Een Tweede Woning Kopen in Bonaire: Wet - en Regels, Belastingen en Investeringsm ogelijkheden
20 juli 2023 
1 min. leestijd

Een Tweede Woning Kopen in Bonaire: Wet - en Regels, Belastingen en Investeringsm ogelijkheden

Het prachtige eiland Bonaire, gelegen in het Caribisch gebied, is een populaire bestemming voor vakantiegangers die op zoek zijn naar zon, zee en strand. Steeds meer mensen overwegen dan ook om een tweede woning te kopen op dit paradijselijke eiland. In deze blog bespreken we de wet- en regelgeving voor Nederlanders die een woning willen kopen in Bonaire, de belastingaspecten die daarbij komen kijken, en enkele van de beste investeringsmogelijkheden voor recreatieve verhuur.

1. Wet- en regelgeving voor het kopen van een woning in Bonaire:

Als Nederlandse burger geniet je bepaalde privileges wanneer je een woning wilt kopen in Bonaire, aangezien Bonaire een bijzondere gemeente van Nederland is. Dit betekent dat je als Nederlander vrij bent om onroerend goed te kopen zonder de noodzaak van een vergunning. Wel moet je rekening houden met de lokale wet- en regelgeving, zoals het inschakelen van een notaris om het koopproces juridisch correct af te handelen.

2. Belastingen bij het bezitten van een tweede woning in Bonaire:

Het bezitten van een tweede woning op Bonaire brengt ook fiscale verantwoordelijkheden met zich mee. Als eigenaar van een vakantiewoning ben je verplicht om belasting te betalen over je onroerend goed. Belastingen op Bonaire kunnen variëren, dus het is verstandig om advies in te winnen bij een lokale belastingadviseur of notaris om volledig op de hoogte te zijn van je verplichtingen.

3. Investeringsmogelijkheden voor recreatieve verhuur:

Bonaire trekt jaarlijks duizenden toeristen die op zoek zijn naar een tropische vakantie-ervaring. Als gevolg hiervan is er een bloeiende markt voor recreatieve verhuur op het eiland. Een aantal gebieden worden vaak beschouwd als uitstekende investeringsmogelijkheden voor tweede woningen die je kunt verhuren aan vakantiegangers.

Enkele van deze gebieden zijn:

a. Kralendijk: Als hoofdstad van Bonaire is Kralendijk een populaire keuze voor toeristen. De nabijheid van winkels, restaurants en prachtige stranden maakt dit gebied aantrekkelijk voor recreatieve verhuur.

b. Sabadeco: Gelegen in het noordwesten van het eiland, biedt Sabadeco rust en prachtige uitzichten. Het gebied heeft een aantal luxe villa's die erg gewild zijn bij toeristen.

c. Belnem: Dit gebied in het zuiden van Bonaire staat bekend om zijn rus tige en vredige sfeer. Het is ideaal voor vakantiegangers die op zoek zijn naar ontspanning en privacy.

Conclusie:

Het kopen van een tweede woning in Bonaire biedt Nederlanders de mogelijkheid om te genieten van de schoonheid en ontspanning van het eiland, terwijl ze ook kunnen profiteren van de groeiende markt voor recreatieve verhuur. Met de juiste kennis van de wet- en regelgeving en belastingaspecten, evenals een goed begrip van de beste investeringsgebieden, kan het kopen van een tweede woning in Bonaire een lonende beslissing zijn. Vergeet echter niet om altijd deskundig advies in te winnen bij lokale professionals voordat je een definitieve beslissing neemt.

Wil je contact met ons, meer informatie of een gratis strategie call inplannen? Klik hier!

Over de schrijver
Nikki & Priscilla hebben vanaf 2007 meerdereverhuurbedrijven opgezet. Dit geeft hun nu veel financiële vrijheid.Onze passie is om zo veel mogelijk mensen te helpen bij het creëren van een semi-passief inkomen door middel van BNB verhuur, of dit nou een recreatiewoning, kamer, een appartement met of zonder ontbijt is, dat maakt niet uit, verhuren is onze passie.Op dit moment hebben wij al veel studenten succesvol mogen helpenen delen wij onze kennis door middel van YouTube, Social Media entrainingen zoals de BNBVERHUURCURSUS