Hoe maak je jouw recreatiewoning onweerstaanbaar voor Airbnb-verhuur?
12 mei 2023 
2 min. leestijd

Hoe maak je jouw recreatiewoning onweerstaanbaar voor Airbnb-verhuur?

Knus en gezellig: creƫer de perfecte sfeer

Bijna iedereen kent Airbnb, dƩ app waarmee je je huis of appartement kunt verhuren aan vakantiegangers. Maar hoe zorg je ervoor dat juist jouw recreatiewoning eruit springt tussen al die duizenden andere aanbiedingen? Geen zorgen, wij hebben de tips!

Geef je vakantiewoning een warme, knusse uitstraling

OkĆ©, je kunt de locatie van je recreatiewoning niet veranderen. Maar je kunt wel zorgen voor een gezellige aankleding! Vakantiegangers houden van een plek waar ze zich meteen thuis voelen. Dus gooi wat gezellige kussentjes op de bank, plaats een paar sfeervolle kaarsjes op tafel en hang inspirerende quotes aan de muur. Probeer echter niet te overdrijven met felle kleuren, we willen geen jaren '60 explosie in huis. Zachte kleuren zoals crĆØme, beige en wit vormen een goede basis. Voeg daar een vleugje kleur aan toe om de boel op te fleuren. Denk goed na over de sfeer die je wilt neerzetten. Tegenwoordig zie je veel zwart in woningen, maar voor een vakantieverblijf willen we juist vrolijkheid uitstralen. Zwart is niet echt het vrolijkste kleurtje, toch? Ga je voor een zonnig thema? Kies dan voor lekkere gele tinten of een vleugje blauw. Staat jouw recreatiewoning in een bosrijke omgeving? Ga dan voor groene en bruine tinten, of creĆ«er met rood en geel een herfstgevoel. En voor de winterdagen zijn warme bruine tinten perfect. Denk aan die gezellige houten huisjes in de Zwitserse bergen, waar je vanuit de warmte naar buiten kijkt naar de ijzige wereld.

Unieke kenmerken: maak je recreatiewoning extra speciaal

Bij het binnenkomen van de accommodatie valt de inrichting als eerste op bij bezoekers. Afbeeldingen hebben immers een krachtige impact. Maar daarna gaan mensen verder kijken naar de voorzieningen die worden aangeboden, want een zorgeloze vakantie is belangrijk. Naast de basisvoorzieningen zoals een koffiezetapparaat, magnetron, waterkoker, enzovoort, is het belangrijk om creatieve ideeƫn te bedenken om op te vallen tussen het overige aanbod van vakantiehuizen. Denk bijvoorbeeld aan het aanbieden van fietsen, zodat bezoekers geen aparte trip naar een fietsenwinkel hoeven te maken om fietsen te huren. Vakantie staat gelijk aan genieten, en voor veel mensen betekent genieten ook van een drankje. Om aan deze behoefte te voldoen, zou je een wijnkoelkast kunnen overwegen, zodat er altijd een perfect gekoeld glas wijn klaarstaat. Stel je voor dat je je vakantiehuisje binnenstapt, zonder verplichtingen, en als eerste kunt genieten van een heerlijk glas rosƩ. Je hoeft zeker niet de duurste wijnen in de wijnkoelkast te leggen; bij winkels als Lidl kun je uitstekende wijnen vinden. Als je ervoor kiest om een vergoeding te vragen voor de wijn, zorg er dan voor dat deze redelijk is (misschien zelfs kostprijs), anders zullen mensen hun eigen gekochte flessen in de wijnkoelkast leggen en jouw flessen meenemen. Denk je bij een wijnkoelkast of wijnklimaatkast aan een groot apparaat? Dat hoeft zeker niet het geval te zijn. Bij een gezellig vakantiehuisje past juist een kleine wijnklimaatkast veel beter, vind je niet ook?

Over de schrijver
Nikki & Priscilla hebben vanaf 2007 meerdere verhuurbedrijven opgezet. Dit geeft hun nu veel financiƫle vrijheid. Onze passie is om zo veel mogelijk mensen te helpen bij het creƫren van een semi-passief inkomen door middel van BNB verhuur, of dit nou een recreatiewoning, kamer, een appartement met of zonder ontbijt is, dat maakt niet uit, verhuren is onze passie. Op dit moment hebben wij al veel studenten succesvol mogen helpen en delen wij onze kennis door middel van YouTube, Social Media en trainingen zoals de BNBVERHUURCURSUS