Booking.com en Airbnb, wat weet je wel, wat weet je niet?

Booking.com en Airbnb, wat weet je wel, wat weet je niet?

Hoe werken Booking.com en Airbnb? Wat zijn de voordelen van deze websites?

Wanneer je besluit je woning, boot of je tweede huis te gaan verhuren is het belangrijk dat je zichtbaar wordt. Maak een website of laat iemand dat voor je doen. Verhuren via je eigen website of sociaal mediakanaal is het meest ideaal. Zet jezelf daarom goed in de etalage. Dan zul je zien dat de boekingen heel snel kunnen gaan. Gaat dit je niet snel genoeg? Dan kun je gebruik maken van Airbnb en/ of Booking.com.

In dit blog bespreek ik hoe Airbnb en Booking.com werken en enkele voordelen hiervan.

Wie zijn Booking.com en Airbnb?

Booking.com werd in 1996 opgericht, onder de naam bookings.nl. Er worden meer dan 1,5 miljoen kamernachten per dag geboekt via booking.com. Ze hebben 198 kantoren in 70 landen en zijn daarmee de grootste reissite van de wereld!

Airbnb is in 2008 opgericht. De naam komt van Airbed & Breakfast, luchtbed en ontbijt. Tegenwoordig is meestal het luchtbed vervangen voor een echt bed. En kun je je woning of kamer ook verhuren zonder ontbijt. Airbnb heeft 3000.000 privé accommodaties in 192 landen en 33.000 steden!

Doordat beide platformen in zoveel verschillende landen bekend zijn, kom je in contact met mensen uit verschillende culturen. Hoe leuk is dat! Daarnaast krijg via deze sites een ontzettend groot bereik, namelijk wereldwijd!

Booking.com verhuur wereldwijd

Meer dan 3000.000 woningen alleen al op Airbnb wereldwijd

 Hoe werken Airbnb en Booking.com?

Allereerst maak je een account aan. Dit doe je via de websites van Airbnb en Booking.com en is gratis. Daarna maak je een advertentie voor wat je wilt verhuren. De beschikbaarheid kun je aangeven middels een kalender. Het tarief bepaal je zelf. En weet je wanneer het toerisme toeneemt door bijvoorbeeld een activiteit bij jou in de buurt? Dan kun je je prijs verhogen.

Beide platformen bieden 24/7 ondersteuning. Airbnb in 11 verschillende talen en booking.com zelfs in 43 talen!

De beoordelingen bij Airbnb en Booking.com en het nut daarvan

Bij Airbnb kunnen verhuurders een recensie schrijven over hun gasten. Je krijgt daardoor de kans eerst te bekijken wie je in huis krijgt. Als je instelt dat gasten eerst een aanvraag doen in plaatst van meteen te reserveren, heb je 24 uur de tijd deze te accepteren of te weigeren. Daarentegen kunnen gasten ook een recensie voor jou achterlaten. Jullie hebben hier beide 14 dagende tijd voor. Daarna worden ze geplaatst. Naast een beoordeling kunnen gasten bij Airbnb ook een sterrenbeoordeling geven.

Hierdoor kun je super host worden. Een super host zijn ervaren verhuurders die een goed voorbeeld zijn voor andere verhuurders en hun gasten buitengewone ervaringen bieden. Zodra je als verhuurder de Super host-status hebt bereikt, verschijnt automatisch een badge op je advertentie en profiel. Hierdoor kunnen gasten zien dat je een Super host bent. Uiteraard word je dit niet zomaar, daar moet je wel wat voor doen:

– Je moet 3 reserveringen hebben gehad van in totaal minstens 100 nachten.

– Je annuleringen moeten minimaal zijn, 1 annulering per 100 reserveringen. Behalve annuleringen die onder verzachtende omstandigheden vallen.

-Je reacties op aanvragen of informatieverzoeken moet voor 90 % binnen de 24 uur zijn, dit berekend over 30 dagen.

Als je super host bent komen gasten bij het zoeken sneller op jouw profiel. Waardoor weer meer kans op boekingen.

Booking.com hoe werkt dat

Wanneer een gast via Booking.com een boeking maakt, dan is hun reservering onmiddellijk bevestigd. Op wat uitzonderingen na is het in principe niet mogelijk om een reservering te weigeren. Ook hier kunnen gasten een beoordeling achterlaten. Deze worden door een team bekeken. Om er zeker van te zijn dat ze daadwerkelijk van gasten zijn die verbleven hebben. Goede beoordelingen hebben veel invloed op jouw potentiële gasten. Mensen zullen sneller voor jou accommodatie kiezen als de recensies goed zijn. Je staat goed aangeschreven dus lopen de boekingen bij je binnen!

