Bied je gast een ultieme ervaring (upsell)
21 oktober 2020 
4 min. leestijd

Bied je gast een ultieme ervaring (upsell)

Wat maakt jouw BNB-woning bijzonder? Were do you go from here… 

Het is zover, je hebt jouw eerste mooie BNB-woning gevonden, met bloed zweet en tranen verbouwd, het is een paleis geworden! 

Wetten en regels in de gaten gehouden, op alle Air bnb en verhuur platforms jezelf bekend gemaakt met up to date informatie over jouw BNB. Daarnaast de juiste sfeervolle foto’s toegevoegd. Een reserveringssysteem eigen gemaakt en noem maar op oftewel… Gaan met die banaan!  

De reserveringen lopen binnen, rustig aan dat wel want je bent net gestart.

Nu vraag je jezelf misschien af? Wat zou ik eraan kunnen toevoegen dat ik én meer reserveringen binnenkrijg. En mogelijk de prijs zou kunnen verhogen van mijn BNB-verhuur object. 

Het antwoord is UPSELL van jouw BNB-product. Een heel doordachte marketing TOOL!

Wat is Upsell, upsell zijn logische aansluitende producten voor jouw “klanten”: Gasten voor de BNB-verhuur. 
Als BNB-verhuurder is het heel slim om gebruik te maken van dit upsell gebeuren.

Fietsverhuur bij je vakantie woning

Fietsverhuur bij je vakantie woning, een slim doordachte up-sell

Om gewoon even wat op te noemen, hier een paar ideeën:

Water#1  
Stel je hebt een BNB-woning aan het water.
Wie weet ken je iemand met een fluisterbootje, heb je er zelf één of schaf je jouw eigen BNB-sloep aan. Be Creative!!
Op deze manier huurt jouw gast voor een leuke extra vergoeding deze boot extra bij de BNB-woning. 

Mocht het niet jouw eigen boot zijn, zorg natuurlijk wel dat je er zelf nog iets op verdient en DO NOT FORGET!! Maak leuke foto’s en zet deze op de (Air) bnb platforms om je zelf te profileren. … En zorg dat je verzekerd bent voor schade…  BETTER SAFE THAN SORRY

Movies#2 

Netflix! Ja Netflix! Niet iedereen heeft Netflix en tijd om het sowieso te bekijken.  

 Dus tijdens een paar heerlijke dagen, die toevallig wat regenachtig zijn oftewel noodweer. (ook handig in het laagseizoen!) is een Netflix verbinding in jouw BNB-blokhut een welkom extra, al is het alleen maar voor de kids om Mama & Papa nog even uit te kunnen laten slapen.

Disney Channel werkt ook fantastisch. 

Rekensom: 
Stel je hebt een aantal BNB-woningen in verhuur, schaf 1 abonnement aan voor maximaal € 13,99 euro ex btw per maand en je mag op al jouw apparaten onbeperkt Netflixen.
Al zou je de gasten € 5,- voor de aansluiting vragen en je verhuurt jouw BNB-appartement of woning een paar keer in de maand. Zelfs dan heb je toch zomaar weer wat extra’s verdiend, laat staan per jaar… leuk toch! Die BNB-extra’s.

Transport#3 

Kweek goodwill bij jouw BNB-gasten, zet 2 goede fietsen, heren- en damesfietsen, klaar voor de gasten waar ze als extraatje een keer gebruik van kunnen maken. Willen ze langer dan 1 keer op de fiets, verhuur deze dan voor een paar euro per dag.
Ook hier IMPORTANT sluit een goede fietsverzekering af!

En als je echt uit wilt pakken, bied 2 e-bikes aan voor bijvoorbeeld  € 25,- euro per dag, wel even borg vragen dan.
In een paar maanden, waarschijnlijk veel eerder, zijn die terugverdiend.

Je kan ze natuurlijk ook leasen, dan is onderhoud en afbetaling meteen geregeld.

BEACH#3 

Een leuk voorbeeld uit eigen keuken.
Wij verhuren tijdens de zomer onze (BNB) Beach Cabine… Uiteraard  als we er zelf geen gebruik van maken 😊
Klein hokje op het strand met een paar tuinstoelen, tafel & parasol en kinderspeelgoed, niets bijzonders.  

