier, extra kosten besparen. Een Win Win situatie dus. Denk ook aan gasten die terugkeren. Zo voorkom je dat zij extra kosten betalen.

De boekingsplatforms zoals Airbnb of Booking.com hebben vaak behoorlijk wat regels. Regels in de manier waarop u, uw bedrijf moet runnen en regels hoe u de vakantiewoning op de hun site mag plaatsen. Adverteren kan vaak maar op een enkele manier. Met jouw eigen website heb je de vrijheid en volledige controle over hoe je jouw vakantiewoning wilt promoten.

Voordelen van een eigen website van je vakantiewoning

Het leuke van jouw eigen website, je kan allerlei extra’s toevoegen en ook laten zien.
Denk eens aan Promotiecodes, Blogs, FAQS, een persoonlijk verhaal “Over Ons ”en noem maar op! Met een eigen “Vakantiewoning verhuur” website heb je de vrijheid en ook super veel mogelijkheden om jouw woning op een creatieve manier aan te prijzen. Dit is meestal niet mogelijk op de overige OTA sites.

Een vakantiewoning verhuur website bouwen…oh nee, daar heb ik helemaal geen tijd voor!

Het verhuren van een vakantiewoning kost tijd en de meeste onder ons hebben er ook nog een vaste job naast. Om dan ook nog eens een website te bouwen, schrikt vele vakantiewoning eigenaren dan ook meteen af. Het gekke is, eigenlijk bespaart een eigen website, veel tijd.

Ook het bouwen van een verhuur website hoeft geen tijdrovend project te worden. Zo zijn er verschillende Channelmanagers die de mogelijkheid bieden om op een eenvoudige manier jouw eigen website te bouwen. Zo worden al jouw boekingen via de OTA’s geïntegreerd samen met de eigen verhuurwebsite in één kalender. De boekingen worden op automatische wijze gesynchroniseerd. En je bespaart tijd met het wijzigen van de beschikbaarheid op iedere site afzonderlijk. Dubbele boekingen worden vermeden. En je kan op die manier alles tegelijk beheren.

Ik ben géén techneut!

Je hoeft echt geen bits en bytes lezer te zijn om een website te maken en te beheren. De software die door de Channel Managers wordt aangeboden, is visueel en ontworpen voor de simpele zielen onder ons met géén tot weinig kennis van programmeren. Kies jouw eigen vakantiewoning verhuur type website. Een sjabloon, kleur en lettertype. Voer al jouw vakantiewoning gegevens in.Locatie, type woning, faciliteiten, aantal slaapkamers. Upload een paar mooie foto’s en klaar is kees! De boekingen kunnen binnen komen.

Wil je meer weten over Channel Managers en website bouwers? Wij delen graag onze ervaringen en kennis met jou in de bnbverhuurcursus.nl.

 

Schrijf je snel in voor een gratis training via deze link en leer er alles over.

 

Tot snel groetjes Nikki & Priscilla

Over de schrijver
Nikki & Priscilla hebben vanaf 2007 meerdere verhuurbedrijven opgezet. Dit geeft hun nu veel financiële vrijheid. Onze passie is om zo veel mogelijk mensen te helpen bij het creëren van een semi-passief inkomen door middel van BNB verhuur, of dit nou een recreatiewoning, kamer, een appartement met of zonder ontbijt is, dat maakt niet uit, verhuren is onze passie. Op dit moment hebben wij al veel studenten succesvol mogen helpen en delen wij onze kennis door middel van YouTube, Social Media en trainingen zoals de BNBVERHUURCURSUS