Tevens bieden deze beoordelingen voor jou ook inzicht. Ze helpen je de ervaring van de gast nog beter te maken.

Booking.com en verhuren

Booking. com kan en mag niet ontbreken!

 Het effect van de online marketing van Booking.com

Booking.com heeft ook een geweldig effectieve online marketing. Ze promoten jouw woning of kamer. Dit doen ze via zoekmachines. Zoekmachines zoals Google, Bing of Yahoo. Ook op die manier word je gezien door ontzettend veel potentiële gasten in verschillende landen. Daarnaast doen ze dit ook via hun affiliatie partners. Dat zijn er maar liefst 17.500+. Reken uit je winst, je wordt wereldberoemd op internet!

Wat wordt er berekend voor deze diensten bij Airbnb en Booking.com?

Voor niets gaat de zon op. Bij Airbnb en Booking.com wordt er commissie gevraagd. Een investering voor meer boekingen. Airbnb en Booking.com hanteren hierbij verschillende methodes.

Airbnb berekend zowel voor jou als verhuurder commissie maar ook voor de verhuurder, wat ze ook wel servicekosten noemen. Voor jou is dit 3% en de voor de huurder gemiddeld 15%.

Booking.com berekend alleen voor jou als verhuurder gemiddeld 15% per gemaakte boeking. Als je dit zo leest lijkt Airbnb meer winstgevend dan Booking.com maar dat lijkt alleen maar zo:

Airbnb berekend voor jou als verhuurder 3 % commissie. Voor de huurder is dit flink meer, 15%. Dit houdt in dat als je wilt dat de huurder €100.- per nacht betaald, jij je accommodatie voor €87,- moet aanbieden. Voor de huurder komt hier nog €12,- a €13,- servicekosten bij. Als verhuurder moet je nog 3% afstaan en kom je op €84,39 per overnachting.

Bij Booking.com wordt alleen aan jou als verhuurder 15% servicekosten berekend. Wat dus inhoudt dat als jij je woning, boot of appartement voor 100,- per nacht wilt verhuren, je 12,- aan Booking.com afstaat. Je houdt hier dan 87,- aan over.

Wie factureert dan wie precies?

Airbnb factureert je gast na reservering zelf. Jij hebt hier geen omkijken meer naar. Airbnb betaald jou elke maand je verdiende percentage.

Gasten die bij Booking.com reserveren, rekenen met jou af. Booking.com stuurt jou elke maand een factuur. Bij deze factuur worden alle boekingen van de afgelopen maand toegevoegd. Het te betalen bedrag is de commissie die je voor al deze boekingen verschuldigd bent.

Bij beide platformen wordt geen rekening gehouden met toeristenbelasting. Dit dien jezelf met je gasten af te rekenen.

Bnbverhuurcursus.nl weet alle ins en outs van Airbnb

Kijk ook onze video, hoe maak ik het beste gebruik van Airbnb

Kun je beide platformen tegelijkertijd gebruiken?

Ja, je beide platformen kan je tegelijkertijd gebruiken. Let er alleen wel goed op dat je geen dubbele boekingen krijgt. Dit wordt niet gewaardeerd bij Airbnb en zeker niet bij Booking.com. Maak dus een goed systeem om dit te voorkomen. Wil je weten hoe wij dit hebben gedaan? Wij vertellen je er alles over in de cursus en onze online training.

Wil je contact met ons, meer informatie of een gratis strategie call inplannen? Klik hier!

Over de schrijver
Nikki & Priscilla hebben vanaf 2007 meerdereverhuurbedrijven opgezet. Dit geeft hun nu veel financiële vrijheid.Onze passie is om zo veel mogelijk mensen te helpen bij het creëren van een semi-passief inkomen door middel van BNB verhuur, of dit nou een recreatiewoning, kamer, een appartement met of zonder ontbijt is, dat maakt niet uit, verhuren is onze passie.Op dit moment hebben wij al veel studenten succesvol mogen helpenen delen wij onze kennis door middel van YouTube, Social Media entrainingen zoals de BNBVERHUURCURSUS