Onze BNB-gasten vinden het waanzinnig.
En superhandig om in te zetten bij niet zo tevreden gasten, een kadootje van de zaak. Want ja ook bij ons in onze BNB-woningen gaat het wel eens mis, gesprongen waterleiding, vergeten schoonmaak, schuifdeur stuk.

Noem maar op, uitdagingen die we allemaal als BNB- verhuurders weleens tegenkomen.
En wat blijkt… De gast geeft ons vaak dan weer hele mooie reviews, een WIN-WIN-situatie!

Vakantie woning met strandcabine

Vakantie woning met strandcabine, een ideale upsell en je kan er ook lekker zelf zitten

FOOD&DRINKS#4 

Daar zijn zoveel gave dingen mee te verzinnen voor de BNB-verhuur. 

Mocht je géén kooktalenten hebben, wees CREA-BEA.  

Tegenwoordig kan je zoveel op een eenvoudige manier uitbesteden en toch jouw gast die ultieme BNB Food & Drinks beleving geven. 

Maak je zelf wel eens gebruik van Thuisbezorgd? Nou mijn kids hebben de app allemaal geïnstalleerd, pizza, snacks noem maar op. Dus waarom ook niet voor jouw BNB-gasten? Geef ze deze informatie of bied aan het voor ze te regelen tegen een kleine vergoeding 

 Genoeg leuke restaurants in de buurt? Ja? 

Om het iets persoonlijker te maken, druk wat kaartjes met jouw logo erop, het soort eten. Bijvoorbeeld Sushi, Italiaans, Japans, en de naam en telefoonnummer van het leuke restaurant bij jou in de buurt. Mogelijk kan je zelfs met de desbetreffende restaurants een leuke deal afspreken, al is het zelf een keer gratis dineren. Voor jouw BNB-gasten is het weer een fantastische service en reden om in jouw BNB-woning nogmaals te verblijven.

Maar ik wil meer verdienen hoor ik je zeggen…natuurlijk! Dat is wat we allemaal willen als BNB-eigenaren

The MINIBAR# 

Upsell in je vakantiewoning

Minibar de ideale upsell, of een wijn of bier pakket

Heb je weleens gedacht aan een minibar, kleine koelkast of gewoon een koelbox?
Hoe leuk is het voor de BNB-gast dat er een pakket met wijn, bier, frisdrank, chips & nootjes tegen vergoeding klaar staat voor de eerste paar dagen. Laat ze kiezen voor de reis, zo beleven de BNB-gasten al vast wat vakantiepret.

De Buurvrouw#  

Heb jij een kooktalent als buurvrouw, verkoop haar appeltaarten, Thaise rijstschotels, Roti, what so ever..  als het maar extra peso’s in de la brengt. 

En zo kan ik nog wel dagen doorgaan.

Wil je meer ideeën voor een ultieme BNB-gast beleving en hoe je dat aan gaat pakken, schrijf je dan in voor onze online training.

 Wil je hier meer over weten?

Wij hebben een hele uitgebreide (gratis) online training .  Hierin vertellen wij ons stappenplan en ben je van plan iets te doen in de BNB Verhuur dan kun je na het volgen hiervan zeker al gaan starten met de verhuur. Wij onthullen hier ook onze geheimen en technieken.

>>>Meld je hier snel (gratis) aan

Over de schrijver
Nikki & Priscilla hebben vanaf 2007 meerdere verhuurbedrijven opgezet. Dit geeft hun nu veel financiële vrijheid. Onze passie is om zo veel mogelijk mensen te helpen bij het creëren van een semi-passief inkomen door middel van BNB verhuur, of dit nou een recreatiewoning, kamer, een appartement met of zonder ontbijt is, dat maakt niet uit, verhuren is onze passie. Op dit moment hebben wij al veel studenten succesvol mogen helpen en delen wij onze kennis door middel van YouTube, Social Media en trainingen zoals de BNBVERHUURCURSUS