Werkers in jouw woning. Of expats, hoe werkt dit?
24 oktober 2020 
2 min. leestijd

Werkers in jouw woning. Of expats, hoe werkt dit?

Werkers in jouw woning? Oftewel verhuren aan expats? 

Je kan je woning recreatief verhuren maar er zijn ook andere mogelijkheden.  Je woning verhuren aan werkers. Oftewel expats 

Deze manier van je woning verhuren is anders maar zeker net zo interessant. In dit blog zullen we hier wat verder op in gaan.  

Wat is een expat? 

Expat’ is afgeleid van ‘expatriate’ : verblijven buiten het vaderland. Expats zijn mensen die voor een bepaalde tijd naar Nederland komen om te werken. Meestal zijn dit hoogopgeleide mensen, gespecialiseerd op technisch gebied. In vakken waarvan Nederlanders minder goed in zijn.  Vaak werken ze voor grote internationale bedrijven. Deze werknemers hebben in de tijd dat ze hier werken een woning nodig om te wonen.  

Contracten voor de verhuur van vakantiewoningen

Expat verhuur, zorg dat je contract klopt. Vraag ons naar de mogelijkheden.

Is jouw woning ook geschikt voor verhuren aan expats? 

Verhuur je jouw woning al als BNB? Dan heb je je woning waarschijnlijk al helemaal ingericht.  Leuke meubels, mooie schilderijen en gezellige accessoires. De keuken is van alles voorzien. Je WIFI werkt naar behoren en een tv is aanwezig. Eventueel is er ook een wasmachine. Dit kun je ook tegen betaling als extra service aanbieden. Daar zijn de meeste expats naar opzoek. 

Ze zoeken iets wat kant en klaar is. Het liefst gemeubileerd. Mits ze voor langere tijd verblijven. Dan zijn ze ook bereid iets meer aandacht te besteden aan de woning en eventuele eigen meubels. 

gemeubileerd verhuren

Richt je jouw woning “basic” in of juist strak en luxe. Vraag ons naar de ervaringen.

Expats zijn nette huurders en goeie betalers

Over het algemeen zijn expats nette huurders. Ze zijn trots op het feit dat ze zijn uitgekozen om de klus te mogen komen klaren. 

De kans om de woning uitgezet te worden zullen ze dus niet snel lopen. Tevens zijn ze hier voornamelijk om te werken. De meeste tijd zijn ze dus niet in de woning aanwezig. Als ze er zijn is het om te eten en slapen. Ook spreekt de ervaring dat het keurige betalers zijn.  

werkers die huur betalen

Expats betalen goed en snel, ze willen geen problemen met hun bedrijf en hebben vaak een trots gevoel.

Een paar tips als je wilt verhuren aan expats:

Tot slot nog een paar tips die we je mee willen geven.  

Voor langere verblijven is het handig als je een maand of twee maanden huur, borg vraagt. Dit kan eventuele kosten dekken van kleine schades aan meubileer of in de keuken. Laat dit opnemen in een huurovereenkomst. Laat daar ook in opnemen hoe lang de duur van de huurperiode is.  

Expats hebben verschillende culturen. Daardoor ook verschillende gebruiken en verwachtingen. Maak duidelijke afspraken. Blijf praten met elkaar, dan kom je een heel eind.  

Gespecialiseerde verhuur makerlaars kunnen je meer informatie geven over deze gebruiken, doe hier je voordeel mee als je het zelf wilt gaan doen.


Wil je contact met ons, meer informatie of een gratis strategie call inplannen? Klik hier!

Over de schrijver
Nikki & Priscilla hebben vanaf 2007 meerdere verhuurbedrijven opgezet. Dit geeft hun nu veel financiële vrijheid. Onze passie is om zo veel mogelijk mensen te helpen bij het creëren van een semi-passief inkomen door middel van BNB verhuur, of dit nou een recreatiewoning, kamer, een appartement met of zonder ontbijt is, dat maakt niet uit, verhuren is onze passie. Op dit moment hebben wij al veel studenten succesvol mogen helpen en delen wij onze kennis door middel van YouTube, Social Media en trainingen zoals de BNBVERHUURCURSUS