Vakantiewoning verhuren in Corona tijd? Tips voor een volle kalender.

Vakantiewoning verhuren in Corona tijd? Tips voor een volle kalender.

Vakantiewoning verhuren in Corona tijd? Goeie tips voor een volle kalender:


Voor al de trotse vakantiewoning bezitters onder ons. Maar ook voor degene die nog druk bezig zijn hun stulpje voor de verhuur om te toveren naar een ware vakantiebestemming.
Waar kan je in deze gekke Corona tijden zoveel mogelijk boekingen door krijgen? 
Bezienswaardigheden zijn in de meeste gevallen gesloten, winkel en horeca zijn grotendeels dicht, het werkt zo niet echt mee, het zijn helaas uitdagende tijden. Door het vaccin zijn er gelukkig betere tijden in zicht, toch zullen wij hier zeker de komende maanden nog mee te dealen hebben. 
 
Met andere woorden dus hoe kan je gedurende de Pandemie toch jouw vakantiewoning goed in de spotlights zetten en beter verhuren
We willen jullie hier graag een aantal tips voor geven, uiteraard is iedere vakantiewoning weer anders en ook de locatie een belangrijke factor, doch alle beetjes helpen en wie weet ben je hiermee geholpen om jouw woning zo goed mogelijk te verhuren. 
 
Vanuit data van grote boekingsplatformen voor vakantieverblijven, Airbnb, bungalowspecials, Booking.com blijken luxe bungalow of ander soort vakantiewoningen zeer in trek te zijn. De vakantie in eigen land toeristen hebben duidelijk een voorkeur volgens de laatste cijfers.  Ondanks alle Corona maatregelen, gaat men dus met gezin of partner eventjes weg en kiezen dan in vele gevallen het liefst, riante maar zeker ook luxe vakantiewoning.
Dit is dus zeker een aandachtspunt. Hoe kan je jouw vakantiewoning zo aanpassen dat ook jouw woning onder deze categorie valt en met veel plezier wordt verhuurd.
 
Inrichting 
Zorg dat jouw vakantiewoning luxe uitstraalt. Hoe doe je dit? Kijk eens op Pinterest voor een moderne en luxe look. Een paar nieuwe, gekleurde kussens, warme gezellige plaids, mooie kaarsenstandaards, frisse dekbedovertrekken in rijke kleuren, met simpele aanpassingen kom je al een heel eind en behoort jouw vakantiewoning ook tot een luxe verblijf. Mocht het toch niet jouw ding zijn, vraag eens een vriend of vriendin die goed met inrichting overweg kan om te helpen. 
 
Groter 
Ben je in het bezit van een stacaravan of een chalet? En heb je nog géén vlonder of veranda. 
Zeker de moeite waard dit eens te onderzoeken of dat mogelijk zou zijn. Hoe groter de vakantiewoning, hoe beter voor de hedendaagse gast die jouw woning wilt huren. Het geeft jouw huisje zeker een luxe uitstraling. Een mooie tuin set erop met moderne kussens, heel leuk op de foto voor jouw boekingsplatformen.

Wi-Fi 
Hoe belangrijk in deze periode van online werken! De juiste wifi verbinding. Deze staat met stip op nummer 1! Geen goede verbinding, in deze tijd kan je de gasten vaarwel zeggen en willen ze jouw vakantiewoning zeker niet huren of laten slechte reviews achter na hun bezoek. Niet echt een luxe maar wel heel belangrijk dus. 
 
Koken 
In Corona tijd is het helaas lastig dineren buiten de deur. Restaurants zijn gesloten  
en Take Away bestaat in sommige plaatsen alleen uit de lokale snackbar. Een goede keuken met de juiste benodigdheden is dus een luxe toevoeging voor jouw huurders. Zorg dat er voldoende keukengerei is, is het netjes, nieuw en schoon? Zo nee, bij de Action kan je met de click & collect service, makkelijk en goedkoop alles opfrissen. Of heb je weleens aan een Airfryer gedacht, een eyecatcher, zeker gewild onder de pubers in het gezin. Friet en bitterballen in handbereik. Voor rond € 70 euro kan je er al één aanschaffen. En loop je al een tijdje met het idee de keuken in jouw vakantiewoning te vernieuwen, nu is dit de tijd om dit aan te pakken. Een mooie en uitgebreide keuken scoort hoog op de boekingsplatformen want samen gezellig koken op vakantie is heden een fijne manier om te ontspannen voor jouw gasten.
 
Wellness 
Vakantiewoning huurders zijn gek op bubbels! is er ruimte in jouw woning of tuin om een jacuzzi, een gezellige houten hot tubs of zelfs een sauna te plaatsen? Indien ja..kijk voor de zekerheid maar eens naar het aanbod op de boekingsplatforms in jouw omgeving, check de agenda van deze vakantieverblijven en hoogst waarschijnlijk kom je tot de ontdekking dat die goed zijn geboekt. Ons advies is doen! In onze online community van onze training, horen we veel positieve verhalen van vakantiewoningen die worden verhuurd. Sauna’s en andere wellness faciliteiten voor groter publiek zijn voorlopig nog wel gesloten, hoe fijn is het dan om als vakantieganger, een huisje te huren en met vriend, vriendin, partner of gezin hiervan privé te kunnen genieten. En buiten het aantal meer boekingen wat je kan verwachten, zijn zo ook de kosten van het wellness apparaat snel terugverdiend.